Παρασκευή
29-03-2024
17:57
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Τις αλλεργίες και… τα μάτια σας! - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Τις αλλεργίες και… τα μάτια σας!
Τις αλλεργίες και… τα μάτια σας!
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-04-2010, 11:36 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Κάθε άνοιξη μαζί με τα λουλούδια φουντώνουν και οι αλλεργικές παθήσεις! Μία από τις πιο συχνές αλλεργίες είναι η επιπεφυκίτιδα, που εκδηλώνεται με διάφορα ενοχλητικά συμπτώματα στα μάτια.

Κόκκινο και ερεθισμένο μάτι, τσούξιμο, αίσθηση ξένου σώματος, παροδική θολότητα της όρασης, που καθαρίζει με το ανοιγοκλείσιμο του ματιού, φαγούρα και σε ορισμένες περιπτώσεις πόνος είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της νόσου. Ο Ιωάννης Κανελλόπουλος χειρουργός- οφθαλμίατρος, αναπληρωτής καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εξηγεί ότι το φαινόμενο της αλλεργίας είναι μία υπερβολική αντίδραση του απαραίτητου για όλους ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος σε κάποιο ερέθισμα (αλλεργιογόνο), το οποίο σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να ερεθίσει και να προκαλέσει τόσο σημαντική αντίδραση από τον οργανισμό.

Όταν αυτό το αλλεργιογόνο βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα και σε συνεχή επαφή με τα αισθητήρια μέσα του οργανισμού, τότε η αλλεργία, δηλαδή η ανοσοποιητική αντίδραση που εξαπολύεται από τον οργανισμό προς το αλλεργιογόνο, μπορεί να είναι έντονη και πολύ συμπτωματική για τον ασθενή.

Κοινές οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις περιγράφονται συνήθως στην επιφάνεια του ματιού (επιπεφυκότας), η οποία έρχεται σε επαφή περισσότερο με το περιβάλλον. Ο επιπεφυκότας είναι η διάφανη μεμβράνη που καλύπτει τόσο το σκληρό, το οποίο είναι το άσπρο μέρος που βλέπουμε στο μάτι, όσο και την έσω επιφάνεια του βλεφάρου. Οι οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις περιλαμβάνουν την εποχιακή αλλεργική επιπεφυκίτιδα και την αλλεργική επιπεφυκίτιδα έναντι σε κάποιοι αλλεργιογόνο (π.χ. γύρη).

Οσοι έχουν προδιάθεση για τη νόσο θα πρέπει καταρχάς να κάνουν προσπάθεια για την αποφυγή της έκθεσης στο αλλεργιογόνο. Επίσης, θα βοηθήσει το συχνό πλύσιμο των χεριών, έτσι ώστε να μη μεταφέρονται στα μάτια αλλεργιογόνες ουσίες. Οι πιο συνηθισμένες αυτή την εποχή είναι η σκόνη, το τρίχωμα οικιακών ζώων και η γύρη των φυτών. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγουν το τρίψιμο των ματιών, γιατί αυτό επιταχύνει και μεγαλώνει την έκκριση ισταμίνης. Ακόμα μπορεί να βοηθήσει η χρησιμοποίηση ειδικών φίλτρων που απομονώνουν τα αλλεργιογόνα στα συστήματα κλιματισμού στους χώρους εργασίας.

Για θεραπεία συνιστώνται οι κρύες κομπρέσες, η ύγρανση του κερατοειδή με λιπαντικά δάκρυα, καθώς και το πλύσιμο των ματιών με άφθονο νερό.

Ως δεύτερο μέσο χορηγούνται ουσίες οι οποίες είναι αντισταμινικές και έχουν, επίσης, την ιδιότητα να κατευνάζουν τη συμφόρηση στα αγγεία που προκαλεί η αλλεργία. Τρίτη κατηγορία φαρμάκων είναι τα φάρμακα που σταθεροποιούν τα μαστικά κύτταρα, τέταρτη κατηγορία φαρμάκων είναι τα αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή και πέμπτη κατηγορία τα κορτικοστεροειδή, δηλαδή αυτή που αποκαλούμε κορτιζόνη.

Ο κ. Κανελλόπουλος καταλήγει ότι τα άτομα που ξέρουν ότι είναι επιρρεπή σε αλλεργική επιπεφυκίτιδα την άνοιξη να ακολουθούν κάποιους κανόνες πρόληψης με τη συνδρομή του οφθαλμίατρου και του αλλεργιολόγου, προκειμένου να αποτρέψουν την εμφάνιση της νόσου.

www.apogevmatini.gr


Woman-Life
 
christiegn

Ημερομηνία: Τρίτη, 10-01-2012, 14:38 | Δημοσίευμα # 2
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 1
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Γειά σας,

μπήκα στο forum γιατί πραγματικά έχω πρόβλημα με τις αλλεργίες την άνοιξη. Δυστυχώς η κατοικία μου διαθέτει κήπο με αποτέλεσμα με το που μπαίνει η άνοιξη να ξεκινάει και το μαρτύριο. Ακολουθώ όλους του κανόνες που επισημάνατε παραπάνω αλλά είναι προσωρινοί. Μου σύστησε η φαρμακοποιός μου ένα προϊόν που φέτος με ανακούφισε πολύ. Το αναφέρω γιατί σίγουρα πολύς κόσμος έχει το ίδιο πρόβλημα με μένα. Αυτό το προιόν λέγεται eyeslices και υπάρχει στα φαρμακεία αλλά το βρήκα πρόσφατα και στο internet.

Ελπίζω να βοήθησα smile


christiegn
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 10-01-2012, 18:04 | Δημοσίευμα # 3
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ευχαριστώ θα το δοκιμάσω
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 11-01-2012, 01:40 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Θα το δοκιμάσω και εγώ γιατί υποφέρω πολύ απο αλλεργίες χειμώνα-καλοκαίρι happy
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Τις αλλεργίες και… τα μάτια σας!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats