Παρασκευή
29-03-2024
01:54
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες
Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 15-10-2012, 22:12 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το πρώτο κοινωνικό ιατρείο των δυτικών συνοικιών θα λειτουργήσει στο δήμο Παύλου Μελά, στα μέσα Ιουλίου με στόχο να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και το νοσοκομείο για τις ιατρικές τους εξετάσεις. Το ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και θα απασχοληθούν εθελοντικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων όπως παθολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οδοντίατροι.

Θα παρέχεται δωρεάν ιατρική παρακολούθηση από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων ενώ οι δημότες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη.

Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, το οποίο εμφανίζει ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων φτώχειας το τελευταίο καιρό.Ήδη καθημερινά σιτίζονται από την εκκλησία περίπου 4.500 άνθρωποι ενώ μόνο στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι πολίτες.

agelioforos.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 15-10-2012, 22:13 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Τον Ιούλιο θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Ιατρείο του δήμου Παύλου Μελά

Προχωρούν με δυναμικούς ρυθμούς οι εργασίες αποπεράτωσης του Κοινωνικού Ιατρείου στο δήμο Παύλου Μελά. Το κοινωνικό ιατρείο, το πρώτο στη δυτικές συνοικίες, θα λειτουργήσει στα μέσα Ιουλίου με στόχο να στηρίξει ανθρώπους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη και αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και το νοσοκομείο για τις εξετάσεις τους.

Η λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών στο δυτικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου εμφανίζονται όπου και πιο ανησυχητική η αύξηση κρουσμάτων φτώχειας. Ήδη καθημερινά σιτίζονται από την Εκκλησία περίπου 4.500 άνθρωποι ενώ μόνο στο Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων του δήμου Παύλου Μελά καθημερινά εξυπηρετούνται εκατοντάδες άποροι πολίτες.

Η ιατρική παρακολούθηση, από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, θα είναι δωρεάν, ενώ οι δημότες θ πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη. Το ιατρείο θα στεγαστεί σε κτίριο του δήμου στην Πολίχνη, στην οδό Αγίας Μαρίνης 4 και θα απασχοληθούν εθελοντικά γιατροί όλων των ειδικοτήτων (παθολόγοι, νευρολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πνευμονολόγοι και οδοντίατροι).

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κατάλληλος δημόσιος μηχανισμός για να προσφέρει κοινωνική στήριξη σε όσους την έχουν ανάγκη, δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος. Άλλωστε αυτή είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την Κοινωνική Ανάπτυξη καθώς στηρίζεται στις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας. Ανάπτυξη όμως για τον Άνθρωπο. Και ο Άνθρωπος δεν είναι απλά αριθμοί. Είναι οντότητες με ανάγκες και προβλήματα. Δεν είναι τόπος να κάνουμε απολογισμό των κοινωνικών μας δράσεων και της προσπάθειάς μας να ενεργοποιήσουμε το συναίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Η προσπάθειά μας έφερε πρωτόγνωρα αποτελέσματα και έδειξε ότι στις πιο δύσκολες στιγμές δυναμώνει η επιθυμία μας για βοήθεια. Αρκεί να βρεθεί μία τοπική αρχή που να θέλει να στηρίξει και να παλέψει δίπλα στους πολίτες.»

«Με σχεδιασμό και διαδικασίες διαφανείς δείξαμε ότι είναι δυνατόν να στηριχτούν δράσεις ευρείας κλίμακας, όπως το Κέντρο Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων, οι «Ημέρες Υγείας» και από το φθινόπωρο το Κοινωνικό Ιατρείο. Το Κοινωνικό Ιατρείο και το Φαρμακείο, που ετοιμάζουμε, είναι ένα μεγάλο εγχείρημα και δύσκολο γιατί ακριβώς στηρίζεται μόνο σε ενδογενείς δυνάμεις και ίδιους πόρους. Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή θα δράση θα δείξει την αποτελεσματικότητα και τις δυνατότητες των αυτοδιοικητικών αρχών όταν σχεδιάζουν κι υλοποιούν έργα προς όφελος του δημότη».

seleo.gr


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 18-10-2012, 10:55 | Δημοσίευμα # 3
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ χαίρομαι που όλο και περισσότεροι δήμοι δημιουργούν τέτοια κέντρα.
Είναι μια ανάσα ζωής για όσους είναι ανασφάλιστοι και άποροι.
Τουλάχιστον να έχουν μια στοιχειώδη βοήθεια smile
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 18-10-2012, 11:40 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Βιργινία μου!
Σε τέτοιες εποχές που ζούμε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν κέντρα βοηθείας. Γιατί, δυστυχώς, μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι μένουν ανασφάλιστοι, άνεργοι και συνεπώς και άποροι.
Μακάρι στο μέλλον να δούμε περισσότερα τέτοια έργα!


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Θεσσαλονίκη: Kοινωνικό ιατρείο αποκτούν οι δυτικές συνοικίες
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats