Πέμπτη
18-04-2024
15:41
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Εντοπίστηκαν τα αίτια της αλλεργίας στις γάτες - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Εντοπίστηκαν τα αίτια της αλλεργίας στις γάτες
Εντοπίστηκαν τα αίτια της αλλεργίας στις γάτες
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 06-08-2013, 20:51 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Εντοπίστηκαν τα αίτια της αλλεργίας στις γάτες

Τον τρόπο με τον οποίο πυροδοτούνται οι αλλεργικές αντιδράσεις από τις γάτες ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν οι επιστήμονες, αυξάνοντας τις ελπίδες για τη δημιουργία προληπτικού φαρμάκου. Η ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ κατάφερε να αναλύσει πώς το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει το αλλεργιογόνο της γάτας. Η αλλεργία στις γάτες αποτελεί την πιο κοινή εκδήλωση αλλεργίας στα κατοικίδια ζώα. Ο οργανισμός των πασχόντων αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με το σάλιο, τα ούρα ή τμήματα του τριχώματος και του δέρματος της γάτας. Ο χρόνος εκδήλωσης των συμπτωμάτων μπορεί να κυμαίνεται από λίγα λεπτά έως μερικές ώρες.

Προκαλούν αντιδράσεις
Με την ανάλυση, ωστόσο, της αντίδρασης του οργανισμού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα υπάρξουν σύντομα νέες θεραπείες για να την εμποδίσουν και να προστατεύσουν τους πάσχοντες από την αλλεργία. Για το εθνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα «Allergy UK» η έρευνα αποτελεί μεγάλο βήμα προόδου στην κατανόηση του πώς τα αλλεργιογόνα προκαλούν τις αντιδράσεις. Οι μελετητές με επικεφαλής τη δρα Κλερ Μπράιαντ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, εξέτασαν τις πρωτεΐνες που εντοπίσθηκαν σε τμήματα του δέρματος της γάτας, που αποτελούν την κύρια αιτία αλλεργίας στο ζώο.

Κατά την ανάλυσή τους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν το άτομο εκτίθεται στο αλλεργιογόνο και αυτό εισέρχεται στο σώμα δημιουργείται μία δίοδος κατά την πρόσδεσή του σε κάποιο χημικό του οργανισμού. Αυτό πυροδοτεί μία μεγάλη ανοσοποιητική αντίδραση στον πάσχοντα, προκαλώντας τα συμπτώματα, που είναι συνήθως βήχας, φτάρνισμα, άσθμα και καταρροή.

«Εχουμε ανακαλύψει πως οι πρωτεΐνες ενεργοποιούν τα ανοσοποιητικά κύτταρα του ξενιστή», δήλωσε η κ. Μπράιαντ. «Υπάρχουν φάρμακα που έχουν σχεδιασθεί για άλλες παθήσεις, όπως η σήψη, και βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών. Κατανοώντας τον τρόπο που πυροδοτείται ο μηχανισμός αντίδρασης, πιθανόν πλέον να καταφέρουμε να τα αξιοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο και να αντιμετωπίσουμε την αλλεργία στις γάτες ή να την προλάβουμε», συμπλήρωσε.

Η έρευνα της ομάδας χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα «Wellcome Trust» και το ιατρικό συμβούλιο ερευνών. «Το αλλεργιογόνο της γάτας είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το αποφύγει κανείς και το μόριό του προσκολλάται πολύ αποτελεσματικά σε κάθε ρούχο ή παπούτσι, με αποτέλεσμα να μεταφέρεται σε όλα τα κτίρια», είπε η διευθύντρια κλινικών υπηρεσιών του Allergy UK, Μορίν Τζένκινς. «Επίσης, μπορεί να βρεθεί σε σπίτια, τοίχους και ταβάνια ακόμα και για λίγα χρόνια αφού η γάτα σταματήσει να ζει στον χώρο», πρόσθεσε. «Κατ’ επέκταση, οι νέες πληροφορίες που εντοπίζουν τη συγκεκριμένη αντίδραση του ανθρώπινου σώματος μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο για θεραπείες που θα διευκολύνουν εκείνους που υποφέρουν από την επίμονη αυτή αλλεργία στις γάτες. Στο μέλλον μπορεί να χρησιμεύσουν για την αντιμετώπιση και άλλων αλλεργιών», κατέληξε η κ. Τζένκινς. Οι αλλεργικές αντιδράσεις πυροδοτούνται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εντοπίζει κάποιο είδος κινδύνου. Η φαρμακευτική θεραπεία αναμένεται να είναι έτοιμη μέσα στην επόμενη πενταετία.

www.skai.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΥΓΕΙΑ » Εντοπίστηκαν τα αίτια της αλλεργίας στις γάτες
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats