Τετάρτη
24-04-2024
19:44
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Περί σοκολάτας ο λόγος - Page 2 - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Περί σοκολάτας ο λόγος
Περί σοκολάτας ο λόγος
Elpaki

Ημερομηνία: Τετάρτη, 27-03-2013, 23:14 | Δημοσίευμα # 16
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 27
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 0

Offline
Αχ εχω και ερωτα με την σοκολατα ! Αλλα οσα ειπατε παραπανω αφορουν μονο την μαυρη σοκολατα η οποιουδηποτε ειδουσ σοκολατα ;;;
 
Liberty

Ημερομηνία: Πέμπτη, 28-03-2013, 10:01 | Δημοσίευμα # 17
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 34
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 0

Offline
Οι ερευνητές θα πρέπει να «ψάξουν» αυτούς που ζουν ΧΩΡΙΣ σοκολάτα!
Πώς αντέχουν;
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 28-03-2013, 12:24 | Δημοσίευμα # 18
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ μου αρέσει που η σοκολάτα απενοχοποιήθηκε.



Εlpaki πιστεύω ότι μιλάμε για την πραγματική σοκολάτα την μαύρη happy
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 15-02-2014, 18:23 | Δημοσίευμα # 19
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Αναπόφευκτη η λατρεία για σοκολάτα!

Ιταλοί ερευνητές δίνουν ένα καλό… άλλοθι σε όσους δεν μπορούν να αντισταθούν στους γλυκούς πειρασμούς. Όπως υποστηρίζουν, ο εγκέφαλος των ανθρώπων που τους αρέσουν τα γλυκά είναι «καλωδιωμένος» έτσι ώστε να έλκονται από αυτά. Ερευνητές του Ινστιτούτου Κλινικής Φυσιολογίας της Πίζας διαπίστωσαν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιδρά πολύ διαφορετικά στα διατροφικά ερεθίσματα και σε ορισμένους ανθρώπους η γλυκιά γεύση προκαλεί πολύ μεγαλύτερη έλξη από ό,τι σε άλλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ακόμη και η θέα ενός γλυκού είναι ικανή να ενεργοποιήσει τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου σε ορισμένων ατόμων.



Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα τους μελετώντας την εγκεφαλική δραστηριότητα ατόμων τη στιγμή που κατανάλωναν σοκολάτα ή έβλεπαν σε φωτογραφία μια σοκολατένια τούρτα. Προηγούμενες έρευνες έχουν υποδείξει διάφορα είδη τροφών (πατατάκια, αναψυκτικά, χάμπουργκερ, πίτσες κλπ) ως εθιστικές εξαιτίας κυρίως των αυξημένων ποσοτήτων ζάχαρης, αλατιού ή άλλων συστατικών που διαθέτουν. Οι ερευνητές της νέας μελέτης διαφωνούν όμως. «Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ουσία στις τροφές που να μπορεί να κατηγορηθεί ως υπεύθυνη για ανάπτυξη εθιστικής συμπεριφοράς. Εμείς δεν αναζητήσαμε εθιστικές ουσίες για αυτό και δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μια τυπική εθιστική συμπεριφορά των ατόμων που έλκονται από τα γλυκά» δηλώνει η Πατρίτσια Iότσο, επικεφαλής της μελέτης.

tovima.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 16-02-2014, 12:50 | Δημοσίευμα # 20
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Σοκολάτα, καλή όσο η γυμναστική?!

Είχατε διανοηθεί ποτέ ότι την ώρα που απολαμβάνετε ένα λαχταριστό κομμάτι σοκολάτας το σώμα σας… γυμνάζεται; Και αυτό όχι εξ αιτίας της _ όχι και ιδιαίτερα επίπονης _ «άσκησης» της μάσησης. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η σοκολάτα επενεργεί ευεργετικά στον οργανισμό «τονώνοντας» τους μυς και την καρδιά με τρόπο παρόμοιο με αυτόν της αεροβικής γυμναστικής.

Προτού τρέξετε στο κοντινότερο περίπτερο ή ζαχαροπλαστείο, σας ενημερώνουμε: η σχετική έρευνα έγινε σε ποντικούς και σύμφωνα με τα ευρήματά της, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα η σοκολάτα πρέπει να είναι μαύρη και να καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες. Αν ωστόσο συνδυαστεί με λίγη «προσπάθεια» στον διάδρομο ή στο ποδήλατο, τα οφέλη αυξάνονται θεαματικά.



Το μυστικό στην επικατεχίνη

Το «μυστικό» της επιτυχίας της σοκολάτας στην τόνωση των μυών φαίνεται να βρίσκεται στην επικατεχίνη, μια ουσία που βρίσκεται σε ορισμένα φυτά _ μεταξύ αυτών και στο κακαόδενδρο. Αυτή φαίνεται να «πυροδοτεί» στους μυς των πειραματόζωων την παραγωγή μιτοχονδρίων προσφέροντας «έξτρα» ενέργεια στον οργανισμό.

«Η αεροβική άσκηση όπως το τρέξιμο ή το ποδήλατο αυξάνει τον αριθμό των μιτοχονδρίων στα κύτταρα των μυών» εξήγησε ο Μο Μάλεκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Γουέιν στο Ντιτρόιτ ο οποίος ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Είδαμε ότι η επικατεχνίνη φαίνεται να επιφέρει την ίδια αντίδραση _ ιδιαίτερα στην καρδιά και τους σκελετικούς μυς».

«Τα μιτοχόνδρια» πρόσθεσε ο ειδικός «παράγουν την ενέργεια που χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του οργανισμού. Περισσότερα μιτοχόνδρια σημαίνουν ότι παράγεται περισσότερη ενέργεια και μπορούμε να κάνουμε περισσότερη «δουλειά»».

Σοκολάτα vs άσκηση: 1-1

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Physiology», έγινε σε ποντικούς οι οποίοι χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες.

Τα πειραματόζωα της πρώτης ομάδας επί 15 ημέρες λάμβαναν καθημερινά δυο δόσεις ενός συγκεκριμένου τύπου επικατεχίνης που βρίσκεται στο κακάο και υποβάλλονταν σε 30 λεπτά άσκησης στον διάδρομο. Αυτά της δεύτερης ομάδας έκαναν μόνο την άσκηση ενώ στην τρίτη ομάδα χορηγήθηκε μόνο επικατεχίνη.

Οπως διαπιστώθηκε τα ζώα στα οποία είχε χορηγηθεί μόνο επικατεχίνη είχαν τις ίδιες επιδόσεις με τα ζώα που έκαναν μόνο άσκηση. Ο δε συνδυασμός των δυο φάνηκε να δίνει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Οι ερευνητές, οι οποίοι είχαν ως στόχο να διερευνήσουν τρόπους για την αντιμετώπιση της απώλειας της μυϊκής μάζας που επέρχεται με την ηλικία, θεωρούν αυτά τα αποτελέσματα ενθαρρυντικά.

«Φαίνεται ότι η επικατεχίνη σε συνδυασμό με την άσκηση μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο θεραπείας εναντίον της γήρανσης των μυών» δήλωσε ο δρ Μάλεκ.

Επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον αυτή η θεραπεία είναι εφαρμόσιμη στον άνθρωπο. «Αυτή τη στιγμή αποτελεί εικασία να πούμε ότι τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια στους ανθρώπους. Αυτό όμως είναι κάτι το οποίο ελπίζουμε να εξακριβώσουμε σε μελλοντικές μελέτες».

tovima.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 16-02-2014, 23:11 | Δημοσίευμα # 21
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η μαύρη σοκολάτα ρίχνει τη χοληστερίνη των διαβητικών

Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν το επικίνδυνα υψηλό επίπεδο χοληστερόλης τους, πράγμα που συνεπάγεται ευρύτερα οφέλη της σοκολάτας για την καλή λειτουργία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως πυροδότησε αντιδράσεις.

Ένα συστατικό που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ελέγξουν το επικίνδυνα υψηλό επίπεδο χοληστερόλης τους, πράγμα που συνεπάγεται ευρύτερα οφέλη της σοκολάτας για την καλή λειτουργία της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία όμως πυροδότησε αντιδράσεις.

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές θερμίδες και λίπος, από την άλλη όμως είναι επίσης πλούσια σε πολυφαινόλες, χημικές ουσίες που υπάρχουν στο φυτό κακάο από όπου προέρχεται η σοκολάτα και οι οποίες -σύμφωνα με άλλες μελέτες- μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια.

Η νέα έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου Hull, υπό τον καθηγητή Στιβ Άτκιν, που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο ιατρικό περιοδικό για το διαβήτη “Diabetic Medicine”, σύμφωνα με το BBC, διαπίστωσε ότι το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης έπεσε σε ένα μικρό αριθμό διαβητικών, στους οποίους είχαν δοθεί μπάρες μαύρης σοκολάτας επί 16 εβδομάδες, ενώ η «καλή» χοληστερόλη τους παράλληλα αυξήθηκε.

Από την άλλη, όμως οι ερευνητές της βρετανικής οργάνωσης διαβητικών Diabetes UK δήλωσαν ότι τα υψηλά λίπη και σάκχαρα της μαύρης σοκολάτας μπορούν να αντισταθμίσουν τα οφέλη για το διαβήτη ή την καρδιά.

Όπως είπαν, η νέα έρευνα δεν πρέπει να εκληφθεί ως «πράσινο φως» για την κατανάλωση περισσότερης σοκολάτας, καθώς μπορεί αυτή να προκαλέσει τελικά περισσότερη ζημιά παρά ωφέλεια.

www.skai.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 17-02-2014, 12:36 | Δημοσίευμα # 22
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
«Σιρόπι» για τον βήχα η σοκολάτα

Τα τελευταία χρόνια πολλές έρευνες έχουν αναδείξει διάφορες ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες της σοκολάτας. Μια νέα μελέτη έρχεται να προσθέσει στα οφέλη της σοκολάτας άλλο ένα. Ερευνητές στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό της σοκολάτας έχει αντιβηχικές ιδιότητες.

Η ουσία

Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον καθηγητή Αλάιν Μόρις, διευθυντή της Κλινικής για τον Βήχα του Πανεπιστημίου Hull στο Γιορκσάιρ, μελέτησαν 300 άτομα με επίμονο βήμα. Οι ασθενείς λάμβαναν δύο φορές ημερησίως για διάστημα δύο εβδομάδων μια κάψουλα που περιείχε θεοβρομίνη, μια φυσική ουσία που εξάγεται από το κακάο. Το 60% των ασθενών παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση του βήχα κατά τη διάρκεια λήψης της ουσίας.

Όπως επισημαίνουν όμως οι ερευνητές δεν έχουμε να κάνουμε με θεραπεία αφού, όπως φαίνεται, η θεοβρομίνη απλώς καταστέλλει τον βήχα ο οποίος επιστρέφει μόλις οι ασθενείς σταματήσουν τη λήψη της ουσίας. Οι επιστήμονες αναφέρουν πάντως ότι η κατανάλωση μιας μαύρης σοκολάτας ημερησίως διαθέτει ικανή ποσότητα θεοβρομίνης ώστε να ανακουφίσει κάποιον που ταλαιπωρείται από βήχα.

Προηγούμενα ευρήματα

Πρόσφατη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Καρδιάς και Πνευμόνων των ΗΠΑ έδειξε ότι η θεοβρομίνη φαίνεται να μπλοκάρει τη δράση των αισθητηρίων νεύρων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να σταματά ο βήχας ο οποίος εμφανίζεται ως ανακλαστικό σύμπτωμα. Η μελέτη έδειξε μάλιστα ότι η θεοβρομίνη είναι πιο αποτελεσματική από την κωδεΐνη που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του βήχα.

tovima.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 18-02-2014, 11:25 | Δημοσίευμα # 23
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Δύο κομματάκια σοκολάτας αρκούν!

Την επόμενη φορά που θα επιθυμήσετε να «βουτήξετε» σε μια πλάκα σοκολάτας ή ένα κομμάτι γλυκό, θυμηθείτε ότι δυο μπουκιές αρκούν για να νιώσετε τη γλυκιά… «ευτυχία». Αυτό είναι το «λάιτ» συμπέρασμα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η υπερβολική ποσότητα μιας λιχουδιάς δεν αυξάνει το ποσοστό της ευχαρίστησης που αντλούμε από την κατανάλωσή της.

Το μέγεθος δεν… μετράει

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Κορνέλ, στη Νέα Υόρκη, μοίρασαν τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στο πείραμά τους σε δύο ομάδες. Στην πρώτη ομάδα οι ειδικοί προσέφεραν 100γρ. σοκολάτα, 200γρ. μηλόπιτα και 80γρ. πατατάκια – ποσότητες ελαφρώς μεγαλύτερες από τις συνιστώμενες -, συνολικής αξίας 1.370 θερμίδων. Στη δεύτερη ομάδα, προσέφεραν 10γρ. σοκολάτα, 40γρ. μηλόπιτα και 10γρ. πατατάκια, συνολικής αξίας μόλις 195 θερμίδων.

Πριν από την έναρξη του «νόστιμου» πειράματος, οι επιστήμονες είχαν ζητήσει από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν την πείνα και την επιθυμία τους να καταναλώσουν τις λιχουδιές. Το ίδιο έκαναν και 15 λεπτά μετά την ολοκλήρωσή του.

«Οι εθελοντές που κατανάλωσαν τις μεγαλύτερες μερίδες, παρά το γεγονός ότι είχαν στη διάθεσή τους κατά 77% περισσότερες λιγουδιές, κατά την αξιολόγησή τους δεν ανέφεραν ότι αντλούσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τα σνακ που ειχαν μόλις καταναλώσει, από εκείνους που είχαν καταναλώσει τις μικρότερες μερίδες» περιγράφουν οι ερευνητές.

«Αντίθετα, βάσει των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι οι μικρές μερίδες τροφών τύπου σνακ, ήταν εξίσου ικανές να προσφέρουν παρόμοια επίπεδα ικανοποίησης της πείνας και της λαχτάρας για τροφή με τις μεγαλύτερες μερίδες. Κάτι τέτοιο υπογραμμίζει τη σημασία του μεγέθους της μερίδας, καθώς μια μικρότερη μερίδα μπορεί να μειώσει επιτυχώς την αίσθηση της πείνας οδηγώντας παράλληλα, σε χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη» υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

tovima.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 11-03-2014, 13:56 | Δημοσίευμα # 24
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η σοκολάτα ενισχύει την... εξυπνάδα!

Όλα τα έχουμε διαβάσει για τις ιαματικές ιδιότητες της σοκολάτας, αλλά ότι ενισχύει και την πνευματική απόδοση, είναι κάτι νέο. Επιστήμων από τη Ν. Υόρκη συνδέει την κατανάλωση σοκολάτας με τα... Νόμπελ.

Ποια χώρα σας έρχεται στο νου, όταν σκέφτεστε τη σοκολάτα; Η Ελβετία, φυσικά. Και σε ποια χώρα πάει ο νους σας όταν γίνεται αναφορά στα βραβεία Νόμπελ; Στη Σουηδία. Σε αυτές τις δύο χώρες η σοκολάτα είναι πολύ διαδεδομένη και από τις δύο αυτές χώρες προέρχονται πολλοί κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ. Τώρα τί σχέση έχουν αυτά μεταξύ τους, ισχυρίζεται ότι το γνωρίζει πολύ καλά ο Φραντς Μεσερλί από τη Νέα Υόρκη. Η μελέτη του δημοσιεύτηκε μάλιστα στο φημισμένο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine.



Ενισχύει την πνευματική απόδοση

O Μεσερλί συνέταξε μια λεπτομερή και πολύπλοκη ταμπέλα, η οποία δείχνει ότι η υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ποσότητα κατανάλωσης σοκολάτας κατά κεφαλή με τον αριθμό κατόχων του βραβείου Νόμπελ ανά 10 εκατομμύρια κατοίκους. Στην πρώτη θέση βρίσκεται - πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς - η Ελβετία, με σχεδόν 12 κιλά σοκολάτας το χρόνο κατά κεφαλή. 36 κατόχους Νόμπελ έχει βγάλει η χώρα των Άλπεων. Ο Μεσερλί περιέλαβε 23 χώρες στην έρευνά του. Βέβαια σε κάποιο σημείο η έρευνα τον προδίδει. Αφορά τη Σουηδία: οι κάτοικοι της χώρας τρώνε 6,5 κιλά σοκολάτας το χρόνο και επαίρονται για του 32 κατόχους Νόμπελ, οι οποίοι είναι όμως πολλοί, αφού, σύμφωνα με τή στατιστική λογική του ερευνητή, θα έπρεπε να περιορίζονται σε 14. Ο Μεσερλί έχει όμως έτοιμη την εξήγηση: Οι Σουηδοί αντιδρούν πολύ ευαίσθητα στην ιδιότητα της σοκολάτας να ενισχύει την πνευματική απόδοση, γι αυτό και δεν χρειάζεται να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες για να φτάνουν στο βραβείο Νόμπελ. Ο επιστήμονας δίνει κι άλλη μιαν εξήγηση: τη μεροληπτική στάση της επιτροπής των βραβείων που έχει την έδρα στη Σουηδία.
Αλλά η πραγματικότητα φαίνεται να είναι άλλη. Όπως τονίζει η Αγγέλα Μπέχτχολντ, από την Γερμανική Εταιρεία Διατροφής, δεν θα πρέπει κανείς να λαμβάνει στα σοβαρά τη συγκεκριμένη έρευνα, μια και υπάρχουν ήδη επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι οι συστατικές ουσίες της σοκολάτας επιδρούν πολύ θετικά στην πνευματική απόδοση, και σε αυτές έχει βασίσει και τη δική του μελέτη ο Μεσερλί. «Πρόκειται για μια μελέτη με πολύ χιούμορ, αλλά όχι επιστημονική...» επιμένει η Μπέχτχολντ.

Σοκολάτα, η ιαματική…

Βέβαια η επιστήμη δεν περίμενε το Φραντς Μεσερλί, από καιρό έχει αποκαλύψει την επίδρασή της σοκολάτας στη λειτουργία του οργανισμού. Το μυστικό βρίσκεται στις φλαβονόλες που περιέχονται στο σπόρο του κακάο. Πρόκειται για φυσικές ουσίες που ρυθμίζουν το λίπος στο αίμα, κατεβάζουν την πίεση και τη χοληστερίνη και επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, ενώ βελτιώνουν τη μνήμη και την πνευματική απόδοση. Και εδώ ο Μεσερλί έκανε διάνα. Οι φλαβονόλες διαθέτουν κι άλλες ιαματικές ιδιότητες. «Επηρεάζουν το αμυντικό σύστημα, επιδρούν θετικά στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύουν κατά κάποιο τρόπο από την αρτηριοσκλήρυνση και συνεπώς από το εγκεφαλικό», λέει η Αγκελα Μπέχτχολντ. Τώρα, εάν η σοκολάτα ανεβάζει και τα επίπεδα σεροτονίνης που προκαλεί αισθήματα ευτυχίας και χαράς, αυτό είναι κάτι στο οποίο οι επιστήμονες διαφωνούν.

Σε κάθε περίπτωση η σοκολάτα προσφέρει την πρώτη ύλη για την ορμόνη της ευτυχίας. Αλλά πόσες σοκολάτες πρέπει να φάμε για να γίνουμε ευτυχείς; Πολλές, με μια δεν κάνουμε τίποτα. Η υπερβολική κατανάλωση φέρνει όμως και αρνητικά αποτελέσματα, δηλαδή αύξηση βάρους. «Η σκούρα σοκολάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λίπος και όταν την τρώμε σε μεγάλες ποσότητες γινόμαστε υπέρβαροι», προειδοποιεί η διαιτολόγος Μπέχτχολντ. Βέβαια, μπορούμε να καταναλώνουμε σοκολάτα χωρίς να βάζουμε δράμι. Πως; Η βιομηχανία ομορφιάς έχει φροντίσει γι αυτό με μάσκες σοκολάτας, λουτρό σοκολάτας ή μασάζ σοκολάτας. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε όλες τις εναλλακτικές απολαύσεις που προσφέρει η σοκολάτα για να οδηγηθείτε στην ευτυχία, χωρίς να παχύνετε…

Πηγή: www.skai.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 13-03-2014, 21:40 | Δημοσίευμα # 25
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η μαύρη σοκολάτα ενεργεί ως φάρμακο

Νέα έρευνα του Ινστιτούτου Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Wageningen στην Ολλανδία εξακρίβωσε για άλλη μια φορά τις υγιεινές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «The FASEB Journal». Η μαύρη σοκολάτα λοιπόν βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών, ενώ παράλληλα παρεμποδίζει την προσκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, παράγοντες οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν άλλαξε ακόμη και όταν αυξήθηκε η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε φλαβανόλες. Ο επικεφαλής ερευνητής Diederik Esser δήλωσε: «Πλέον, έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιπτώσεις που έχει η κατανάλωση της σοκολάτας στην αγγειακή υγεία. Ακόμη, διαπιστώσαμε ότι η αύξηση της περιεκτικότητας σε φλαβανόλη δεν προσθέτει επιπλέον ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων. Διαπιστώσαμε, ωστόσο, ότι η φλαβανόλη επηρεάζει τη γεύση και επομένως δίνει μεγαλύτερο κίνητρο για να τρώμε μαύρη σοκολάτα».

lifo.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 24-03-2014, 00:00 | Δημοσίευμα # 26
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Έρχονται χάπια σοκολάτας

Μία νέα ευεργετική δράση της μαύρης σοκολάτας στον οργανισμό μας ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι προσανατολίζονται στην παρασκευή χαπιών σοκολάτας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα με επικεφαλής τον δρ. John Finley διαπίστωσαν ότι όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο έντερό μας, όπως το μπιφιδοβακτήριο (Bifidobacterium), με τη σειρά τους δημιουργούν αντιφλεγμονώδεις ουσίες, που ωφελούν τον οργανισμό μας και κυρίως την καρδιά μας.

«Όταν οι ουσίες αυτές απορροφώνται από τον οργανισμό, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς περιορίζουν μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ. Finley. Ωστόσο, από την πλευρά του, ο Christopher Allen από το Βρετανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, έσπευσε να διευκρινίσει: «Βρέθηκε ότι η μαύρη σοκολάτα είναι ωφέλιμη, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε μεγάλες ποσότητες, πιστεύοντας ότι έτσι θα κάνουμε καλό στην καρδιά μας. Οι φλαβανόλες, που έχουν ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων της καρδιάς, συχνά καταστρέφονται κατά την επεξεργασία. Άλλωστε, οι σοκολάτες εμπορίου, που τρώμε, περιέχουν λίπος και σάκχαρα».

Στο μεταξύ, μια άλλη επιστημονική ομάδα από το Εθνικό Καρδιολογικό, Πνευμονολογικό και Αιματολογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, με επικεφαλής τη δρ. Joann Mason, ανακοίνωσε ότι, σε συνεργασία με μεγάλη σοκολατοβιομηχανία, σκοπεύει να ξεκινήσει μία μεγάλη κλινική δοκιμή, στο πλαίσιο της οποίας θα κυκλοφορήσουν δισκία σοκολάτας απαλλαγμένα από σάκχαρα και λίπη, με σκοπό να εξακριβωθεί η συμβολή τους στις καρδιακές παθήσεις.

Στη μελέτη, που θα διαρκέσει για 4 χρόνια, αναμένεται να συμμετάσχουν 18.000 άνθρωποι, από τους οποίους ορισμένοι θα λαμβάνουν καθημερινά χάπια σοκολάτας, ενώ οι υπόλοιποι θα παίρνουν εικονικό φάρμακο (placebo).

Τα νέα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρίας.

vita.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 27-03-2014, 16:39 | Δημοσίευμα # 27
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το πεπτικό μας λατρεύει τη… μαύρη σοκολάτα!

Ορισμένα «καλά» μικρόβια του γαστρεντερικού συστήματος, όπως το Bifidobacterium και τα βακτήρια του λακτικού οξέος τρώνε τη σοκολάτα (αφού την έχουμε φάει εμείς πρώτα!). Ειδικότερα, όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα, τα «καλά» βακτήρια στο στομάχι και στο έντερό μας φροντίζουν να δημιουργήσουν από αυτήν μια σειρά από ωφέλιμες αντιφλεγμονώδεις ουσίες που κάνουν καλό στην καρδιά μας. Αυτή η σχέση μαύρης σοκολάτας και μικροοργανισμών αποτελεί το υγιεινό μυστικό της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα που ανακοινώθηκε στο περιοδικό «Science».



Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, με επικεφαλής τον John Finely, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στο Ντάλας του Τέξας, ανακάλυψαν τη μεγάλη λατρεία που έχει το έντερό μας στη μαύρη σοκολάτα και το επεξήγησαν κιόλας. «Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετές πολυφαινόλες ή αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως οι κατεχίνες, καθώς και διατροφικές ίνες, που γενικά δεν απορροφώνται καλά από το ανθρώπινο έντερο. Όμως εν προκειμένω αναλαμβάνουν δουλειά τα «καλά» βακτήρια, που καθώς «χωνεύουν» τη σοκολάτα, διασπούν μέσω ζυμώσεων τις πολυφαινόλες και τις ίνες σε μικρότερα αντιφλεγμονώδη μόρια, τα οποία απορροφώνται πλέον πολύ καλύτερα από τον άνθρωπο. Όταν αυτές οι ουσίες απορροφώνται από το σώμα, μειώνουν τη φλεγμονή του καρδιαγγειακού ιστού και συνεπώς τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού», είπε ο John Finely.

perierga.gr


Woman-Life
 
filam

Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-05-2014, 13:36 | Δημοσίευμα # 28
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 16
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Δεν υπάρχει πιο γλυκιά αμαρτία!!! Επειδή και τα παιδιά δεν πίνουν το γάλα χωρίς σοκολάτα και όσο να πεις δεν χρειάζονται υπερβολές σε αυτή την ηλικία τους έχω πάρει βιολογική σε ρόφημα!!!
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 12-11-2014, 14:17 | Δημοσίευμα # 29
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
14+1 πράγματα που δεν ξέρετε για τη σοκολάτα!

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα –πώς αλλιώς άλλωστε!- δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να την απολαμβάνετε χωρίς τύψεις. Έτσι κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη να φάτε άλλο ένα κομματάκι, θα ανατρέχετε στην ακόλουθη λίστα…

1) Η ποσότητα της καφεΐνης στη σοκολάτα είναι στην πραγματικότητα αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με τον καφέ ή το τσάι.
2) Η σοκολάτα είναι φυσικό παυσίπονο.
3) Η αίσθηση της απόλαυσης που αφήνει στο στόμα η σοκολάτα που λιώνει διαρκεί περισσότερο από την ευχαρίστηση που προσφέρει ένα φιλί.
4) Ένα τσιπ σοκολάτας θα σας δώσει τόση ενέργεια για να περπατήσετε 150 μέτρα.
5) Λίγη σοκολάτα γάλακτος είναι τόσο αποτελεσματική μετά την προπόνηση όσο ένα ενεργειακό ποτό.
6) Η μαύρη σοκολάτα βοηθά τα «καλά» βακτήρια στο σώμα.
7) Λίγη σοκολάτα μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τερηδόνας.
8) Τα φασόλια του κακάο χρησιμοποιήθηκαν από τους Μάγια ως νομίσματα.
9) Η τακτική κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.
10) Η κατανάλωση σοκολάτας δεν δημιουργεί ακμή.
11) Από τεχνική άποψη, η λευκή σοκολάτα δεν είναι σοκολάτα.
12) Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.
13) Η σοκολάτα θεωρείται άριστο φυσικό αντιβηχικό.
14) Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όρασης.
15) Τα αντιοξειδωτικά της σοκολάτας λειτουργούν κατά της γήρανσης του δέρματος.


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 12-11-2014, 22:57 | Δημοσίευμα # 30
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Διδακτορικό στη… σοκολάτα προσφέρει το Κέμπριτζ

Οι λάτρεις της σοκολάτας βρήκαν το ιδανικό πεδίο σπουδών. Το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στη Βρετανία προσφέρει ένα διδακτορικό δίπλωμα πάνω στη σοκολάτα.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών και Βιοτεχνολογίας αναζητά ένα άτομο για διδακτορική διατριβή στη σοκολάτα.



Στόχος της έρευνας είναι να βρεθεί πώς γίνεται να μη λιώσει η σοκολάτα σε θερμά κλίματα.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους μέχρι τις 29 Αυγούστου.

Η περιγραφή του διδακτορικού αναφέρει ότι στόχος της έρευνας είναι «η διερεύνηση των παραγόντων που επιτρέπουν τη σοκολάτα, η οποία έχει σημείο τήξεως κοντά σε εκείνη του ανθρώπινου σώματος, να παραμείνει σε στερεή κατάσταση, διατηρώντας τις ιδιότητες που ζητούν οι καταναλωτές όταν αποθηκεύεται και πωλείται σε θερμά κλίματα».

Το Πανεπιστήμιο τονίζει ότι η έρευνα βασίζεται κυρίως σε πειράματα, αλλά απαιτούνται καλές μαθηματικές γνώσεις.

perierga.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΔΙΑΤΡΟΦΗ » Περί σοκολάτας ο λόγος
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats