Παρασκευή
29-03-2024
07:43
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία
Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 22-06-2009, 17:10 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία

Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν την ευτυχία λέμε συχνά και αυτό επιβεβαιώνεται και από διάφορες ιστορίες επωνύμων προσώπων που αποκτούν οικονομική άνεση, αναγνώριση και επιτυχία αλλά για διαφόρους λόγους αντί για ευτυχία εισπράττουν τελικά δυστυχία.

Ακόμα και αν τέτοιες περιπτώσεις χαρακτηρίζονται μειοψηφικές ή ακόμη και μεμονωμένες, οπότε δικαιολογείστε να ονειρεύεστε πλούτη και φήμη, καλό θα είναι να το ξανασκεφθείτε.

Ερευνα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η επίτευξη των στόχων αυτών είναι δυνατόν να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο ευτυχείς!

«Οι άνθρωποι κατανοούν πως είναι σημαντικό να επιδιώκουν στόχους στη ζωή τους και πιστεύουν ότι επιτυγχάνοντάς τους θα έχουν θετικές επιπτώσεις.

Η μελέτη μας δείχνει πως αυτό δεν είναι αληθές για όλους τους στόχους» δήλωσε ο συγγραφέας και καθηγητής Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του εν λόγω Πανεπιστημίου Edward Deci. «Ακόμα κι αν ο πολιτισμός μας δίνει ισχυρή έμφαση στην απόκτηση πλούτου και δόξας, η επιδίωξη αυτών των στόχων δεν συμβάλλει στην απόκτηση ικανοποιητικής ζωής» προσθέτει.

Όπως λέει ο ίδιος, το παράδοξο και εντυπωσιακό της νέας έρευνας είναι πως δείχνει ότι η επίτευξη υλικών στόχων και στόχων που έχουν σχέση με την εικόνα μας συμβάλλει, στην πραγματικότητα, στη δυστυχία. Παρά την επίτευξη των στόχων αυτών τα άτομα βιώνουν περισσότερο αρνητικά συναισθήματα (όπως ντροπή και θυμό) και περισσότερα σωματικά συμπτώματα ανησυχίας, όπως πονοκεφάλους, στομαχόπονους και απώλεια ενέργειας. Αντιθέτως, τα άτομα που θέτουν ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη, τη βελτίωση των σχέσεών τους, την κοινωνικότητα και την σωματική υγεία είναι πιο ικανοποιημένα όταν πετυχαίνουν σε αυτούς τους τομείς. Νιώθουν πιο πλήρεις και ευτυχείς, βιώνουν μια βαθύτερη αίσθηση ευημερίας, έχουν πιο θετικά συναισθήματα για τον εαυτό τους, καλύτερες σχέσεις με τους άλλους και λιγότερες σωματικές ενδείξεις στρες.

Τα ευρήματα της έρευνας ενισχύουν τη θεωρία του αυτο-προσδιορισμού σύμφωνα με την οποία η ευζωία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανοποίηση βασικών ψυχολογικών αναγκών του ατόμου για αυτονομία, επάρκεια και ανεξαρτησία.

Tα ζητήματα-κλειδιά

Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκε η πορεία 147 αποφοίτων δύο Πανεπιστημίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου χρόνου μετά την αποφοίτησή τους. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές αξιολόγησαν τους νέους αυτούς σε διάφορα θέματα ζητήματα-κλειδιά όπως για παράδειγμα η ικανοποίηση από τη ζωή τους, η αυτό-εκτίμηση, η ανησυχία, οι σωματικές ενδείξεις άγχους και η εμπειρία θετικών και αρνητικών συναισθημάτων.

Όπως και προηγούμενες μελέτες, έτσι και αυτή επιβεβαίωσε ότι όσο περισσότερο αφοσιωμένο είναι το άτομο σε ένα στόχο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να τον επιτύχει. Αντίθετα, όμως, από προηγούμενα ευρήματα, η ανάλυση έδειξε ότι η απόκτηση αυτών που θέλουμε δεν είναι πάντοτε καλό για την υγεία μας. «Υπάρχει μια ισχυρή παράδοση στην Ψυχολογία που λέει πως αν κάποιος θέσει στόχους και τους επιτύχει θα είναι ευτυχής.

Όμως αυτές οι προηγούμενες μελέτες δεν εξέτασαν το περιεχόμενο των στόχων» παρατηρεί ο βασικός συντάκτης της έρευνας Christopher Niemec.

Λευτέρης Μάνθος
apogevmatini.gr


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 09-07-2011, 18:14 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Σίγουρα Admin μου το χρήμα δεν φέρνει πάντα την ευτυχία...άλλά σήμερα με όλη αυτή την οικονομική ανασφάλεια τι γίνεται;
Ποιός θα ζητήσει μία συγγνώμη από τα παιδιά μας που τα άφησε χωρίς όνειρα και ένα μεγάλο κενό;;;
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 25-11-2011, 19:36 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Ορίστε άλλη μια απόδειξη του ότι τα χρήματα δε φέρνουν ευτυχία:



Η απόδειξη ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία

Το μυστικό της ευτυχίας που έψαχνε βρήκε ένας εκατομμυριούχος επιχειρηματίας από το Τελφς της Αυστρίας. Όχι δεν είδε τις δουλειές του να παίρνουν τα πάνω τους, ούτε βρήκε τον έρωτα της ζωής του... βρήκε όμως τον τρόπο να γίνει ευτυχισμένος: μοίρασε όλα του τα υπάρχοντα και τα χρήματα σε αυτούς που είχαν ανάγκη.

Ο 49χρονος Καρλ Ράμπεντερ, ο οποίος το 2010 είχε δηλώσει την πρόθεσή του να απαλλαγεί από τα υλικά αγαθά, πούλησε την επιχείρησή του, την πολυτελή του κατοικία στις Άλπεις, τη λιμουζίνα του, το σπορ αμάξι του καθώς και το ιδιωτικό αεροσκάφος του και μοίρασε τα λεφτά σε φιλανθρωπίες, ενώ έδωσε πολλά δάνεια σε πολίτες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν από καμία τράπεζα.

Πλέον ζει σε ένα μικρό σπίτι και κερδίζει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ το μήνα, ως σύμβουλος επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρουν οι austriantimes.at ο πρώην εκατομμυριούχος τονίζει ότι μόνο τώρα, που έχει απαλλλαγεί από τα χρήματα, είναι ευτυχισμένος. «Αν κάποιος σημειώσει τα πράγματα που τον κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο, θα καταλάβει τι εννοώ. Η αγάπη, ο ήλιος, ο καθαρός αέρας... αυτά είναι που με κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο», τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στο πλούσιο παρελθόν του, σημείωσε ότι στις φωτογραφίες φαινόταν δυστυχισμένος, ενώ τώρα είναι χαρούμενος.

www.skai.gr


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 26-11-2011, 01:02 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πραγματικά Θαυμάζω τον Κάρλ Ράμπεντερ και μακάρι να καταλάβουμε όλοι μας τι είναι πραγματική ευτυχία....
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Το χρήμα και η δόξα δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats