Παρασκευή
29-03-2024
08:58
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Ποιοι άνθρωποι θυμώνουν περισσότερο - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Ποιοι άνθρωποι θυμώνουν περισσότερο (νέα επιστημονική έρευνα)
Ποιοι άνθρωποι θυμώνουν περισσότερο
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 16-12-2009, 19:21 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Οι νεότεροι, όσοι έχουν παιδιά και οι λιγότερο μορφωμένοι είναι οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν θυμό, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.

Η νέα έρευνα, η οποία έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο υπό τον καθηγητή Σκοτ Σίμαν του τμήματος κοινωνιολογίας, υποστηρίζει ότι οι νεότεροι άνθρωποι κάτω των 30 ετών νιώθουν πιο συχνά θυμό σε σχέση με τους μεγαλύτερους, κυρίως επειδή βιώνουν μεγαλύτερη πίεση χρόνου, περισσότερες οικονομικές δυσκολίες και μεγαλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον τους.

Επίσης, οι περισσότερο μορφωμένοι είναι λιγότερο επιρρεπείς στον θυμό και, όταν θυμώνουν, μιλάνε πιο ανοιχτά από τους λιγότερους μορφωμένους για τις αιτίες του θυμού τους. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι γενικά ο αυτοέλεγχος αυξάνεται ανάλογα με το επίπεδο της μόρφωσης ενός ανθρώπου.

Πέρα από τις πολλές χαρές της, μια οικογένεια με παιδιά είναι ένα περιβάλλον όπου συχνά γεννιούνται συναισθήματα θυμού και επιθετικές συμπεριφορές, κάτι που ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες.

Ο θυμός, ένα από τα πιο κοινά αρνητικά συναισθήματα, μπορεί να έχει σημαντικές ψυχικές και σωματικές συνέπειες αν διαρκεί πολύ, αν και η σύγχρονη ψυχολογία τον θεωρεί μάλλον ως ένα φυσικό συναίσθημα, που ορισμένες φορές μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο, γι' αυτό, άλλωστε, ενθαρρύνει την εκδήλωσή του.

Μάλιστα, προηγούμενη μελέτη έχει διαπιστώσει ότι όσοι εκφράζουν συχνά το θυμό τους σε λογικά πλαίσια, μπορούν να ζήσουν περισσότερο από όσους τον κρατούν μέσα τους.

skai.gr


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-12-2011, 15:17 | Δημοσίευμα # 2
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Ναι! είναι γεγονός ότι ο θυμός είναι κάτι σαν τον πυρετό, δικλείδα ασφαλείας. Οταν πνίγεται κάνει κακό στον εαυτό μας. Ομως και ο υπερβολικός θυμός πρέπι να διερευνάται γιατί όταν θυμώνουμε συχνά και με πολλά πάει να πει ότι έχουμε προβλήματα με τον εαυτό μας και αυτό πρέπει να ελέγξουμε
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-12-2011, 15:58 | Δημοσίευμα # 3
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Το σίγουρο είναι ότι ο θυμός πρέπει να βγαίνει από μέσα μας διαφορετικά δημιουργούνται διάφορα προβλήματα σε μας. Μια φίλη μου έπαθε κατάθλιψη γιατί κρατούσε τα πάντα μέσα της και σιγά-σιγά την έπαθε. Πάντα ήταν χαμηλών τόνων και μάλιστα την θαυμάζαμε γι' αυτό.
Βέβαια ,όπως λέει και η Ράνια ,πρέπει να ελέγχουμε όσο το δυνατόν τον θυμό μας διαφορετικά δημιουργούνται, πολλέ φορές,καταστάσεις που δεν ελέγχονται και τότε θα πρέπει να ζητήσουμε κάποια βοήθεια.Γεγονός ειναι ότι οι νέοι θυμώνουν πολύ περισσότερο εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων ή της προσωπικής ζωής τους.
 
rika

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 16:07 | Δημοσίευμα # 4
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Ναι κορίτσια, συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Πρέπει να εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας, αλλά πάντα με μέτρο και τρόπο. Να προσέχουμε πως αντιδράμε, τι λέμε και τι κάνουμε. Μερικές φορές είναι αρκετό να πεις σ' έναν άνθρωπο τι σ' ενοχλεί σ' αυτά που κάνει ή λέει, για να νιώσεις πολύ καλύτερα και να σου φύγει ο θυμός.
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Ποιοι άνθρωποι θυμώνουν περισσότερο (νέα επιστημονική έρευνα)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats