Τρίτη
22-08-2017
18:51
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών" - Page 2 - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


Page 2 of 9«123489»
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-12-2011, 23:39 | Δημοσίευμα # 16
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
1 φλυτζάνα φρέσκο βούτυρο
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 φλυτζάνα
6 αυγα
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κόκκινη φαρίνα
ζάχαρη άχνη

κτυπάμε, ακριβώς, 1 φλυτζάνα βούτυρο και τμηματικά ρίχνουμε την ζάχαρη.
Ρίχνουμε ενα-ενα τα αυγά μέχρι να γίνει ένα μιγμα αφράτο.
Ρίχνουμε το κονιάκ,το ξύσμα και την φαρίνα εναλάξ με το γάλα.
Τοποθετούμε το μίγμα σε, 32 νούμερο ,ταψάκικαι ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 45-50 λ.
Αφου κρυώσει φτιάχνουμε διάφορα σχέδια με άχνη ζάχαρη.

Είναι πλύ νόστιμη η βασιλόπιτα της φίλης μου της Βούλας. tongue
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-12-2011, 23:52 | Δημοσίευμα # 17
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
ΑΥΓΟΚΑΛΑΜΑΡΑ
4 αυγά
λίγο αλάτι
λίγο γάλα
κιμάς ψημμένος

Χτυπούμε τα αγά με το γάλα και το αλάτι.
Σε βουτυρωμένο τηγανάκι ρίχνουμε μια κουτάλα από το μίγμα ομελέτας και το τηγανίζουμε. Έτσι κάνουμε όλες τις ομελέτες (σαν πιτάκια μικρά)
Παίρνουμε μια-μία ομελέτα,τοποθετούμε 1-2 κουταλιές κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκι και τις τοποθετούμε σε πιάτο.
Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και τοποθετούε μία σχάρα. (μπεν-μαρί)
Επάνω στην σχάρα τοποθετούμε το πιάτο με τις ομελέτες,σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει το νερό 10΄
Βγάζουμε το πιάτο ,κόβουμε τις άκρες και σερβίρουμε
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 16-12-2011, 10:23 | Δημοσίευμα # 18
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
α! τι καλά Μαρία, ωραιές συνταγούλες και ευκολες
στη βασιλοπιτα έχεις αφήσει μια φλυτζανα παραπονεμένη χωρίς υλικό biggrin
 
Ρανια

Ημερομηνία: Σάββατο, 07-01-2012, 18:01 | Δημοσίευμα # 19
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
θα σας πώ πώς έκανα τη σούπα μπορς
1 κιλό κρέας μοσχάρι από στρογγυλό
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
1 πράσο σε λεπτές φέτες
1/4 λάχανο κομμένο όπως στη σαλάτα
5 πατζάρια (κεφάλια) αφού τα βράσουμε και τα ξεφλουδίσουμε τα κόβουμε σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη γλυκειά σε τεταγωνάκια
2 καρότα σε κυβάκια
ένα ματσάκι σέλινο
Εκοψα το κρέας σε κυβάκια και το έβρασα για μιά ώρα με λίγο αλάτι (φυσικά το ξάφρισα μόλις πήρε βράση και άρχιζε ο αφρός, μετά το καπάκωσα και χαμήλωσα τη φωτιά).
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε λίγο λάδι σώταρα πρώτα το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα και μετά πρόσθεσα τα καρότα δε μικρά κυβάκια, όπως και την πιπεριά, το σέλινο και το λάχανο κομμένο όπως στη σαλάτα. Πρόσθεσα μισό λίτρο νερό και ένα κύβο λαχανικών. Τα άφησα να βράσουν λίγο. Τα πατζάρια προστίθενται στη συνέχεια. Αν είναι φρέσκα τα βράζουμε λίγο για να τα ξεφλουδίσουμε, αν όμως είναι τα έτοιμα βρασμένα τότε τα ρίχνουμε στο τέλος.
Μόλις περάσει η ώρα και το κρέας μας είναι ψημένο, το βγάζουμε και τό προσθέτουμε στην κατσαρόλα των λαχανικών, φιλτράρουμε το ζωμό που έχει βγει από το βράσιμο του κρέατος και τα αφήνουμε όλα να βράσουν ακόμα μια ώρα να δέσουν τα υλικά με το ζωμό

Οταν σερβίρουμε τη σούπα μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας μπούκοβο αν θέλουμε.

Αυτό όμως που είναι απαραίτητο είναι να προσθέσουμε λίγη κρέμα λίγων λιπαρών, μια κουταλιά ή παραπάνω στο πιάτο. Αν μπορούμε να βρούμε πό τα ρώσικα μαγαζιά σμετάνα που είναι μια κρέμα γάλακτος ελαφριά και υπόξινη


Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Τρίτη, 10-01-2012, 13:22
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 10-01-2012, 13:38 | Δημοσίευμα # 20
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Ψάρι σε κρούστα από χονδρό αλάτι

μια πανεύκολη συνταγή που δίνει νοστίμότατο ψάρι και εντυπωσιακή εμφάνιση
Υλικά
- biggrin 1 μεγάλο ψάρι με λευκή σάρκα.( Εγώ προτιμώ το μυλοκόπι που το βρίσκω μεγάλο σε που καλή τιμή 9 ευρώ και κάτι , ιχθυοτροφείου βέβαια, αλλα άπαχο και νόστιμο, στο ιχθυοπωλείο ενός μεγάλου ελληνικού σουπερ μαρκετ -καταλαβαίνετε ποιο λεω, αξίζει τον κόπο)
- biggrin ένα κιλό αλάτι χονδρό (ρυζάκι)
- biggrin 1 φλυτζάνι αλεύρι
- biggrin 2 ασπράδια αυγού
- biggrin λίγο νεράκι
- biggrin μυρωδικά χόρτα: ρίγανη, θυμάρι, δάφνη

Λέτε στον ψαρά να μην βγάλει τα λέπια και να καθαρίσει την κοιλιά προσέχοντας να μην την ανοίξει, είναι καλύτερο έτσι.
Το πλένετε καλά. Σε μια λεκάνη βάζετε το αλάτι, το αλεύρι και ρίχνετε τα ασπράδια αυγού και λίγο νεράκι- ισα για να δέσει το σύνολο , προς θεού δε θα γίνει πάστα ή ζύμη, απλά για μια συνοχή και για να μη βάλετε παραπάνω αυγό.

Σε ένα ταψί βάζετε ένα αλουμινόχαρτο και ρίχνετε το μισό μίγμα αλατιού. Τοποθετείτε επάνω το ψάρι ανασηκωνετε το αλουμινόχαρτο στα πλάγια του ψαριού και ρίχνετε επάνω του το υπόλοιπο μίγμα αλατιού. Κλείνετε λίγο το αλουμινόχαρτο για να σταθεί το αλάτι τουλάχιστον στην αρχή μέχρι να αρχίσει να σκληραίνει η κρούστα.
Ψήνετε σε φούρνο 200-220ο επί περίπου μια ωρα
Στη συνέχεια το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε λίγα λεπτά και στη συνέχεια το παρουσιάζετε στους καλεσμένους να δούν την κρούστα. Μετά στο βοηθητικό τραπέζι του σερβιρίσματος ή την κουζίνα σπάτε την κρούστα και αφαιρείτε με προσοχή την κρούστα στην οποία υπάρχει κολλημένη και η πέτσα και το ψάρι μένει καθαρό και νόστιμο σαν καβούρι
 
rika

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 17:05 | Δημοσίευμα # 21
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Σαν το δικό μας βιβλίο συνταγόν άλλο δεν υπάρχει! Κορίτσια, Ρανια και martzak51, έχετε φοβερές γνώσεις πάνω στο θέμα μαγειρικής! Είστε τέλειες! happy
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-01-2012, 18:27 | Δημοσίευμα # 22
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
χα'ιρομαι που είναι χρήσιμες οι συνταγες μας Ρικα biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 00:57 | Δημοσίευμα # 23
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Είσαι ευγενική ψυχούλα Ρίκα μου....Χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μας.Είναι δοκιμασμένες κυρίως στις δικές μας γεύσεις...
Θα μπούμε ξανά στο ρυθμό μας και θα συνεχίσουμε... smile
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 17:13 | Δημοσίευμα # 24
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
αν βρείτε πολύ φρέσκες σαρδέλες δοκιμάστε να κάνετε παστές , είναι τόσο απλό

κόβετε τα κεφάλια και καθαρίζετε το εσωτερικό τους και τα λέπια, τις πλένετε καλά με νερό και τις μετά τις ξεπλένετε σε νερόξυδο. Στη συνέχεια βάζετε αλάτι χονδρό μια στρώση σε ένα πήλινο κεσέ από γιαούρτι. Τοποθετείτε μια στρώση σαρδέλες κοντά τη μια στην άλλη. Τις καλύπτετε με άλλη στρώση αλάτι. Βάζετε όσα στρώματα πάρει Καλύπτετε τελικά με αλάτι
Επάνω τοποθετείτε ένα πιατάκι και μετά ένα βαρυδάκι και στο ψυγείο Κάθε μέρα με προσοχή, πιέζοντας τις σαρδελες με το πιατάκι, χύνετε το υγρό που βγαίνει από τις σαρδέλλες. σε 10 μέρες είναι ετοιμες. Αφαιρείτε το αλάτι από όσες θέλετε να καταναλώσετε , τις ξεπλένετε καλά και τις βάζετε σε λαδόξυδο
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 17:27 | Δημοσίευμα # 25
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (Ρανια)
δοκιμάστε να κάνετε παστές

Αυτό σίγουρα θα αρέσει στον άντρα μου. Του αρέσουν τέτοια πράγματα. Ράνια μου, σ' ευχαριστώ, μ' έκανες ακόμα καλύτερη στα μάτια του αγαπημένου μου


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 19:08 | Δημοσίευμα # 26
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ναι ολα αυτά αρέσουν στους αντρες! μεζεδάκια biggrin
ακου και αλλη μια ευκολη παρόμοι συνταγή
Βρίσκεις φρεσκότατο γαύρο Κόβεις τα κεφάλια και καθαρίζεις τα εντόσθια , πλένεις καλά μέσα έξω
αν μπορείς να αφαιρέσεις το εσωτςερικό κόκκαλο ακόμα καλύτερα, αφήνοντας τα δύο μέρη σαν πτερύγια
Παίρνεις ξύδι άπό λευκό κρασί και βάζεις το γαύρο μέσα στο ξύδι σε ένα γυάλινο σκεύος. Αν σου αρέσει η γεύση από σκορδάκι κόβεις και 1-2 σκελίδες μέσα. Τα βάζεις στο ψυγείο Σε δύο μέρες έχουν μαριναριστεί και είνια έτοιμοι. Τους αφαιρείς από το ξύδι τους βάζεις λάδι και είναι έτοιμα τα μαριναρισμένα γαυράκια Μεζεδάκι για τσίπουρο, ούζο ή ρετσίνα Και όχι μόνο για άνδρες! biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 02:20 | Δημοσίευμα # 27
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Μάλιστα πάρα πολύ ωραία...Ο γαύρος πιο εύκολος αφού γίνεται πιο γρήγορα...Θα τον φτιάξω για τ΄αδέλφια μου και τις φίλες μου που πίνουν τσιπουράκι η ρακί ,ανάλογα με το που βρίσκομαι...Θα μας κάνεις ξεφτέρια Ράνια
 
Ρανια

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 10:51 | Δημοσίευμα # 28
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
μια και άρχισα με τα μαρινάτα θα σας πω για μια συνταγή που εμαθα στη Σουηδία και μου αρέσει πολύ
είναι ο μαρινάτος σολομός με άνιθο. Ωραιος είναι και ο έτοιμος καπνιστός αλλά σαν τον φρέσκο μαρινάτο όχι. Κάποτε εφερνε το σουηδικό κατάστημα αλλά επειδη δεν διατηρίται για πολύ σταμάτησε
Πρέπει να βρείτε ολόφρεσκο σολομό, αν είσαστε κοντά σε ιχθυοτροφείο μπορείτε να προμηθευτείτε ολοζώντανο
Γυρω στο ένα κιλό το ψάρι, κάνετε δύο φιλέτα αφήνοντας την πέτσα του.
Θα χρειαστείτε 3 κουταλιές αλάτι ριζάκι ημίχονδρο
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά πιπέρι λευκό, μαύρο ή ρόζ (ολόκληρα και τα σπάτε στο γουδί)
και ένα ματσάκι άνιθο χονδροκομμένο
ανακατώνετε όλα και τα βάζετε κατά μήκος του εσωτερικού του φιλέτου. Κανετε ένα ΄σαντουιτς Το τυλίγετε με μια μεμβράνη και βάζετε επάνω ένα βαρύδι. Στο ψυγείο πρέπει να μείνουν 2-3 μέρες αλλά κάθε μέρα να το αναποδογυρίζετε.
Οταν είναι έτοιμος, τον βγάζετε από το ψυγείο αφαιρείτε ΄την πέτσα και κόβετε λοξά σε λεπτές φέτες.Θα συνοδευτεί από γλυκιά μουστάρδα που περιέχει και άνιθο (dill) αυτή μπορείτε να τη βρείτε και στο σουηδικό μαγαζί και παρόμοιες και αλλλού gravadlax sas
απαραίτητο το λεμόνι πλάι. Οι Σουηδοί το συνοδεύουν με τα χαρακτηριστικά μεγάλα κράκερς τους από σίκαλη βρώμη κλπ με βούτυρο και...φυσικά βότκα!! biggrin


Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Σάββατο, 14-01-2012, 10:53
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 17:32 | Δημοσίευμα # 29
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Eίναι το μόνο ψάρι που δεν μπορώ με τίποτα να φάω cool
Δεν ξέρω γιατί αλλά ούτε καν την μυρωδιά του δεν μπορώ ....και όμως είναι τόσο ωφέλιμο .... wink
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 19:51 | Δημοσίευμα # 30
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Μπραβο κοριτσια!!!Νοστιμες οι συνταγες σας!!!Αυτο με τις σαρδελες κ το γαυρο μου φανηκε πολυ ευκολο!!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Page 2 of 9«123489»
Search:

Καινούρια Άρθρα

(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά
(10-06-2016) Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακοπών | Υγεία πάνω απ' όλα

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2017
Site managed by uCoz
website stats