Σάββατο
16-12-2017
14:57
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών" - Page 3 - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


Page 3 of 9«1234589»
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 18:03 | Δημοσίευμα # 31
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
είναι γεγονός Μαρία ότι ο σολομός πέφτει συχνά βαρύς αλλά μπορεί κανείς να τον φάει στη σχάρα οπότε χάνει το λίπος του
εμένα αντίθετα μ'αρέσει πολύ. Πολύ ωραίος γίνεται και βραστός όταν έχουμε ολόκληρο το ψάρι. Επίσης τυλοσμένος σε αλουμινόχαρτο με μυρωδικά μέσα στην κοιλιά
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 17-01-2012, 18:26 | Δημοσίευμα # 32
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Θα σας δώσω μια συνταγή για ριζότο κλασική βάσει της οποίας μπορεί να κάνει κανείς παραλλαγές
200 γρ ρύζι
1/2 λίτρο νερό
1 κύβος λαχανικών
3 κουταλιές της σούπας λάδι
ένα ματσάκι αρωματικών : ένα κλαράκι θυμάρι, ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό και ένα φύλλο δάφνης
Στην κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το ρύζι γυρίζοντάς το έτσι ώστε να καβουρντιστεί ελαφριά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό ζεστό όπου εχουμε διαλύσει τον κύβο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ματσακιι αρωματικών (μεσα σε ένα τουλπάνι για να αφαιρείται) Καπακώνουμε και αφηνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για ενα τέταρτο

Σε αυτή τη βάση μπορούμε να κάνουμε παραλλαγές πχ Στο λάδι πριν ρίξουμε το ρύζι μπορούμε να τσιγαρίσουμε ελαφρά πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, αλλάζουν όλη τη γεύση κι εχουμε ένα άλλο είδος. Επίσης μανιτάρια
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 13:12 | Δημοσίευμα # 33
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
σήμερα θα σας δώσω μια απλή συνταγή τυρόπιττας δική μου που τη λέω τυρόπιττα της τεμπέλας
biggrin φύλλο κρούστας 6 φύλλα (3 κατω 3 επάνω)
biggrin λίγο λάδι για άλειμα των φύλλων
biggrin 1 κουτί γάλα εβαπορέ
biggrin 1 πακετάκι έτοιμο τριμένο ρεγκάτο (200γρ)
biggrin ο,τι τυρί τυχαίνει να έχουμε σε μικρή ποσότητα (πχ λίγη μυζήθρα)
biggrin ένα κομμάτι φέτα που τη λυώνουμε με το πιρούνι
biggrin 6 αυγά

αλάτι ανάλογα με την πιπεράδα των τυριών, ανκαι και χωρίς να προσθέσετε γίνεται πικάντικη

Στρώνουμε σε ταψάκι τα 3 φύλλα αφού τα έχουμε αλείψει ένα ένα με λάδι
Η γέμιση : Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τα τυριά και τα αυγά τα ανακατώνουμε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ρίχνουμε το γαλα (αφήνοντας σε ενα μπωλάκι ένα σφηνακι ποσότητας απο το κουτί του γαλακτος, εκεί θα ρίξουμε κανα δυο σταγονες λάδι για να αλειφουμε τα φύλλα κατα τη διάρκεια του ψησίματος)
Επάνω βάζουμε τα λαδωμένα 3 φύλλα και το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο σε 180ο για περίπου 3/4
2-3 φορές κατα τη διάρκεια του ψησίματος θα αλείψουμε τα επάνω φύλλα
 
rika

Ημερομηνία: Τετάρτη, 18-01-2012, 23:13 | Δημοσίευμα # 34
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Quote (Ρανια)
τυρόπιττα της τεμπέλας

Αυτό πρέπει να το δοκιμάσω μιας και μου ταιριάζει ο τίτλος biggrin
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 02-02-2012, 15:01 | Δημοσίευμα # 35
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
κάποιες φορές θέλουμε να φάμε πολύ λιτά Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που δίνουν μια νότα σε ένα σκέτο φαγητό

-πχ αν θέλουμε να κάνουμε ένα ρυζάκι σκέτο, μπορούμε να αλείψουμε τον πάτο και τα χαμηλά τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα κομμένο σκόρδο, στη συνέχεια ρίχνουμε στον πάτο λάδι, το ζεσταίνουμε και ροδίζουμε λίγο το ρύζι Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό ζεστό σιγά σιγά. Το ρύζι μας θα πάρει ένα διαφορετικό άρωμα από το σκορδάκι αλλά πολύ ελαφρύ

- ενα σπαγγέτο που κάνουν οι ιταλοί είναι το aglio, olio ,peperoncino αφού βράσουν τα ζυμαρικά ζεσταινουν το λάδι με το σκορδάκι και αφού περάσουν τα ζυμαρικά στο λάδι ρίχνουν και peperoncino Νοστιμότατα και νηστισιμα

- πατάτες γιαχνί με τοματα , λάδι και ένα ξυλαράκι κανέλας

- πατάτες κατσαρόλας λεμονάτες με ριγανη

- μακαρονάκι κοφτό αρωματισμένο με μια μπαλίτσα φρέσκο βούτυρο και τριμμένο τυρί

κλπ κλπ ταχυτατα, πανευκολα και χορταστικά
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 02-02-2012, 23:20 | Δημοσίευμα # 36
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Μακαρονάκι κοφτό αρωματισμένο με μια μπαλίτσα φρέσκο βούτυρο και τυρί...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Το αγαπημένο μου...
 
Ρανια

Ημερομηνία: Σάββατο, 04-02-2012, 12:53 | Δημοσίευμα # 37
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
όταν τα προϊόντα είναι αγνά και φρέσκα΄, όσο πιο απλή είναι η κουζίνα, τόσο πιο πολύ αναδεικνύεται η γνήσια γεύση
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 04-02-2012, 16:19 | Δημοσίευμα # 38
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Οσο για την τυρόπιτα της τεμπέλας , όπως την λές Ράνια μου,εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και συνηθίζεται πάρα πολύ και εδώ....Ολα τα σπιτικά εδέσματα είναι υπέροχα biggrin
Συμφωνώ μαζί σου ότι πιο απλο τόσο το καλύτερο γιατί μένουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα.Γι αυτό το φαγητό της γιαγιάς και της μαμάς μας εξακολουθεί να είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ...!!!!!! tongue
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 10:37 | Δημοσίευμα # 39
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Μια εύκολη συνταγη για τη Ρίκα biggrin
μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια
1 μπουκάλι μπύρα
1 φύλλο δάφνης
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι και κόκκους πιπεριού (προαιρετικό)
Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέατος με λίγο λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε από επάνω τα κρεμμύδια, τη μπύρα το φύλλο δάφνης, αλάτι και το πιπέρι
Καπακώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά Πότε πότε ελέγχουμε τη μπύρα, στην ανάγκη προσθέτουμε λίγη μπύρα όχι νερό. Οταν΄είναι έτοιμο σε περίπου μια ώρα θα δείτε τί ωραία που θα έχει δέσει η σάλτσα
συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες βραστες ή τηγανητες
 
rika

Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:06 | Δημοσίευμα # 40
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Quote (Ρανια)
Μια εύκολη συνταγη για τη Ρίκα

Σ' εχαροστώ πάρα πάρα πολύ Ράνια μου
Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει μπύρα σε φαγητά booze Καιρός να δοκιμάσω και κάτι καινούριο!!!
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:33 | Δημοσίευμα # 41
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ναι μπραβο! θα δεις τι γευστικό που γίνεται
 
virginie

Ημερομηνία: Τετάρτη, 22-02-2012, 10:29 | Δημοσίευμα # 42
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Μία πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή κορίτσια για τυροπιττάκια κουρού.Κική πιστεύω ότι είναι ότι πρέπει για τα μικρούλια σου.
Για τη ζύμη χρειαζόμαστε :1πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βιταμ με γιαούρτι
1 γιαούρτι
1,5 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση: 100 γρ. φέτα
150γρ.ανθότυρο ή μυζήθρα φρέσκια
2 αυγά και 1 κροκάδι αραιωμένο με 1κ.σ για επάλειψη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να πετύχουμε ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι.Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.Ανοίγουμε φυλλαράκια σε ότι μέγεθος θέλουμε και βάζουμε λίγη απο τη γέμιση που έχουμε φτιάξει με τα τυριά και τα 2 αυγά.κλείνουμε τα τυριπιττάκια βρέχοντας λίγο τις άκρες για να κλείσουν.Αλείφουμε με το αραιωμένο κροκάδι και ψήνουμε σε όχι προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 23-02-2012, 11:02 | Δημοσίευμα # 43
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Βιργινία μου σε ευχαριστώ πολύ Οι τυροπιτούλες αυτές είναι η αδυναμία μου
Ομολογώ ότι δεν τις εχω φτειαξει ποτέ cool Παράξενο? ναι
Να η ευκαιρία να δοκιμάσω biggrin

να σε ρωτήσω ομως οταν λες ενα γιαούρτι εννοείς τον παραδισιακό κεσε ή τα μεταγενέστερα (δε θυμαμαι των πόσων γραμμαρίων)
Τωρα που θα βγω θα αγοράσω το βιταμ με γιαούρτι και το ανθότυρο, υλικά που μου λείπουν
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 24-02-2012, 01:46 | Δημοσίευμα # 44
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πολύ ωραία τα τυροπιτάκια σου Βιργινία Περίπου την ίδια συνταγή έχω και εγώ.Η μόνη διαφορά είναι ότι στο ζυμάρι προσθέτω 1 φλυτζάνα τριμμένο Regato ή κεφαλογραβιέρα.
Ράνια μπύρα σε φαγητό δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Πρώτα ο Θεός μετα το Πάσχα που θα εντάξω πάλι το κρέας στην διατροφή μου θα το δοκιμάσω. biggrin
 
virginie

Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 01:14 | Δημοσίευμα # 45
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Ράνια μου συγνώμη που δεν σου απάντησα αμέσως αλλά ήμουν εκτος Άθηνών και δεν είχα internet. sad Εγώ χρησιμοποιώ τα γνωστά γιαούρτια του super market .
Όμως και οκεσές ο παραδοσιακός νομίζω κάνει μια χαρά.Ελπίζω να σου αρέσουν.Όποτε τα φτιάξω πάντως δεν μένει ούτε ψιχουλάκι tongue

Μαρία μου έχω δοκιμάσει και με τυρί στο ζυμάρι και πράγματι είναι πολύ νόστιμα.Απλά έχω καταλήξει σε αυτή τη συνταγή γιατί δουλεύεται καλύτερα η ζύμη της .
Κορίτσια τώρα που θα πάω στο Ξυλόκαστρο θα φτιάξω πρώτη φορά γεμιστά ζυμαρικά, tongue αφού θα έχω και βοήθεια.Αν πετύχουν θα σας γράψω την συνταγή biggrin
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
Page 3 of 9«1234589»
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2017
Site managed by uCoz
website stats