Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 14:53 | Δημοσίευμα # 61 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Βιργινία μου ωραία ιδέα σου με το ανθρακούχο νερό σόδα Περιέ κλπ
Admin εγώ απλά εβαλα μερικά κομμάτια φλούδες από τα λεμόνια της λεμονιάς μου (χωρίς χημικά) Για το λιμοντσέλο δε βάζουμε τα λευκά μέρη μέσα στο αλκοόλ γιατί πικρίζει αλλά εδώ ομολογώ δεν ξέρω Εγώ αυτές που έβαλα δεν ήταν από χόνδροφλουδα λεμόνια
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 14:55 | Δημοσίευμα # 62 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| κορίτσια λέω να δοκιμασω να κανω μανταρινι όπως το λιμοτσέλο Να βρω βιολογικά μανταρίνια και να βάλω τις φλουδες στο αλκοόλ Γιατί να μη γίνει Θα σας πω
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 18:59 | Δημοσίευμα # 63 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Δεν είναι άσχημη ιδέα Ράνια μου.Το μανταρίνι έχει τόσο ωραίο άρωμα!Κρατάω μία επιφύλαξη για το φλούδι του επειδή βγάζει μία πικρίλα που δεν την έχει νομίζω το λεμόνι.Μπορεί όμως και να κάνω λάθος.Πάντως άν το φτιάξεις και πετύχει πρέπει σαν δημιουργός του να του δώσεις και όνομα. Είμαστε σε αναμονή.......
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-03-2012, 01:00 | Δημοσίευμα # 64 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Απ' .οτι ξέρω κορίτσια τις φλούδες του μανταρινιού τις αφήνουμε να ξεραθούν και μετά τις χρησιμοποιούμε.Δυστυχώς δεν βρίσκω την φίλη μου ,ίσως πήγε στην μητέρα της που είναι άρρωστη,να πάρω την συνταγή.Οτι τις αφήνουμε στον αέρα περασμένες σε κλωστή ,το θυμούμαι . Και η Βιργινία μας Ράνια μου κάνει ....θαύματα στην μαγειροζαχαροπλαστική Πετάει η ομάδα μας
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-03-2012, 13:17 | Δημοσίευμα # 65 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| από ερευνα που εκανα ειδα ότι πχ συνταγες της παρεας και Αργυρω έχουν μανταρινι λικερ με παρόμοια συνταγή Βαζουν ολόκληρα τα μανταρίνια μεσα σε τσίπουρο. Μαλιστα η Αργυρώ όταν βγαλει τα μανταρινια τα μετατρεπει σε γλυκο του κουταλιού. Μόλις βρω βιολογικά μανταρινια θα το επιχειρησω
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 12-03-2012, 14:05 | Δημοσίευμα # 66 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| εχθες εφτειαξα νηστίσιμες μπαρες δημητριακών με μέλι και ταχίνι σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δείτε στο βιντεάκι κάτω Εγιναν πολύ νόστιμες είναι και υγιεινές και θρεπτικές Η μόνη αλλαγή που έκανα εβαλα λιγοτερη βρώμη (ελεγε να παρουμε 300 γρ και να βάλουμε οσο σηκώσει Εμενα σήκωσα 200 και κατι ελάχιστο) My WebPage
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Δευτέρα, 12-03-2012, 14:07 |
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 12-03-2012, 21:51 | Δημοσίευμα # 67 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Ράνια μου είδα το βιντεάκι και απο τα υλικά που χρησιμοποίησε πρέπει πραγματικά να είναι πολύ νόστιμες. Είδα όταν τις έκοψε ήταν μαλακές.Μετά Ράνια μου παραμείναν έτσι ή έγιναν πιο τραγανές; 'Oταν συγκεντρώσω τα υλικά θα τις φτιάξω κι εγώ.Είναι ότι πρέπει για τη νηστεία και όχι μόνο! Την Κυριακή έφτιαξα και την συνταγή για χυλό που μας είχες δώσει.Ράνια μου τηγάνισα φιλέτα ψαριού με αυτόν και έγιναν τέλεια. Νομίζω ότι θα πετάξω τις υπόλοιπες συνταγές.Εγώ πρόσθεσα λίγο αλάτι και δεν χρησιμοποίησα όλο το νερό.Θέλει πολύ λιγότερο νερό. Σε ευχαριστώ πολύ Ράνια μου
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Δευτέρα, 12-03-2012, 22:07 | Δημοσίευμα # 68 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Και μια που μιλάμε για μπάρες,έχω μια πολύ απλή συνταγή για μπάρες.Εγώ δεν τις έχω φτιάξει ακόμη .Τις έχω δοκιμάσει όμως και μου άρεσαν. Τα μόνα υλικά πού χρειαζόμαστε είναι 75 γρ.κουάκερ, 75 γρ,γλυκό πορτοκάλι( η αδελφή μου έβαλε περγαμόντο και ήταν πολύ ωραίο), 150γρ.σοκολάτα κουβερτούρα.Λίώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.Απλώνουμε με έναν πλάστη το μίγμα που το έχουμε βάλει ανάμεσα σε 2 λαδόκολες.Βγάζουμε την μια λαδόκολα και αφου κρυώσει λίγο το χαράζουμε σε κομμάτια. Γίνονται σαν σοκολατένιες μπάρες.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 13-03-2012, 01:38 | Δημοσίευμα # 69 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Ράνια μου σε ευχαριστούμε για την συνταγή και το βιντεάκι είναι κατατοπιστικό πλήρως.Νάσαι καλά θα τις φτιάξω και εγώ και θα κεράσω την παρέα της Πέμπτης,την παιδική μου παρέα . Και η δική σου συνταγή Βιργινία μου πρέπει να είναι πολύ νόστιμη.Δεν ξέρω εσείς κορίτσια τι σχέση έχετε με την σοκολάτα αλλά εγώ με την σοκολάτα εχω μια αφάνταστα αγαπητική σχέση,λέτε και είμαι παιδί ακόμα.Ευτυχώς που υπάρχει και η μαύρη σοκολάτα και την τιμώ δεόντως σχεδόν καθημερινά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 13-03-2012, 10:30 | Δημοσίευμα # 70 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Μπραβο Βιργινια που εκανες την επαληθευση της συνταγης Εισαι ο μαστερ σεφ του ιστοτοπου Η συνταγη για τις μπαρες που λες φαινεται πολυ νοστιμη λιχουδια. Αυτη με τα νηστισιμα δημητριακα που την εκανα (σας ειπα οτι εβαλα οχι 300 αλλα 200 γρ βρωμη) εγιναν σχετικα μαλακες αλλα αφου τις εκοψα τις εβαλα σε ενα ταπερακι και εφαγα ακομα και την τριτη μερα και ειναι πολυ καλες και νοστιμες Μαρια μου η σοκολατα ............ετσι οπως τα λες εγω ειμαι της πικρης... δε μου αρεσει πια καθολου η γαλακτος Τι λετε για χειροποιητα σοκολατακια με αμυγδαλα, δαμασκηνα η πορτοκαλοφλουδα?
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 13-03-2012, 12:01 | Δημοσίευμα # 71 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Εγω προσωπικά τρελαίνομαι για σοκολατάκια συνδυασμένα με φρούτα. Αν έχεις τέτοια συνταγή Ράνια μου πολύ θα χαρώ να μας την δώσεις
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-03-2012, 01:02 | Δημοσίευμα # 72 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Φοβερά είναι και τα σοκολατάκια με σύκο.Ο ζαχαροπλάστης μου στην Θεσσαλονίκη τα φτιάχνει καταπληκτικά. .Με αμύγδαλα και με δαμάσκηνα φτιάχνω.Με πορτοκαλόφλουδα τα σοκολατάκια είναι υπέροχα.Δεν ξέρω την συνταγή αν και πάνω -κάτω καταλαβαίνω πως γίνονται. Και εγώ είμαι φάν της σοκολάτας υγείας Ράνια μου,γάλακτος θα φάω μόνο αν είναι με φρούτα η΄με ξηρούς καρπούς.Την άσπρη σοκολάτα δε δεν μπορώ ούτε να την βλέπω.Άρχισε και το Χρυσαννάκι μου να μου ζητά τώρα αλάτα(σοκολάτα)ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα δεν την δοκίμαζε Βιργινία μου όλες καλά πάμε με την σοκολάτα έ;; Είναι και το μόνο πράγμα που τρώγω χωρίς τύψεις...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-03-2012, 01:48 | Δημοσίευμα # 73 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| τυψεις δεν πρεπει να εχουμε Ακομα κι οι διαιτολογοι τη συνιστουν (ενα μικρο κομματακι!) κιεγωσυνταγη δεν εχω , πανω κατω απο την πειρα κουβερτουρα λυωμενη και μια ιδεα βουτυρο η λιγη κρεμα γαλακτος ελαχιστη Εκει βουτας το αμυγδαλο προηγουμενα καβουρντισμνο η το δαμασκηνο κι εμενα η ασπρη δεν μου αρεσει πολυ βαρεια για το σηκωτι
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-03-2012, 11:10 | Δημοσίευμα # 74 |
Πλατινένιο Admin
Δημοσιεύσεις: 2513
| Αχ κορίτσια μου, τι γλυκιά συζήτηση είναι αυτή που κάνετε Κι εγώ μαζί σας! Λατρεύω τη σοκολάτα και προτιμώ αυτήν με ξηρούς καρπούς, μαύρη ή γάλακτος αλλά όχι την λευκή. Εγώ το μόνο που έχω κάνει είναι αυτό λες εσύ Ράνια μου : Quote (Ρανια) κουβερτουρα λυωμενη και μια ιδεα βουτυρο η λιγη κρεμα γαλακτος ελαχιστη Εκει βουτας το αμυγδαλο Άλλη συνταγή δεν έχω δοκιμάσει. Κορίτσια, πρέπει να βρούμε μια εύκολη συνταγή που θα αρέσει σε όλες μας
Woman-Life
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Πέμπτη, 15-03-2012, 00:59 | Δημοσίευμα # 75 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Βλέπω κοριτσάκια μου στο άκουσμα της σοκολάτας όλες ξεσηκωθήκαμε Μαρία μου πίστευες ότι η Χρυσαννούλα θα αποτελούσε εξαίρεση; Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι τα ωραιότερα γλυκά μέ σοκολάτα αλλά και χωρίς,τα έχω φάει στη Θεσσαλονίκη. Αυτή η πόλη είναι μοναδική σε ότι αφορά την γαστρονομία και την ζαχαροπλαστική.Ανεβαίνω πολύ συχνά Θεσσαλονικη και πάντα φεύγω φορτωμένη. Και μια που αναφέρθηκα Μαρία μου στη Θεσσαλονίκη τα γκότζι μπέρι η αδερφή μου τα παίρνει απο ένα κατάστημα ξηρών καρπών το "εν καρπώ".Νομίζω είναι κοντά στα λουλουδάδικα. Ράνια μου φυσικά δεν πρέπει να νιώθουμε τύψεις για λίγη σοκολάτα.Άσε που η μαύρη έχει και αρκετό μαγνήσιο και σίδηρο.'Οσο για την λευκή εγώ δεν την θεωρώ σοκολάτα.'Ενα λευκό γλύκισμα είναι και μάλιστα πολύ λιγωτικό
|
|
| |