Τι καλό θα φάμε σήμερα;
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 01-03-2012, 17:20 | Δημοσίευμα # 106 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| και αν το καλοσκεφθεί κανείς είναι ανατριχιαστικό να τρώει κανείς κάτι που εχει δει ζωντανό Εχω μια ανηψιά αμερικάνα η οποία όχι μόνο δεν τρώει το ψάρι παρά μόνο σε φιλέτο, αλλά και τα οστρακοειδή μόνο καθαρισμένα Ούτε να δει στο τραπέζι γαρίδες κλπ με το κεφάλι Δεν μπορώ να με κοιτάζει το φαγητό μου λέει και δεν εχει άδικο
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 02-03-2012, 13:49 | Δημοσίευμα # 107 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| σήμερα το μενού έχει γίγαντες
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 03-03-2012, 00:35 | Δημοσίευμα # 108 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Να είσαι καλά Ράνια μου,γιατί μέχρι τώρα δεν είχα καταλήξει τι να μαγειρέψω αύριο . Πάω να τους βάλω στο νερό
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 03-03-2012, 12:44 | Δημοσίευμα # 109 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| σήμερα κορίτσια έχει κοκκινογούλια , και μπακαλιάρο κροκέτες με σκορδαλιά Έναλλακτικά μια ιδέα αντί για μπακαλιάρο είναι κολοκυθάκια και μελιτζάνες πολύ λεπτά κομμένα τηγανητά σε κουρκούτι και αντί για σκορδαλιά αν θέλουμε να αποφύγουμε το σκόρδο είναι να τα συνοδεύσουμε με ενα τζατζίκι χωρίς σκόρδο Μια συνταγή για κουρκούτι που είδα από έναν Μαστερ σεφ στην τηλεόραση είναι:
150 γρ κορν φλάουρ 75 αλεύρι που φουσκώνει 400 γρ παγωμένο νερό
Η συνταγή αυτή θυμίζει λίγο την γιαπωνέζικη τεμπούρα που χρησιμοποιούν όχι αλευρι σιτου αλλά ριζαλευρο ή κορν φλαουρ και επίσης το παγωμένο νερό, ώστε μολις πέσει στο καυτό λάδι με την αντίθεση φουσκώνει το κουρκούτι
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Κυριακή, 04-03-2012, 00:08 | Δημοσίευμα # 110 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Του Ευαγγελισμού που θα μπορώ να φάω ψάρι θα το κάνω.Μπορεί το κόρν φλάουρ και το παγωμένο νερό όντως να το κάνουν να φουσκώνει και να είναι πιο σταθερό
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-03-2012, 14:31 | Δημοσίευμα # 111 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| σήμερα κλασικό ελληνικό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και λάχανο σαλάτα Νομίζω ότι το κοτόπουλο όπως το συνηθίζουμε στο φούρνο είναι καθαρά ελληνική συνταγή Τί λέτε;
Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Πέμπτη, 08-03-2012, 14:45 |
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-03-2012, 14:38 | Δημοσίευμα # 112 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Ναι ράνια μου ,καθαρά ελληνική και πεντανόστιμη
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 09-03-2012, 10:24 | Δημοσίευμα # 113 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| κορίτσια σήμερα λέω να κάνω γεμιστά δεν ξέρω αν το κάνετε εσείς, μέσα στη γέμιση τρίβω και λίγη μελιτζάνα και η γέμιση παίρνει μια ωραία γλυκύτητα
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Παρασκευή, 09-03-2012, 18:55 | Δημοσίευμα # 114 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Κι εγώ το συνηθίζω Ράνια μου.Δεν βάζω ποτέ κιμά στα γεμιστά μου και η τριμμένη μελιτζάνα στη γέμιση πέρα απο την γευστικότητα σου δίνει την αίσθηση του κιμά. Έτσι ικανοποιούνται κατα κάποιο τρόπο όλοι.Και αυτοί που τα θέλουν λαδερά και αυτοί που τα θέλουν με κιμά. Μια φορά είχα φτιάξει μελιτζανόπιττα και όλοι νόμιζαν ότι είχα φτιάξει κιμαδόπιττα
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 10-03-2012, 02:27 | Δημοσίευμα # 115 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Στα γεμιστά κορίτσια και εγώ τρίβω μελιτζάνα αλλά και κολοκύθι και πατάτα.Μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ και άνηθο και δυόσμο και μαϊντανό... Και μένα μου αρέσουν χωρίς κιμά περισσότερο Θα φτιάξω την συνταγή σου για το κουρκούτι Ράνια μου του Ευαγγελισμού που θα μπορούμε να φάμε ψάρι.Είναι η μόνη ημέρα που τρώγω και... σκορδαλιά. Σήμερα ο γαμπρός μου ήθελε φασολάδα...αύριο θα δούμε... Οταν είμασταν όλοι μαζί πάντα υπήρχε πρόγραμμα φαγητου ανάλογα με την εποχή και δεν είχα την σκοτούρα... τι να μαγειρέψω...Τώρα ότι θέλουν τα παιδιά..
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 25-03-2012, 14:12 | Δημοσίευμα # 116 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Μαντέψτε κορίτσια
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 25-03-2012, 15:38 | Δημοσίευμα # 117 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Μπακαλιάρο να πω Ράνια μου;;; Είναι πανελληνίως καθιερωμένος την ημέρα αυτή..... Εμείς πάντως σήμερα δεν φάγαμε μπακαλιάρο.Βρήκαμε φρεσκότατο μπαρμπουνάκι,μόλις είχε αράξει η ψαρόβαρκα,και μια πλούσια σαλάτα με μαρουλάκι,ρόκα,πιπεριά,αγγουράκι,πιπεριά,άνηθο,ντομάτα συμπλήρωσαν το φαγητό. Τώρα αν μα αφήσει η μικρή-μικρή κυρία θα αράξω λίγο στον καναπέ
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Κυριακή, 25-03-2012, 21:44 | Δημοσίευμα # 118 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Εμεις φάγαμε αυτό που φαντάζεστε κορίτσια Το συνοδέψαμε με μια σκορδαλιά δυναμίτη, (κανεις δεν διαμαρτυρήθηκε)χορταράκια που μάζεψα η ίδια και τα τελευταία παντζαράκια απο το μποστανάκι μου. Και για επιδόρπιο το σάμαλι της Μαρίας μας που έκλεψε τις εντυπώσεις.Οι φίλοι μας πήραν και για το σπίτι μαζί με την συνταγή. Και του χρόνου να είμαστε καλά κορίτσια
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Δευτέρα, 26-03-2012, 00:26 | Δημοσίευμα # 119 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Χαίρομαι Βιργινία μου που σου άρεσε το γλυκό.Αύριο θα τα φτιάξω ξανά.Μόλις το φτιάξουμε ως δια μαγείας εξαφανίζεται Και του χρόνου κορίτσια με υγεία
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Δευτέρα, 26-03-2012, 12:31 | Δημοσίευμα # 120 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| σκορδαλιά σε όλο της το μεγαλείο!!!
|
|
| |