Πέμπτη
25-04-2024
17:09
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Μιλάμε για κρασί - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Μιλάμε για κρασί (τι θα διαλέξουμε για να συνοδεύσουμε φαγητό, γλυκό κλπ)
Μιλάμε για κρασί
Ρανια

Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 19:19 | Δημοσίευμα # 1
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Οταν θέλουμε να έχουμε ένα προσεγμένο τραπέζι, αναρωτιόμαστε συχνά με τί κρασί να συνοδεύσουμε το φαγητό μας cool
Θα αρχίσουμε από κάποιους απλούς κανόνες:
1.Ο γενικός κανόνας είναι ψάρι και πουλερικά με λευκό κρασί και κρέας με κόκκινο. Αυτός όμως ο κανόνας είναι πολύ απλός και με την πολυπλοκότητα των γεύσεων που έχει η κουζίνα σήμερα δεν αρκεί. Πρέπει να γνωρίζουμε και άλλα πράγματα για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τις 2 γεύσεις και να δημιουργήσουμε μια πραγματική γευστική εμπειρία
2.Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ φαγητού και κρασιού πχ ελαφρύ φαγητό με ελαφρύ κρασί, βαρύ φαγητό με πλουσιότερο κρασί
3.Ενα πιάτο γλυκό σε γεύση πρέπει να συνδυαστεί με κρασί ξηρό για να εξισορροπήσουν οι δύο γεύσεις και να αναδειχθεί η γλυκύτητα του φαγητού
4 Το ίδιο ισχζύει και για το συνδυασμό με τα τυριά Ενα τυρί με απαλή γεύση χρειάζεται κόκκινο κρασί, ενώ ένα τυρί με δυνατή γεύση όπως κάποια γαλλικά πχ χρειάζεται κάποιο με γλυκειά γεύση τύπου πασίτο, λιαστό
5. Αν προσφέρουμε περισσότερα κρασιά πρέπει το λευκό να προηγείται και μετά το κόκκινο, όπως επίσης πρώτα τα ελαφρύτερα κρασιά και μετά τα πιο δυνατά
6. Μπορείτε να συνδυασετε επίσης ωραία ένα πιάτο καυτερό με πάπρικα κλπ με ένα γλυκό κρασί που κάνει μια ευχάριστη αντίθεση

ελπίζω να μη μεθύσατε biggrin Θα συνεχίσουμε................
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 00:13 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Μάλλον μέθυσα....Ράνια :D. Πολύ σπάνια θα πιώ ένα κρασάκι και σήμερα μόνο που τα διάβασα...μέθυσα.
Πέρα από την πλάκα καλό είναι να μάθω κάτι που ποτέ δεν νιάστηκα.Ολα αυτά τα είχε επωμισθεί ο άνδρας μου οπότε .....εγώ αγρόν αγοράζω με ότι αφορά τα ποτά.Τώρα ο γυιός ή ο γαμπρός αναλαμβάνουν τα ποτά.Καιρός λοιπόν είναι να κάνω την έμπειρη,χαχαχαχα, με τα κρασί χάρη στις δικές σου γνώσεις Ράνια tongue
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 18:26 | Δημοσίευμα # 3
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Η θερμοκρασία στην οποία διατηρούμε το κρασί έχει μεγάλη σημασία, αλλά και η θερμοκρασία που το πίνουμε

Το λευκό αλλά και το ροζέ θέλουν για διατήρηση (αν εχουμε κάβα ) 10-12 βαθμούς Κελσίου. Οταν σερβίρεται ιδανική θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί

Τα κοκκινα κρασιά λέμε ότι θέλουν θερμοκρασία δωματίου, αλλά μη φανταστείτε ζέστη cool θέλουν 18-19 βαθμούς. Σε αυτή τη θερμοκρασία θα απολαύστε όλα τα αρώματα του

Κάτι σχετικό με το σερβίρισμα:

tongue Μη σερβίρετε το κρασί από ψηλά γιατί χάνονται τα αρώματα του

tongue Να σερβίρετε φέρνοντας το λαιμό του μπουκαλιού κοντά στο ποτήρι αλλά ποτέ δεν πρέπει να ακουμπάνε τα 2 γυαλιά

tongue Μην παραγεμίζετε το ποτήρι Καλό είναι στα 2/3

tongue Την ώρα που σερβίρετε για να μη σταξει το κρασί στο τραπεζομάνδηλο, αφού τελειώσει το σερβίρισμα περιστρέφετε λίγο το μπουκάλι και η σταγόνα πέφτει μέσα. Φυσικά υπάρχουν τα απαραίτητα εξαρτήματα stop gouttes κλπ για να μην έχετε πρόβλημα. Αλλά και μια λευκή πετσέτα γύρω από το μπουκάλι αποδεικνύεται πολύ χρήσιμη
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 18:45 | Δημοσίευμα # 4
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ χρησιμες οι συμβουλές σου Ρανια!Ειδικα τωρα στις γιορτες,πιστευω πως το κρασι δε θα λειπει απο το τραπεζι!Καποια γενικολογα τα ηξερα,αλλα τωρα έμαθα πολλα!!!

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 18:59 | Δημοσίευμα # 5
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
οσα και να ξέρουμε ...παντα μαθαινουμε.. για το κρασί ιδίως από τη δοκιμή Διαβάζουμε και δοκιμάζουμε Και μπορέι να υπάρχουν γενικοί κανόνες αλλά δεν ισχύουν παντα με κλειστα μάτια Πχ λέμε το ψάρι με λευκό κρασί Ομως ψάρια όπως τόνο, ξιφία παλαμήδα κλπ μπορούμε να διαλέξουμε ή ροζέ ή ελαφρύ κόκκινο.
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 19:41 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Εμπλουτίζω κι εγώ τις γνώσεις μου μαζί σας κορίτσια. Ωραία μυστικά ειδικά αυτά με τις φατσούλες από δίπλα μου άρεσαν!
Τρία πραγματάκια μαθαίνεις και στο σερβίρισμα γίνεσαι αστέρι.. άλλου επιπέδου king Σ' ευχαριστώ Ράνια!!!


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 21:57 | Δημοσίευμα # 7
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
παρακαλώ admin
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 19-12-2011, 23:36 | Δημοσίευμα # 8
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πράγματι πλουτίσαμε τις γνώσεις μας σχετικά με το κρασί.
Να πίνεται,το κρασί, όμως με ρέγουλα.Να το πίνεις το κρασί και όχι να σε πίνει ,μας λέγει μια Κρητική παροιμία.
Καλό κρασί με καλή παρεούλα είναι ότι καλύτερο κορίτσια.... tongue
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 13:14 | Δημοσίευμα # 9
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Κρασί και ποτήρι

αν έχουμε ένα καλό κρασί δε θα πρέπει να το καταστρέψουμε σερβίροντάς το σε ένα ακατάλληλο ποτήρι
Το λευκό κρασί απαιτεί μικρότερο ποτήρι με κανονικό άνοιγμα του χείλους , ενώ το κόκκινο θέλει μεγαλύτερο ποτήρι με σχήμα κάλυκα και στενότερο χείλος, έτσι ώστε τα αρώματα να αναδεικνύονται καλύτερα
Προτιμούμε τα κολονάτα έτσι ώστε η θερμότητα του χεριού να μην επηρεάζει τη θερμοκρασία του κρασιού
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 21:30 | Δημοσίευμα # 10
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Κάτι ακόμα που δεν ήξερα είναι ότι κάθε κρασί απαιτεί το δικό του ποτήρι...Σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις Ράνια ,τις οποίες θα μεταδώσουμε στα παιδιά μας...
 
Ρανια

Ημερομηνία: Πέμπτη, 22-12-2011, 12:29 | Δημοσίευμα # 11
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Είναι πιά αναμφισβήτητο ότι μια καθημερινή λογική κατανάλωση κρασιού προσφέρει στον οργανισμό μας σημαντικά τόσο σε θρεπτική όσο και θεραπευτική αξία.
smile τα γλυκά αλλά και λευκά κρσιού βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας
smile το κρασί ανοίγει την όρεξη σε άτομα που πάσχουν από ανορεξία
smile βοηθάει στη βελτίωση της κυκλοφορίας

Ποιά είναι τα φυσικά συστατικά που περιέχει το κρασί;
surprised Φλαβόνες (φυσικές χρωστικές ουσίες ) αντκαρκινογόνες
surprised άλατα καλίου (είναι διουρητικά)
surprised ανόργανα άλατα βοηθούν στο μεταβολισμό
surprised γλυκερόλη (μετατρέπεται σε γλυκεροφωσφορικές ενώσεις που βοηθούν τον οργανισμό
surprised βιταμίνη Ρ που αποτρέπει το σκορβούτο
surprised γαλακτικό οξύ που μειώνει την τοξικότητα του αλκοόλ στον οργανισμό

Τόσα ωφέλη biggrin

Λευκό ή κόκκινο;
Ενώ το κόκκινο κρασί έχει 12 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από το λευκό, τα αντιοξειδωτικά του λευκού απορροφώνται πιο γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ετσι τα αντιοξειδωτικά του κόκκινου επιδρούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, ενώ του λευκού στο αναπνευστικό σύστημα. Γιαυτό πρέπει να τα εναλλάσουμε.
Επιπλέον και τα δύο είδη είναι πολύ καλές πηγές μηλικού οξέoς, που βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό, γιαυτό και κάνει καλό στην αναιμία

Είχε δίκιο λοιπόν ο Απόστολος Παύλος όταν έλεγε στον Τιμόθεο να μην πίνει νερό αλλά λίγο κρασί και για το στομάχι του και για τις ασθένειές του tongue


Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Πέμπτη, 22-12-2011, 13:37
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 22-12-2011, 17:24 | Δημοσίευμα # 12
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Φοβερή ενημέρωση Ράνια μου! Φοβερή!



Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Πέμπτη, 22-12-2011, 23:54 | Δημοσίευμα # 13
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πράγματι φοβερές γνώσεις.Νάσαι καλά Ράνια μου,για όλα αυτά που μαθαίνομε.Κοντεύεις να με πείσεις να πίνω ενα ποτηράκι με το φαγητό μου αφού κάνει τόσο πολύ καλό στην υγεία μας.. smile
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 23-12-2011, 02:02 | Δημοσίευμα # 14
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ναι κορίτσια πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε το κρασί Ενα ποτηράκι αρκεί biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 23-12-2011, 16:00 | Δημοσίευμα # 15
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Θα το καθιερώσω......!!!!!! tongue
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ » Μιλάμε για κρασί (τι θα διαλέξουμε για να συνοδεύσουμε φαγητό, γλυκό κλπ)
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats