Παρασκευή
29-03-2024
01:19
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
FlyLady - Εισαγωγή & Χαιρετισμός - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Εισαγωγή & Χαιρετισμός (Βασικές αρχές και χαιρετισμός.)
FlyLady - Εισαγωγή & Χαιρετισμός
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 19:25 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η FlyLady γράφει: Το σπίτι σου δεν βρώμισε μόνο σε μία μέρα και δε θα γίνει καθαρό σε μία νύχτα. Μικρά βηματάκια θα σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Fly = finally loving yourself - είναι ένα σύστημα οργάνωσης του νοικοκυριού. Δηλαδή πώς να σχεδιάσεις το χρόνο σου έτσι ώστε να προλάβεις να κάνεις όλες εκείνες τις δουλειές που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνουν.

Γράφω τις Βασικές Αρχές (εν συντομία)

Αρχή 1η - Φτιάχνουμε το λεγόμενο "Control Journal", τα κύρια θέματα του οποίου είναι:
  • Ρουτίνες - πρωινή, απογευματινή, βραδινή (εδώ καταγράφονται οι απλές δουλειές που πρέπει να γίνονται)
  • Ζώνες (το σπίτι χωρίζεται σε ζώνες, η πρώτη εβδομάδα (από 1η του μήνα μέχρι το πρώτο Σαβ-Κυρ) - είσοδος, χολ και τραπεζαρία, εβδομάδα 2η - κουζίνα, 3η - μπάνιο συν ένα ακόμα δωμάτιο, εβδομάδα 3η - υπνοδωμάτιο(α), 4η εβδομάδα ως το τέλος του μήνα - καθιστικό / σαλόνι. Ή όπως βολεύει τον καθένα.
  • Βασικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα (κάθε μέρα έχει έναν συγκεκριμένο στόχο (πχ Δευτέρα - καθαριότητα, Πέμπτη - αγορά, Τετάρτη - ημέρα σχεδιασμού (πχ μενού) ...)
  • Τρόφιμα και φαγητά (λίστα αγορών, μενού, κλπ.)
  • Χρήσιμα τηλέφωνα (πχ γιατροί - δηλαδή, σε μια κρίσιμη στιγμή ξέρεις που ακριβώς να ψάξεις).
  • Προσωπικές σελίδες, όπου καταγράφονται ιδέες, αναφορές, λίστες επιθυμιών... ο καθένας ότι θέλει (παρεμπιπτόντως είναι πολύ χρήσιμο πράγμα, γιατί πολύ συχνά μας έρχονται στο μυαλό διάφορες ιδέες και τώρα θα έχουμε που να τις καταγράψουμε).

    Να, τέτοιο μαγικό τετραδιάκι ("Control Journal") χρησιμοποιείς και χαίρεσαι. Τίποτα δεν ξεχνάς, όλα γίνονται προγραμματισμένα και ευχάριστα.

    Αρχή 2η - Ο νεροχύτης στην κουζίνα πρέπει πάντα να γυαλίζει!

    Αρχή 3η - Στο σπίτι πρέπει να κυκλοφορείς με παπούτσια, όχι παντόφλες, ούτε και ξυπόλητη. (Πολλές γυναίκες παραδέχονται πώς είναι αρκετά δύσκολο να τηρηθεί αυτό το πράγμα αλλά όταν συνηθίσεις αισθάνεσαι υπέροχα, πάντοτε σε φόρμα και κατά συνέπεια πάντα ντυμένη).

    Αρχή 4η - Στην πρωινή ρουτίνα πρέπει οπωσδήποτε να γράφει "Να ντυθώ" (όμορφα και βολικά ρούχα), "Να φτιάξω τα μαλλιά μου" ίσως και "Μακιγιάζ". Προσωπικά νομίζω πως αυτό είναι πολύ βασικό σε όλο αυτό το σύστημα.

    Αρχή 5η - Κηρύττουμε πόλεμο στα άχρηστα πράγματα - ξεκινώντας από τα παλιά ρούχα που απλά δεν θα ξαναφορέσουμε και τελειώνοντας με ότι πράγμα δε μας αρέσει προσωπικά. Να τα πετάξουμε, να τα δώσουμε σε κάποιον ή και να τα χαρίσουμε - πάντως ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να τα φυλάμε. Τα πράγματα γύρω μας πρέπει να τα αγαπάμε, να μας κάνουν να χαμογελάμε, να φέρουν ευχάριστες αναμνήσεις κι όχι ενοχές.


  • Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 19:26 | Δημοσίευμα # 2
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Πώς λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα.

    > Κάνουμε τις ρουτίνες (η βραδινή περιλαμβάνει επίσης το σχεδιασμό της επόμενης μέρας και η αναθεώρηση του ημερολογίου).

    > Μία φορά την εβδομάδα γίνεται "home blessing hour" (Ώρα ευλογίας σπιτιού - δηλαδή καθαριότητα). Αλλά αν ακολουθούμε το πρόγραμμα, όλη η καθαριότητα καταλήγει σε δύο πράγματα μόνο - ξεσκόνισμα και ηλεκτρική σκούπα (δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν γίνει άλλες στιγμές στις "ζώνες").

    > Μία φορά την ημέρα αφιερώνουμε 15 λεπτά (με χρονόμετρο!!!) όχι παραπάνω - σε δουλειές στις "ζώνες". Για παράδειγμα, είμαστε στην "ζώνη" της κουζίνας (μία ολόκληρη εβδομάδα) - 15 λεπτά κάνουμε κάτι "πέρα από τα συνήθη" - δηλαδή, στην αρχή αυτό θα είναι η αναθεώρηση στα ντουλαπάκια και η απελευθέρωση αυτών από τα περιττά πράγματα. Την επόμενη μέρα - πλένουμε τα παράθυρα και τους τοίχους. Την επόμενη - καθαρίζουμε διάφορα κουζινικά σκεύη. Δηλαδή μέσα στην εβδομάδα δαπανιούνται στην κουζίνα 15х7 λεπτά. Δεν είναι και λίγο. Μέσα σε μία εβδομάδα η "ζώνη" αρχίζει να λάμπει με την κυριολεκτική έννοια.
    Δηλαδή τα κύρια συνθήματα "Το χρονόμετρο είναι ο καλύτερος φίλος" - αυτό είναι μεγάλη υπόθεση, διότι μας δίνει την άδεια να σταματήσουμε οποιεσδήποτε δουλειές μετά από 15 λεπτά, καθώς ο στόχος δεν είναι να τελειώσεις κάτι, αλλά απλώς κάτι να κάνεις. Κι αυτό σημαίνει - δεν υπάρχει φόβος και απροθυμία να ξεκινήσεις την καθαριότητα, διότι συνήθως όλα γίνονται μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά. Και αν όχι - δεν πειράζει, συνεχίζουμε αύριο.

    > Και η πιο βασική αρχή - ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ! Δηλαδή δεν περιμένουμε μέχρι να γεμίσουμε βρωμιά, αλλά σε τακτικά χρονικά διαστήματα καθαρίζουμε τα καθαρά - και τότε η δουλειά γίνετε πολύ ευχάριστα και γρήγορα.

    > Και τέλος η πιο πιο πιο βασική αρχή - baby steps (μικρά, βασικά μωρουδίστηκα, βηματάκια). Δεν ρίχνεσαι να τα κάνεις κατευθείαν όλα, και τη ρουτίνα, και το "Control Journal", και τις ζώνες. Απλώς ξεκινάμε με κάτι απλό, για παράδειγμα να καθαρίζουμε το νεροχύτη στο μπάνιο κάθε φορά που πάμε να κάνουμε ντους το βράδυ. Η συνήθεια σχηματίζεται περίπου μέσα σ' ένα μήνα. Μόλις γίνει συνήθειο ένα πράγμα, φτιάχνουμε άλλο ένα καινούριο (π.χ στην πρωινή ρουτίνα εισάγουμε "πρωινή γυμναστική 10 λεπτών").
    Και ασφαλώς υπάρχει και μια δουλίτσα (κάθε μέρα καινούρια) που μας προτείνει, η FlyLady, να κάνουμε.

    Εντάξει, παραπάνω έγραψα πολύ σύντομα τα πιο βασικά πράγματα. Υπάρχει επίσης μία έννοια "hot spot" - δηλαδή ένα μέρος στο σπίτι όπου αν αφήσεις ένα πράγμα, σε λίγη ώρα θα γίνει σωρός πραγμάτων (πχ μία καρέκλα όπου αν αφήσεις ένα ρούχο αύριο θα βρεις άλλα δέκα εκεί, γιατί όλη η υπόλοιπη οικογένεια άφησε κι αυτή από 2-3 ρουχαλάκια σ' εκείνη την καρέκλα). Δηλαδή σε μια ρουτίνα πρέπει να αφιερώνουμε κάποια ώρα για να ελέγξουμε αν όλα τα "hot spot" στο σπίτι μας είναι οκ.


    Λοιπόν; Να συνεχίσω ή τσουκ? biggrin


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 19:26 | Δημοσίευμα # 3
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Χαιρετισμός. Μέρος 1
    Καλωσόρισες στην κοινότητα FlyLady!

    Ψάχνεις τρόπο να αλλάξεις τη ζωή σου; Μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά πρώτα θέλω να σε προειδοποιήσω: ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ η γκρίνια και τα παράπονα! Απαλλάξου από тην κλαψιάρα μέσα σου! Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε νέες ρουτίνες, να αρχίσουμε να ξεφορτωνόμαστε από τα άχρηστα και να φτιάχνουμε ζώνες, καθώς και να σχεδιάσουμε ένα Γενικό Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα. Σας δίνω σαφείς οδηγίες, και υπάρχουν μόνο λίγες "συγνώμες", τις οποίες θα δεχτώ. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί για χιλιάδες από εμάς, αλλά ξέρω πώς όχι για όλες.

    Είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις;

    Παρακάτω αναφέρω κάποιες λεξούλες που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά:

    1) FLYBABIES: Τα νέα μέλη της "κοινότητας" ονομάζονται "FlyBabies". Λάβε υπόψη σου ότι δεν είσαι πίσω, απλώς μόλις ξεκίνησες το ταξίδι σου. Δεν θέλω να προσπαθείς να φτάσεις ή να προσπεράσεις κάποιον, θέλω απλώς να μπεις στην κοινότητά μας στο στάδιο όπου βρίσκεσαι τώρα. Να θυμάσαι πάντα: μικρά βήματα! Δεν θέλω να χαθεί η όρεξή σου, κάνοντας κατευθείαν πάρα πολλά και πολύ γρήγορα. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για SHE. Η διαδικασία αυτή θα πάρει κάποιο χρόνο. Στο τέλος θα έχουμε ένα καθαρό σπίτι και οργανωμένο νοικοκυριό, αλλά πάνω από όλα πρέπει να μάθουμε να ακολουθούμε μια ορισμένη σειρά. Να κάνεις λίγα πράγματα κάθε μέρα! Δεν έχεις μείνει πίσω!

    2) SHE"s: Νοικοκυρές που έχουν χάσει τον δρόμο τους, μπερδεμένες, απογοητευμένες.

    3) REMINDERS: Υπενθυμίσεις. Στέλνω στα μέλη μου σχεδόν 15 διάφορες υπενθυμίσεις ανά μέρα με e-mail. (Εμείς εδώ δεν έχουμε τέτοια δυνατότητα, εξάλλου προσωπικά πιστεύω πως θα είναι λίγο ενοχλητικό όταν κάθε μέρα στις 12 η ώρα το βράδυ θα έρχεται υπενθύμιση "ώρα για ύπνο".)

    4) FLY: Αυτό είναι το αγαπημένο μου. FLY - Finally Loving Yourself (επιτέλους αγαπώ τον εαυτό μου)!

    Λοιπόν, σήμερα θα ήθελα να κάνετε τα παρακάτω, και να συνεχίσετε να τα κάνετε κάθε μέρα:

    1) Φόρεσε ρούχα και παπούτσια. Όχι, δεν εννοώ τις παλιές σαγιονάρες ή αυτές τις γλυκιές γούνινες παντοφλίτσες! Θέλω, να φορέσεις ρούχα "εργασίας". Ρούχα δουλειάς για το σπίτι. Βρες ένα ζευγάρι παπούτσια με κορδόνι. Αυτά θα πρέπει να είναι πολύ βολικά τα οποία δεν θα μπορείς να βγάλεις με μια απλή κίνηση. Περιποιήσου το πρόσωπό σου και φτιάξε τα μαλλιά σου. Κι άν κάποιος χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα σου, είσαι έτοιμη να ανοίξεις χωρίς να τρέχεις σαν τρελή να ψάχνεις το "καλό" σου μπλουζάκι.

    2) Φτιάξε το κρεβάτι σου.

    3) Καθάρισε τον νεροχύτη ώσπου να αποκτήσει εκτυφλωτική λάμψη!

    Τέλος! Μόλις κάνεις αυτά τα πραγματάκια, αυτό θα σημαίνει ότι ξεκινάς την πτήση σου!

    Είσαι έτοιμη να πετάξεις;
    ~ FlyLady

    © μετάφραση Woman-Life


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 19:27 | Δημοσίευμα # 4
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Χαιρετισμός. Μέρος 2

    Σήμερα είναι δεύτερη μέρα! Πώς πάνε τα πράγματα; Είσαι ντυμένη; Δεν ξέχασες να φορέσεις παπούτσια; Έφτιαξες το κρεβάτι σου; Ο νεροχύτης λάμπει; Εάν όχι - μην διαβάζεις παρακάτω. Κάνε αυτές τις τρεις απλές δουλίτσες. Μην ανησυχείς, εγώ θα σε περιμένω εδώ.

    Άλλες δύο λεξούλες που χρησιμοποιώ πολύ συχνά:

    1) Hot-Spot (Χοτ-σποτ): ένα ή και πολλά μέρη στο σπίτι όπου αν αφήσεις ένα πράγμα, σε λίγη ώρα θα γίνει σωρός πραγμάτων. Στο σπίτι μου υπάρχουν τέσσερα τέτοια μέρη: τραπέζι κουζίνας, τραπεζάκι στο σαλόνι, καρέκλα στο υπνοδωμάτιο κι ένα ψάθινο καλάθι. Σίγουρα έχεις κι εσύ τέτοια μέρη.

    2) 27 Fling Boogie: Ένα "εργαλείο" που θα σε βοηθήσει να απαλλάξεις το σπίτι σου από 27 άχρηστα πράγματα σε μια φορά.

    Και τώρα θέλω να σου πω για μια θαυμάσια βοηθό. Αυτό είναι το αγαπημένο μου ... Βραδινή ρουτίνα ή ρουτίνα «Πριν από τον ύπνο». Είναι η πιο σημαντική ρουτίνα! Δεν είναι μοναδική, αλλά δημιουργεί το επόμενο πρωί την κατάλληλη ατμόσφαιρα και προς τη σωστή κατεύθυνση. Ξεκίνα τη δημιουργία της δικής σου βραδινής ρουτίνας. Σημείωσέ την. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να την κάνεις μεγάλη και τέλεια. Θα αναπτύσσεται και θα μεγαλώνει μαζί σου. Γράψτε μερικά μόλις στοιχεία. Και μην ξεχάσεις να σημειώσεις την ώρα στην οποία θα ξεκινάει. Μόλις τελειώσεις - ξεκίνα να την εκτελείς. Εγώ ξεκινάω τη βραδινή μου ρουτίνα αμέσως μετά το βραδινό δείπνο. Άλλες fly-νοικοκυρές την κάνουν το απόγευμα όταν προετοιμάζουν βραδινό δείπνο. Διάλεξε την πιο κατάλληλη ώρα για σένα.

    Η βραδινή ρουτίνα αποτελείται από τρία μέρη:

    1. Συμμάζεψε το σπίτι πριν πας για ύπνο. Αυτό δεν σημαίνει γενική καθαριότητα! Απλώς βάλε τα πράγματα στη θέση τους, καθάρισε τον νεροχύτη, βάλε το πλυντήριο πιάτων άν έχεις κλπ. Κοινώς, ετοίμασε το σπίτι σου για την αυριανή όμορφη μέρα.

    2. Σκέψου την αυριανή ημέρα, πριν πας για ύπνο. Έλεγξε το ημερολόγιό σου, δηλαδή το πρόγραμμά σου (και του παιδιού σου) για αύριο. Σκέψου τι θα μαγειρέψεις για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Ετοίμασε τα ρούχα που θα φορέσεις αύριο.

    3. Και τώρα είναι η προσωπική σου ώρα. Ώρα να περιποιηθείς τον εαυτό σου, να ρίξεις μια ματιά στην ημέρα που πέρασε και να ανταμείψεις τον εαυτό σου για όλα όσα έκανες. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, χρησιμοποίησε τη βραδινή σου κρέμα κλπ κάνε οτιδήποτε σε κάνει να νιώθεις όμορφη.

    Σου φάνηκε δύσκολο; Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τα βηματάκια αυτά πιο μικρά:

    1. καθαρίζουμε τον νεροχύτη,
    2. ετοιμάζουμε τα ρούχα για αύριο / τα ρούχα που φορέσαμε σήμερα τα βάζουμε στη θέση τους
    3. καθαρίζουμε τα δόντια μας

    Μπορείς να το κάνεις! Είναι εύκολο!

    Ξέρεις, πολλές από εμάς πάσχουν από τα ίδια βασικά προβλήματα: δεν συμμαζεύουμε πίσω μας, δεν ντυνόμαστε, αν και πρέπει, και συνεχώς αναβάλουμε τις δουλειές. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μας κάνουν SHE. Εμείς όμως θέλουμε περισσότερα για τις οικογένειές μας. Αλλά πρέπει να απαλλαγούμε από το αίσθημα ενοχής που έρχεται αναπόφευκτα όταν ζούμε μέσα στην ακαταστασία και βρωμιά. Και κάνουμε τα πάντα γι' αυτό. Θα χρειαστείς θέληση για να μπορέσεις να αλλάξεις. Μπορώ να σε βοηθήσει να βγεις από αυτές τις δυσκολίες, αλλά δεν μπορώ να τα κάνω για σένα. Θυμήσου: απαγορεύονται τα παράπονα και η γκρίνια!

    Είσαι έτοιμη να πετάξεις;
    ~ FlyLady


    © μετάφραση Woman-Life


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 19:27 | Δημοσίευμα # 5
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Χαιρετισμός. Μέρος 3

    Χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Επιτέλους φτάσαμε στην τρίτη ημέρα! Είσαι έτοιμη για ένα γρήγορο τεστάκι; Και ... Πάμε! Είσαι ντυμένη και φοράς παπούτσια; Έφτιαξες το κρεβάτι; Ο νεροχύτης λάμπει; Εάν όχι - μην διαβάζεις παρακάτω. Πήγαινε και καν' τα. Σοβαρολογώ! Μην διαβάζεις, μέχρι να απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις καταφατικά. Θα σε περιμένω εδώ.

    Λοιπόν, πώς ήταν η χθεσινή σου μέρα; Έκανες τη βραδινή ρουτίνα χθες το βράδυ; Συνέχισε να την επεξεργάζεσαι και να την εκτελείς κάθε βράδυ. Το επόμενο πρωί και όλη η υπόλοιπη μέρα θα κυλήσουν πιο ομαλά και ήσυχα.

    Θέλω να σου γνωρίσω την Kelly. Είναι ένα καταπληκτικό άτομο και βοηθός μου. Ξέρει το σύστημα τόσο καλά όσο κι εγώ, και με βοηθάει με τον τεράστιο αριθμό των e-mail που έρχονται στο ηλ. μου ταχυδρομείο κάθε ημέρα. Οπωσδήποτε να διαβάζεις τις σημειώσεις της - είναι εξίσου σημαντικές με τις δικές μου. Επίσης η Kelly κάθε μέρα προτείνει διάφορες δουλειές σπιτιού, οι οποίες δεν υπερβαίνουν τα πέντε λεπτά για να εκτελεστούν, αλλά αναγκάζουν το σπίτι μας να λάμπει.

    Αγκαλιές, γέλιο και χαμόγελα, δάκρυα - είναι τα συναισθήματά μας - που είναι επίσης σημαντικά. Παρακάτω σου αναφέρω αυτά που χρησιμοποιώ πιο συχνά εδώ πέρα:

    1) {{{hugs}}} Έτσι σας αγκαλιάζω εξ αποστάσεως. Όλοι μας χρειαζόμαστε μια υποστήριξη κάπου κάπου.

    2) LOL: Laughing Out Loud (γελάω δυνατά). Είναι μια λέξη πολύ διαδεδομένη στο Internet, αλλά την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Επίσης διατηρώ έναν εύκολο κανόνα: πρέπει να γελάς κάθε μέρα, ακόμα και με τον εαυτό σου!

    Ποιο είναι το καινούριο μας όπλο σήμερα; Η πρωινή ρουτίνα! Θέλω να σκεφτείς και να σημειώσεις σ ένα χαρτί την πρωινή ρουτίνα, έτσι όπως το έκανες χθες με την βραδινή. Just do it! Και παρεμπιπτόντως, ήδη την εκτελείς: «να ντυθώ, να χτενιστώ κλπ» και «να φτιάξω το κρεβάτι μου». Προσωπικά χρειάστηκα μερικούς μήνες για να αναπτύξω μια πλήρη πρωινή ρουτίνα που με βόλευε. Ναι. Ξέρω, ξέρω ... Νομίζεις ότι όλα αυτά είναι πάρα πολλά, αλλά κάνοντας την βραδινή ρουτίνα, έχεις ήδη κάνει τη μισή δουλειά. Το μόνο που πραγματικά θα κάνεις είναι να ντύνεσαι, να καθαρίζεις ελαφρώς το μπάνιο, να πηγαίνεις στην κουζίνα και να φροντίζεις τον εαυτό σου.

  • Θέλεις να δεις κάποια παραδείγματα ρουτινών; Ρίξε μια ματιά στο θέμα Fly FAQ

    Μάντεψε! Έχεις ήδη εξοικειωθεί με τα θεμέλια του συστήματος FlyLady! Αν θέλεις να αισθάνεσαι ήρεμη, πρέπει να κάνεις τα εξής:

    1. Πάντα να φοράς ρούχα και παπούτσια,
    2. Να φτιάχνεις το κρεβάτι σου,
    3. Να διατηρείς το νεροχύτη της κουζίνας καθαρό και λαμπερό,
    4. Κάθε βράδυ να κάνεις την βραδινή ρουτίνα,
    5. Να κάνεις την πρωινή ρουτίνα μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί.

    Πρέπει να επιλέγουμε κάθε φορά μία συνήθεια που πραγματικά λειτουργεί και μας βοηθάει. Αυτό που ισχύει για μένα, θα πρέπει να προσαρμοστεί κατάλληλα σε εσένα και την οικογένειά σου. Αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που είναι για όλους ίδια και δεσμευτικά. Θα πρέπει να σηκώνεσαι από το κρεβάτι και να ντύνεσαι κάθε μέρα, να εκτελείς την πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα. Ταυτόχρονα να διατηρείς την κουζίνα σου καθαρή και το νεροχύτη λαμπερό.

    Είσαι έτοιμη να πετάξεις;
    ~ FlyLady


  • © μετάφραση Woman-Life


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Πέμπτη, 01-12-2011, 11:38 | Δημοσίευμα # 6
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Οι 11 Εντολές της FlyLady

    1. Να διατηρείς το νεροχύτη σας καθαρό και λαμπερό.
    2. Να ντύνεσαι κάθε πρωί, ακόμα κι αν δεν το θέλεις. Και μην ξεχνάς τα παπούτσια με κορδόνια.
    3. Να εκτελείς καθημερινά την πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα.
    4. Μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να περνά αμέτρητες ώρες στον υπολογιστή.
    5. Να συμμαζεύεις μετά από κάθε τι: χρησιμοποίησες ένα πράγμα - το έβαλες στη θέση του.
    6. Μην προσπαθείς να κάνεις δύο πράγματα ταυτόχρονα. Ένα μόνο κάθε φορά!
    7. Μην βγάζεις περισσότερα πράγματα από αυτά που μπορείς να ξεκαθαρίσεις μέσα σε 1 ώρα.
    8. Κάθε μέρα να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου. Κάθε πρωί και κάθε βράδυ.
    9. Προσπάθησε να κάνεις τις δουλειές γρήγορα. Έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο για ευχάριστες ασχολίες.
    10. Πάντα να χαμογελάς! Δεν μπορείς; Πίεσε τον εαυτό σου! Είναι μεταδοτικό. Ο εγκέφαλός σου θα αρχίσει να νομίζει ότι όντως όλα πάνε καλό.
    11. Μην ξεχνάς να γελάς κάθε μέρα. Και να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου! Το αξίζεις!

    ~ FlyLady
    © μετάφραση Woman-Life


    Woman-Life
     
    woman-life

    Ημερομηνία: Δευτέρα, 02-09-2013, 15:15 | Δημοσίευμα # 7
    Πλατινένιο Admin

    Δημοσιεύσεις: 2513
    Δωράκια: 6
    Σεβασμός: 5

    Offline
    Από που μπορείτε να ξεκινήσετε

    Ένα παράδειγμα για το πως να ξεκινήσετε:

    - Να κυκλοφορείτε στο σπίτι περιποιημένες, όμορφα ντυμένες, χτενισμένες και παπουτσωμένες. Τι να φορέσετε; Εσείς αποφασίζετε, αλλά τα ρούχα θα πρέπει να σας κάνουν να νιώθετε όμορφες και να μην ντρέπεστε ν' ανοίξετε την πόρτα σε κάποιον αναπάντεχο επισκέπτη.

    - Αγοράστε ένα τετράδιο για το Περιοδικό Ελέγχου και σημειώστε μέσα τις πιο απλές σας ρουτίνες (πρωινή και βραδινή). Δηλαδή απλά καταγράψτε αυτά που κάνετε κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο. Μετά από λίγες μέρες θα τις αναλύσετε και θα σκεφτείτε αν χρειάζονται κάποια αλλαγή.

    - Κάθε βράδυ να γυαλίζετε το νεροχύτη της κουζίνας! Αυτή θα είναι η πρώτη και η θεμελιώδης συνήθεια που θα οδηγήσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα.

    - Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο όπου θα σημειώνετε τις δουλειές και υποχρεώσεις που έχετε, καθώς και το τι θα μαγειρεύετε για μεσημεριανό / βραδινό.

    - Αγοράστε ένα χρονόμετρο. Θυμηθείτε - το σημαντικότερο πράγμα στο σύστημα FlyLady είναι να αφιερώνουμε ελάχιστο χρόνο με μέγιστο αποτέλεσμα. 15 λεπτά ! Με το χρονόμετρο είναι πολύ πιο εύκολο το σιδέρωμα, το καθάρισμα (με διαλείμματα κάθε 15 λεπτά). Απλά πείτε στον εαυτό σας θα κάνω αυτήν την δουλίτσα μόνο 15 λεπτά. Θα εκπλαγείτε με το πόσα έχετε προλάβει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

    Για να γίνετε Lady Fly, θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τα εξής πράγματα:

    1. Διατηρείτε το νεροχύτη απόλυτα καθαρό!
    2. Κάθε πρωί φοράτε καθαρά ρούχα, παπούτσια και χτενίζεστε, ίσως κάνετε κι ένα ελαφρύ μακιγιάζ.
    3. Ξεκαθαρίζετε (πετάτε τα σκουπίδια) το σπίτι σας 15 λεπτά την ημέρα.
    4. Αρχίζετε να κάνετε εύκολες δουλίτσες πρωί και βράδυ.

    Καλή επιτυχία σε όλους!
    Είμαστε εδώ για να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο, μαζί να χαιρόμαστε τις επιτυχίες και να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας!

    Καλή πτήση!


    Woman-Life
     
    ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Εισαγωγή & Χαιρετισμός (Βασικές αρχές και χαιρετισμός.)
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Καινούρια Άρθρα

    (15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
    (23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
    (20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
    (17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
    (14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
    (12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

    Κατασκευές βήμα βήμα
    Μόνο για μέλη

    Τέχνη Σερβιρίσματος
    Μόνο για μέλη


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats