Τρίτη
19-03-2024
08:17
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η κηπουρική υπόσχεται μακροζωία! - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ » Η κηπουρική υπόσχεται μακροζωία!
Η κηπουρική υπόσχεται μακροζωία!
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 07-02-2014, 11:14 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Τη διάρκεια ζωής επεκτείνουν η κηπουρική και τα μαστορέματα στο σπίτι, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «British Journal of Sports Medicine». Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν για 12 χρόνια τα επίπεδα δραστηριότητας 4.232 ηλικιωμένων, εξετάζοντας τα οφέλη ποικίλων δραστηριοτήτων, από μαστορέματα στο σπίτι και το αυτοκίνητο μέχρι κούρεμα του γκαζόν και κυνήγι. Όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι άνθρωποι που ήταν περισσότερο δραστήριοι σε καθημερινή βάση είχαν 27% λιγότερες πιθανότητες για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ενώ ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ήταν κατά 30% χαμηλότερος.



Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι καθημερινές δραστηριότητες είναι ουσιαστικής σημασίας για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι πολλές φορές τείνουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους ξαπλωμένοι στον καναπέ ή το κρεβάτι. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η αδράνεια για μεγάλο χρονικό διάστημα χαμηλώνει τον ρυθμό μεταβολισμού, ενώ μεταβάλλει τις ορμόνες που παράγονται στον μυϊκό ιστό, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

econews.gr

Εικόνες: 0299085.jpg (64.9 Kb)



Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-06-2016, 22:27 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Μακροβιότερες οι γυναίκες που ζουν σε σπίτια περιτριγυρισμένα από φυτά

Οι γυναίκες που μένουν σε «πράσινες» γειτονιές και σε σπίτια περιτριγυρισμένα από φυτά, ζουν περισσότερα χρόνια σε σχέση με όσες περιβάλλονται από λίγη βλάστηση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει προηγούμενα ανάλογα ευρήματα.

Η μελέτη δείχνει ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες που ζουν μέσα στο πιο πράσινο περιβάλλον, έχουν 12% μικρότερη θνησιμότητα από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με όσες ζουν στις περιοχές με το λιγότερο πράσινο (στις ΗΠΑ τουλάχιστον). Για επιμέρους ασθένειες το όφελος είναι μεγαλύτερο. Ενδεικτικά, στις πιο πράσινες περιοχές ο κίνδυνος θανάτου από πνευμονικό νόσημα είναι μειωμένος κατά 34%, ενώ από καρκίνο κατά 13%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Brigham and Women της Βοστώνης, με επικεφαλής τον Πίτερ Τζέημς, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα περιβαλλοντικής υγείας "Environmental Health Perspectives". Η μελέτη αφορούσε στοιχεία για περίπου 108.600 γυναίκες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι διάφοροι παράγοντες συντελούν στη θετική σχέση μεταξύ πρασίνου και μειωμένης θνησιμότητας. Η καλύτερη ψυχική υγεία και κυρίως η μείωση της κατάθλιψης εκτιμάται ότι εξηγεί περίπου το 30% της ωφέλειας από τη ζωή εν μέσω φυτών.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για επαφές και κοινωνικές σχέσεις, για σωματική άσκηση και για άλλες υπαίθριες δραστηριότητες, καθώς και η μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, παίζουν επίσης ευεργετικό ρόλο στην περίπτωση των περιοχών με πολύ πράσινο.

Πηγή: www.skai.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΖΩΑ » Η κηπουρική υπόσχεται μακροζωία!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats