Παρασκευή
29-03-2024
03:19
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Καταναλωτική νοημοσύνη - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Καταναλωτική νοημοσύνη (ψυχολογία του καταναλωτή)
Καταναλωτική νοημοσύνη
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 31-01-2012, 14:24 | Δημοσίευμα # 1
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Καινουργια έννοια; ομολογώ ότι δεν την είχα ξανακούσει Και νά ένα νέο βιβλίο που παρουσιάζεται σε λίγες μέρες
Οι εκδόσεις Δίαυλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου ‘Καταναλωτική Νοημοσύνη’ που θα γίνει την Παρασκευή 10/2/12 στο βιβλιοπωλείο ‘Μπατσιούλας’ στην οδό Πανόρμου 83. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν Ο Συγραφέας του βιβλίου Στάθης Παπαγιαννίδης, Ο Ψυχολόγος-Συγγραφέας Γιώργος Πιντέρης και ο Παρουσιαστής-Συγγραφέας Ευτύχης Μπλέτσας
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 31-01-2012, 23:52 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πρώτη φορά συναντώ και εγώ αυτή την έννοια Ράνια μου...Ελπίζω να είναι χρήσιμο το βιβλίο αυτό και κάτι καλό να μας δώσει happy
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 06-02-2012, 20:27 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (Ρανια)
Καταναλωτική Νοημοσύνη

Κάπου έχω ξανακούσει τον όρο αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Ράνια μου, εσύ θα μπορέσεις να πας; Να μας πεις μετά κι εμάς μια μικρή περίληψη.


Woman-Life
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 06-02-2012, 23:55 | Δημοσίευμα # 4
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
δεν ξέρω αν θα μπορέσω να πάω την Παρασκευη στην παρουσίαση αλλά μπορεί να το αγοράσω κάποια στιγμή
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 18-02-2012, 14:21 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βρήκα την εισαγωγή του βιβλίου που μας λες Ράνια. Επειδή είναι μεγάλη, δε χωρούσε σε ένα ποστ, έτσι την έκοψα στα δύο. Διαβάστε, κορίτσια, να πάρετε μια ιδέα περί τίνος πρόκειται.

Εισαγωγή στην Καταναλωτική Νοημοσύνη

Στην κινέζικη γλώσσα η λέξη ΚΡΙΣΗ γράφεται με δύο ιδεογράμματα: Το πρώτο σημαίνει κίνδυνος, το δεύτερο ευκαιρία. Στην Κίνα όταν ξέσπασε η δικιά τους κρίση εστίασαν πάνω στην ευκαιρία και σήμερα μιλάμε για κινέζικο, οικονομικό θαύμα ανάπτυξης. (Παρακάτω θα εξηγήσουμε ότι δεν είναι θαύμα, είναι τραύμα).

Στην Ελλάδα από τότε που ο πρόεδρος του Eurogroup και του Ευρώ μας είπε το ιστορικό Game Over, βλέπουμε παντού κινδύνους. Όλη η ενέργειά μας έχει σπαταληθεί στο πώς θα διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και πώς θα αναζητήσουμε υπεύθυνους και ενόχους. Όταν, όμως, οι πολιτικοί είναι λαμόγια και παραμυθιάζουν τους ψηφοφόρους τους με λόγια είναι πιο εύκολο να βρούμε ποιος δεν έφταιξε παρά ποιος έφταιξε για το σημερινό χάλι της Ελλάδας.

Το ευχάριστο είναι ότι η μόνη ζωή που αξίζει είναι αυτή που βρίσκεται ακόμη μπροστά μας. Τα περασμένα δεν είναι ξεχασμένα αλλά, δυστυχώς, δεν διορθώνονται. Η ελευθερία χρειάζεται αρετή και τόλμη. Αρετή δεν δείξαμε, ας δείξουμε τουλάχιστον λίγη τόλμη μήπως και ανακτήσουμε μέρος της οικονομικής ελευθερίας που χάσαμε. Η κρίση δεν θα τελειώσει όταν ξαναβγούμε στις αγορές για δανεικά με χαμηλά spread. Η κρίση θα τελειώσει μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να παράγουμε από μόνοι μας πλούτο, κι όχι συνέχεια να τον δανειζόμαστε εντόκως από τους ξένους. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο όφελος που μπορούμε να έχουμε μέσα στην κακοδαιμονία μας. Να περάσουμε από την αποχαύνωση και την κατανάλωση στη γνώση, στη δημιουργία και τη σοφία.

Μη νομίζετε ότι η μπόρα που ξέσπασε σήμερα ήρθε τόσο ξαφνικά όσο μας είπαν στις τηλεοράσεις (όπως ακριβώς τα τανκς δεν βγήκαν ξαφνικά στο Σύνταγμα την 21η Απριλίου 1967), χρόνια ωρίμαζαν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις. Το νέο ελληνικό κράτος από τη στιγμή της ύπαρξής του άρχισε να δανείζεται. Δανειστήκαμε στην Επανάσταση του ’21, δανειστήκαμε μόλις απελευθερωθήκαμε, συνεχίσαμε να δανειζόμαστε έκτοτε συνεχώς και αδιαλείπτως… μέχρι το 2010 που ξαφνικά μας ανακοίνωσαν ότι – αφού ξεπεράσαμε τα 300 δις ευρώ χρέος – δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν να μας δανείζουν γιατί δεν έχουμε τις παραγωγικές δυνάμεις να τους ξεχρεώσουμε ούτε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

Τι συνέβη, αλήθεια, με τα δάνεια;

Είναι όλα τα δάνεια ίδια;
Υπάρχουν καλά και κακά δάνεια;
Ας κάνουμε μια ταξινόμηση:

Για τους πολίτες τα είδη των δανείων είναι τρία:
> Επιχειρηματικά δάνεια – δανείζεσαι για να μεγαλώσει η επιχείρησή σου με σκοπό αναπτυξιακό.
> Στεγαστικά δάνεια – δανείζεσαι για να αγοράσεις σπίτι και να το κατοικήσεις με σκοπό να καλύψεις τις ανάγκες στέγασης.
> Καταναλωτικά δάνεια και κάρτες – δανείζεσαι για να αγοράσεις καταναλωτικά αγαθά (αυτοκίνητο, home cinema, διακοπές, γάμος, βαφτίσια), με σκοπό την άνεση, την απόλαυση της κατανάλωσης, την κοινωνική προβολή, τη φιγούρα.

Για την Πολιτεία, όμως, τα είδη των δανείων θα έπρεπε να είναι μόνο της πρώτης κατηγορίας, δηλαδή να έχουν σκοπό αποκλειστικά αναπτυξιακό. Όταν το κράτος δανείζεται για να πληρώσει το δώρο του Πάσχα, είναι θέμα χρόνου πότε θα (περι)κοπεί και το δώρο του Πάσχα, αλλά και το ίδιο το κράτος. Έσπασα το κεφάλι μου για να βρω μια λύση σε όλα αυτά τα άλυτα προβλήματα που σήμερα μαστίζουν τη χώρα μας. Η πρόταση που κάνω είναι να μην εγκαταλείψουμε την Ελλάδα – μεταναστεύοντας σε πιο οργανωμένες κοινωνίες – γιατί έτσι θα αφήσουμε πίσω μας εκτός από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τα αγαπημένα μας πράγματα. Βλέπω αραχνιασμένα στις μάντρες τα εγκαταλειμμένα Καγιέν, Πόρσε, Μερσεντές και Μπε-εμ-βε, που με δανεικά αγοράσαμε, και ραγίζει η ψυχή μου.

Κι όμως! Δουλειές υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν! Εξάλλου αυτό δεν κάνανε και οι Γερμανοί όταν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η χώρα τους έγινε χωράφι; Δεν είπαν: ας μεταναστεύσουμε ομαδικά στην Αμερική και στην Αυστραλία, αλλά πολύ σωστά σκέφτηκαν: να ξαναφτιάξουμε τη διαιρεμένη Γερμανία με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος. Αναλογιστείτε ότι οι Γερμανοί χάσανε έναν παγκόσμιο πόλεμο αλλά κερδίσανε παγκοσμίως την αναγνώριση και την ανάπτυξη (με πολλή δουλειά, όχι πάντα καλοπληρωμένη). Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η ανατολικογερμανίδα Μέρκελ να ξεχάσει τις θυσίες των γονιών της και να μας αφήσει να ανακάμψουμε χωρίς να ματώσουμε; Ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε ότι πλούσιος δεν είναι αυτός που οδηγεί ακριβό αυτοκίνητο αλλά αυτός που το κατασκευάζει. Αυτός που απλώς το οδηγεί λέγεται χρεωμένος.

Οι Νεοέλληνες σήμερα είναι χρεωμένοι επειδή δημιούργησαν – όχι αγάλματα σαν της Νήσου του Πάσχα – αλλά ένα κράτος όπου όλα είναι λάσκα. Αυτός είναι ο πυρήνας του προβλήματος που με απασχολεί και με αναγκάζει να γράψω αυτό το βιβλίο. Όλα στην Ελλάδα είναι λάσκα, ελαστικά, ξεχειλωμένα: ελαστικές συνειδήσεις, ελαστική εφαρμογή των νόμων, ελαστικός σεβασμός στους θεσμούς, ελαστικοί νομοθέτες, ελαστικοί ελεγκτές, ελαστική απαγόρευση του καπνίσματος, νόμοι με παράθυρα, ελαστική εφαρμογή του προϋπολογισμού, διαρροή και διασπάθιση του δημοσίου πλούτου για προσωπικό πλουτισμό, μίζες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, off-shore εταιρείες, φοροδιαφυγή, φορο-αποφυγή, ελαστικοί φορολογικοί έλεγχοι, ελαστικοί εφοριακοί… μέχρι που ξεχειλώσαμε και τη ζώνη του ευρώ, την κάναμε ξεχειλωμένο λάστιχο και κοντέψαμε να κατεβάσουμε τα παντελόνια των Ευρωπαίων αναγκάζοντάς τους να μας στείλουν στο ΔΝΤ.

(συνεχίζεται παρακάτω...)


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 18-02-2012, 14:23 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
(... η συνέχεια)

Καταφέραμε να κάνουμε το σκληρό ευρώ μαλακό νόμισμα, εξασθενημένο κι ευάλωτο στους κερδοσκόπους. Φταίνε όμως μόνο αυτοί που είναι κερδοσκόποι;

Ή μήπως φταίμε κι εμείς που είμαστε καιροσκόποι; Γιατί συμπεριφερόμαστε τόσο ανόητα; Γιατί δεν βλέπουμε λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας; Κατά τη γνώμη μου, διότι δεν έχουμε καταναλωτική νοημοσύνη. Πιστεύουμε ότι πετυχημένος είναι ο κοσμικός, ο χλιδάτος, ο μπουζουκόβιος, ο χλιδάνεργος, αυτός που παράγει λίγο και καταναλώνει πολύ, αυτός που φοράει ακριβά ρούχα, οδηγεί ακριβό αυτοκίνητο κι ας έχει φτηνά γούστα. Αυτός που κάνει δημόσιες σχέσεις κι ας μην έχει φίλους.

Ο Βενιζέλος όταν πέθανε μάς άφησε πίσω του μεγαλύτερη Ελλάδα.

Οι σημερινοί πολιτικοί θ’ αφήσουν μεγαλύτερα σπίτια στα παιδιά τους, αλλά μικρότερη Ελλάδα στους Έλληνες.

Δεν σκοπεύω, όμως, να γράψω αυτά που έχω βαρεθεί να διαβάζω στις εφημερίδες και το διαδίκτυο: για τη διαφθορά των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των δημόσιων λειτουργών και των άλλων διαπλεκόμενων. Θα προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και θα θέσω το εξής απλό ερώτημα: Αξίζει τον κόπο να ξεπουλήσεις τη χώρα σου, την ιδεολογία σου, τους ψηφοφόρους σου, τις θέσεις σου, τις αρχές σου, την ηθική σου και τους φίλους σου για να πλουτίσεις; Αξίζει τον κόπο να ζηλεύεις τους πλούσιους και τους διάσημους; Αξίζει τον κόπο φωναχτά να τους κατηγορείς και σιωπηλά να θέλεις να τους μοιάσεις; Γίνεσαι πιο ευτυχισμένος με περισσότερη κατανάλωση; Μήπως η χαρά της δημιουργίας υπερβαίνει τη χαρά της κατανάλωσης; Απλώς η χαρά της κατανάλωσης προηγείται της προσπάθειας ενώ η χαρά της δημιουργίας έπεται. Πρώτα θα ευχαριστηθείς το τρικούβερτο γλέντι του γάμου σου, τη χλιδάτη βάφτιση του σπλάχνου σου, το καινούριο σου αμάξι, το σκάφος και την τρισδιάστατη τηλεόραση (που θα δείχνει μονοδιάστατα προγράμματα) και μετά θα στεναχωρηθείς στο βενζινάδικο και στον γκισέ της Τράπεζας που θα πληρώνεις τον μαύρο χρυσό ή τις δόσεις του δανείου. Αντίθετα, η χαρά της δημιουργίας προϋποθέτει δουλειά, πειθαρχία, προσπάθεια, διάβασμα, συγκέντρωση στο στόχο, αποκλεισμό των περισπασμών. Μετά όμως η απόλαυση είναι πολλαπλάσια.

Τώρα που πιάσαμε πάτο, τώρα που φτάσαμε στο αδιέξοδο είναι ευκαιρία να δούμε πώς μπορούμε να αναζητήσουμε την ευτυχία χωρίς πολλά λεφτά και σύνδρομα στέρησης. Αυτά θα είναι και τα αντισταθμιστικά οφέλη της κρίσης. Το ουδέν κακό αμιγές καλού έχει διαχρονική αξία.

Σε όλους τους Χριστιανούς τη Δευτέρα Παρουσία θα την κάνει ο Χριστός σε άγνωστο χρόνο.

Στην Ελλάδα την έκανε ο Στρος Καν το 2009.

Στην Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, ο Χριστός του Μιχαήλ Άγγελου την ώρα της Κρίσεως, δεν είναι ο απισχνασμένος Χριστός που υποφέρει στο Σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ένας μυώδης, βλοσυρός Χριστός που με αυστηρό βλέμμα κρίνει τους ανθρώπους. Όχι αυτούς που τον σταύρωσαν γιατί δεν ήξεραν τι έκαναν, αλλά αυτούς που σταύρωσαν την ηθική, τις αρχές και τις αξίες τους – για να γεμίσουν τις τσέπες τους – και οι οποίοι ήξεραν τι έκαναν.

Η ώρα της Κρίσεως έφτασε λίγο νωρίτερα στην Ελλάδα. Ίσως γιατί ο Θεός μάς αγαπάει και ήρθε να μας διορθώσει νωρίτερα. Για να δείξουμε ξανά στον υπόλοιπο κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να αναγεννιούνται από τις στάχτες τους.

Γιατί εμείς έχουμε τους 300 στην Ιστορία μας.

Οι Αμερικανοί στην ταινιοθήκη τους.



Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Κυριακή, 19-02-2012, 01:10 | Δημοσίευμα # 7
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Αdmin σε ευχαριστούμε πολύ για την την ενημέρωση...
 
martzak51

Ημερομηνία: Κυριακή, 19-02-2012, 01:17 | Δημοσίευμα # 8
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πολύ φοβάμαι γι αυτήν την Κρίση ( την Δευτέρα Παρουσία )εννοώ... sad
Και εγώ πιστεύω πως είμαστε ευλογημένος λαός του Θεού και δεν θα μας αφήσει ....όπως είναι γνωστό.Σίγουρα θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας γιατί είμαστε υπερήφανος και κιμπάρικος λαός και δεν ανεχόμαστε για πολύ τον εξευτελισμό αυτών που προσπαθούν να μας ποδοπατήσουν.Το δείχνει η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ και πολύ καλά λες ότι εμείς έχομε τους 300 του ΛΕΩΝΙΔΑ !!!!!!!! biggrin ενω αυτοί έχουν την ταινιοθήκη τους.Πολύ μου άρεσε tongue tongue
 
virginie

Ημερομηνία: Κυριακή, 19-02-2012, 16:25 | Δημοσίευμα # 9
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Admin μου είσαι ένας θησαυρός Βέβαια και η Ράνια μας για όλα αυτά που ανακαλύπτει και τα μοιράζεται μαζί μας
Κορίτσια μου δεν θα σταθώ στο βιβλίο που σίγουρα θα φροντίσω να το προμηθευτώ.Μια αφύπνιση και αλλαγή τρόπου σκέψης άλλωστε την χρειαζόμαστε όλοι dry Ψάχνοντας για να βρώ περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο,είδα ένα βίντεο στο yutube : το κάλεσμα the calling.Κρατάει περίπου μία ώρα με ελληνικούς υπότιτλους.Είναι πολύ αποκαλυπτικό και ενδιαφέρον.Πιστέψτε με αξίζει να το δείτε
 
kikileuteris

Ημερομηνία: Κυριακή, 19-02-2012, 22:27 | Δημοσίευμα # 10
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 18
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Εγώ πάνω σε αυτό το θέμα ελπίζω να σας δώσω τα φώτα μου.

Εδώ και καιρό, κανα δυο χρόνια δλδ έχω ανακαλύψει τις αγορές μέσω ίντερνετ κι έχω σωθεί! Από ένα μαμαδοφόρουμ, το πάρεντς.

Τα κορίτσια εκεί έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, ανακαλύπτοντας σάιτ εξωτερικού κυρίως, με πιο φθηνές αγορές, κι έχουν και πάρα πάρα πολλές πληροφορίες για το πως να αγοράζεις σωστά μέσω ίντερνετ.

Τώρα κι όλας θα τις ρωτήσω, και θα σας το κάνω ανάρτηση το λινκ εδώ μόλις μου επιτρέψουν.


Τελευταία επεξεργασία από kikileuteris - Κυριακή, 19-02-2012, 22:30
 
virginie

Ημερομηνία: Δευτέρα, 20-02-2012, 00:48 | Δημοσίευμα # 11
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Κική μου,η γνώμη μου είναι να χρησιμοποιούμε το internet για τις αγορές μας αν αυτό μας εξυπηρετεί.Σίγουρα σε σένα θα είναι αρκετά χρήσιμο αφού 'εχεις μικρά παιδάκια.Όμως θα με βρείς αντίθετη για τις ξένες αγορές.Αν ψάξεις θα βρείς ευκαιρίες και στην ελληνική αγορά.Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση.Πρέπει να αντιδράσουμε και να στηρίξουμε την ελληνική οικονομία αν θέλουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας.'Αν το κανουμε αυτό όλοι,ίσως καταφέρουμε να έχουν μέλλον πάλι τα παιδιά μας bye
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 20-02-2012, 01:58 | Δημοσίευμα # 12
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Ετσι Βιργινία μου biggrin Στο εξής μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ..προϊόντα.Πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε ,ο ένας να βοηθά τον άλλον στηρίζοντας την Ελληνική αγορά και θα σταθούμε στα πόδια μας ξανά, έστω και σε αργό ρυθμό..Το θέμα είναι να γίνει η αρχή.
 
kikileuteris

Ημερομηνία: Δευτέρα, 20-02-2012, 10:30 | Δημοσίευμα # 13
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 18
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Κορίτσια μου προσωπικά διαφωνώ. Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, τα περισσότερα προϊόντα στην ελληνική αγορά είναι πανάκριβα. Ο μισθός μου εδώ δεν έχει αξία.

Αναφέρω χαρακτηριστικά: Τα καθισμάτακια αυτοκινήτου για τα παιδιά μου, τα recaro young sport, 350 εδώ, 200 από έξω με τα μεταφορικά. Το βρεφικό γάλα που έπινε η κόρη μου, humana ar 16,4 εδώ 6 σπό Γερμανία με τα μεταφορικά.

Προσωπικά βρίσκω τις διαφορές τεράστιες.

Φυσικά, αυτό είναι επιλογή του καθενός! Δε σημαίνει πως αυτο που κάνω εγώ είναι και το σωστό!

Απλά είμαι της νοοτροπίας, πως, όταν αποφασίσουν οι Έλληνες, επιχειρηματίες/κράτος/μαγαζάτορες να μην υπερφορολογούν, ζητάν ακριβά ενοίκια, πουλάνε με υπερκέρδη τότε θα ξαναστραφώ στην ελληνική αγορά.

Θεωρώ δε ανεπίτρεπτο, ο Άγλλος να παίρνει διπλό μισθό από εμένα και να πληρώνει τα πάντα κάτω από μισή τιμή!!!
 
Ρανια

Ημερομηνία: Δευτέρα, 20-02-2012, 23:06 | Δημοσίευμα # 14
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Καλη μας Admin εισαι σπουδαία Βρήκες τον πρόλογο κι ετσι παιρνουμε μια ιδέα smile
Καλό είναι να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα στο μέτρο των δυνατοτητων μας
Να ,ημ ξεχνάμε ότι 520 είναι τα αρχικά του barcode
Ομως απο την πλευρά της η Κική εχει δίκιο Οποια προϊόντα δεν υπάρχουν σε ελληνική κατασκευή ή είναι απρόσιτα τι να κάνουν οι άνθρωποι;
 
virginie

Ημερομηνία: Τρίτη, 21-02-2012, 01:08 | Δημοσίευμα # 15
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Ναι σίγουρα οι διαφορές στις τιμές ήταν μεγάλες και δικαιολογημένα Κική μου επέλεξες την ξένη αγορά .Βέβαια όταν λέω να στηρίξουμε την ελληνική αγορά εννοώ ότι αφορά τα τρόφιμα την ένδυση και γενικά ότι μπορεί να βοηθήσει να ξαναλειτουργήσουν βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που έκλεισαν .Να γίνουμε περισσότερο αυτάρκεις σαν χώρα.Να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερες εισαγωγές προιόντων και να αρχίσουν να δημιουργούνται πάλι θέσεις εργασίας.Αυτό δεν σημαίνει απομόνωση απο την ξένη αγορά.Όταν βρίσκουμε κάτι που ποιοτικά είναι καλό και μας ικανοποιεί οικονομικά ασφαλώς δεν το αγνοούμε ,ειδικά αυτούς τους δύσκολους καιρούς.Άς ελπίσουμε ότι και η δική μας η αγορά θα γίνει πιο προσιτή για το τσεκουρεμένο εισόδημα των καταναλωτών wink
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Καταναλωτική νοημοσύνη (ψυχολογία του καταναλωτή)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats