Πέμπτη
28-03-2024
17:15
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Τα σκληρά αγόρια... τα κακά παιδιά - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΕΡΩΤΕΣ ΚΙ ΑΓΑΠΕΣ » Τα σκληρά αγόρια... τα κακά παιδιά (Έρευνα διαψεύδει τη θεωρία)
Τα σκληρά αγόρια... τα κακά παιδιά
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 13-05-2009, 21:48 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Τα σκληρά αγόρια δεν κερδίζουν πάντα περισσότερα κορίτσια

Έρευνα σε μια απομονωμένη φυλή του Εκουαδόρ με υψηλά επίπεδα επιθετικότητας διαψεύδει τη θεωρία ότι οι επιθετικοί άνδρες έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική και αναπαραγωγική επιτυχία, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ανθρωπολόγοι -ο φαύλος κύκλος της βίας δεν φαίνεται να προσφέρει εξελικτικό πλεονέκτημα.

Η ομάδα του Δρ Στίβεν Μπέκερμαν στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια μελέτησε τη βάρβαρη φυλή των Ουαοράνι που ζει στο Εκουαδόρ, κάτω από την οροσειρά των Ανδεων και δίπλα στη λεκάνη του Αμαζονίου.

Η απομονωμένη φυλή (ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με ιεραπόστολους το 1958) παρουσιάζει την υψηλότερη συχνότητα δολοφονιών που έχουν καταγραψει ποτέ οι ανθρωπολόγοι: Σχεδόν μισοί Ουαοράνι πέφτουν θύματα φόνου. Οι άνδρες της φυλής έχουν παραδοσιακά εμμονή με την εκδίκηση και σχεδόν όλες οι οικογένειες της φυλής είναι αναμεμειγμένες σε κάποια βεντέτα.

Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 121 ηλικιωμένους Ουαοράνι για να συμπληρώσουν τα ιστορικά 95 πολεμιστών της φυλής. Οι πολεμιστές που είχαν συμμετάσχει σε περισσότερες από τέσσερις επιδρομές σε γειτονικές κοινότητες χαρακτηρίστηκαν «εξαιρετικά επιθετικοί».

Οι ιστορίες που συγκέντρωσαν οι ανθρωπολόγοι έδειξαν ότι αυτοί οι επιθετικοί άνδρες δεν αποκτούν περισσότερες συζύγους σε σχέση με τους πιο μετριοπαθείς ομόφυλούς τους. Επιπλέον, τα παιδιά τους έχουν μικρότερη πιθανότητα να ζήσουν πέρα από την ηλικία των 15 ετών, κυρίως επειδή πέφτουν θύματα βεντέτας.

Τα συμπεράσματα της μελέτης, που δημοσιεύονται στο έγκριτο Proceedings of the National Academy of Sciences, φαίνεται να διαψεύδουν τα αποτελέσματα μιας αντίστοιχης έρευνας που δημοσιεύτηκε το 1988 στο περιοδικό Science.

Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού, η μελέτη εκείνη εξέτασε την επίσης βάρβαρη φυλή των Γιανομάμο στη γειτονική Βενεζουέλα και διαπίστωνε μεγαλύτερη σεξουαλική και αναπαραγωγική επιτυχία μεταξύ των πλέον βίαιων ανδρών.

Οι συντάκτες της νέας μελέτης εκτιμούν ότι η διαφορά οφείλεται σε πολιτιστικά αίτια: Η κουλτούρα των Γιανομάμο υπαγορεύει ότι έπειτα από κάθε σειρά φόνων οι δύο αντίπαλες πλευρές οφείλουν να κάνουν «διάλειμμα» από τη βεντέτα για περίπου μια γενιά.

Στη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, οι πλέον αιμοδιψείς πολεμιστές απολαμβάνουν αυξημένο κοινωνικό κύρος και προλαβαίνουν να το εκμεταλλευτούν σεξουαλικά, πριν ξεσπάσει ο νέος γύρος βίας.

Βασισμένοι στις παρατηρήσεις αυτές, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η βία ως πολιτιστικό φαινόμενο διαφέρει από κοινωνία σε κοινωνία και δεν μπορεί να εξηγηθεί με γενικεύσεις και απλουστεύσεις.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα; Τα κορίτσια κάποιες φορές προτιμούν τα σκληρά αγόρια, όχι όμως πάντα.


Newsroom ΔΟΛ,
με πληροφορίες από Associated Press


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 01-07-2016, 17:46 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Γιατί στις γυναίκες αρέσουν τα κακά παιδιά;

Ο έρωτας ξεκινά με τρόπο μαγικό… Ένα βλέμμα, μια μυρωδιά και η καρδιά «χτυπά δυνατά και το στομάχι «δένεται κόμπος». Όμως δεν αρκούν μόνο αυτά για να…αποφασίσουμε αν κάποιος μας κινεί το ερωτικό ενδιαφέρον. Επιστημονικές μελέτες που έγιναν ανακάλυψαν τα ανδρικά χαρακτηριστικά που ελκύουν τις γυναίκες: οι ουλές, οι μυς αλλά και τα κακά παιδιά είναι κρυμμένοι άσσοι στο μανίκι των ανδρών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLoS One» όσοι άνδρες έχουν ουλές στο πρόσωπο αυξάνουν σε ποσοστό 6% την γοητεία τους. Από την άλλη πλευρά οι άνδρες με μέτριες ουλές στο πρόσωπο (στα μάγουλα, το μέτωπο ή το σαγόνι) γενικά χαρακτηρίστηκαν πιο γοητευτικοί από τις γυναίκες που αναζητούσαν μια σύντομη σχέση και όχι τη μόνιμη δέσμευση του γάμου.

Ο λόγος που οι ουλές είναι ελκυστικές στο γυναικείο φύλο συνεχίζει να αποτελεί αίνιγμα για τους ψυχολόγους. Στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν αυτή την τάση των γυναικών απεφάνθησαν πως η έλξη τους οφείλεται στο ότι αποτελούν ένα σύμβολο θάρρους και αρρενωπότητας πάνω από το μέσο όρο και ένδειξη ότι όποιος τις έχει, είναι μια δυναμική, συναρπαστική και ριψοκίνδυνη προσωπικότητα.

κακό παιδί

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα «θύματα» των λεγόμενων «κακών» παιδιών. Με λίγα λόγια εκείνοι που ζουν τη ζωή με περιπέτεια, είναι νάρκισσοι και η αγαπημένη τους ασχολία είναι τα ψέματα και η εκμετάλλευση έχουν περισσότερες πιθανότητες να μαγνητίσουν μια γυναίκα.

Στην πανεπιστημιακή μελέτη συμμετείχαν 200 φοιτητές, με επικεφαλής τον δρ. Πίτερ Τζόνασον, ο οποίος ανέφερε ότι πιθανόν αυτές οι τάσεις να αντιπροσωπεύουν μια επιτυχημένη εξελικτική στρατηγική.

μυώδεις άνδρες

Μελέτη που πραγματοποίησε ο ο δρ Ντέιβιντ Φρέντερικ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες έδειξε ότι οι γυναίκες ελκύονται περισσότεροαπό μυώδεις άνδρες.Ο δρ Φρέντερικ εξηγεί ότι οι μύες στους άνδρες είναι ταυτόσημοι με τα φτερά της ουράς των αρσενικών παγωνιών: ελκύουν τις γυναίκες που αναζητούν έναν αρρενωπό σύντροφο. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες είναι γενετικά προγραμματισμένες να αναζητούν μυώδεις άνδρες.

Yahoo Ειδήσεις


Woman-Life
 
Melisoula

Ημερομηνία: Τετάρτη, 12-04-2017, 10:12 | Δημοσίευμα # 3
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 8
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Τα κακά παιδιά προσωπικά θεωρώ ότι είναι γοητευτικά μόνο στις ταινίες. Στην πραγματική ζωή, ποτέ δε με εξίταρε κάποιο κακό αγόρι, τουναντίον μάλιστα. Καλοί οι έρωτες και το μυστήριο, αλλά όταν σοβαρεύει το πράγμα, δε φτάνει ένα ξέφρενο γλέντι να καλύψει το κενό που θα νιώθεις.
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 17-04-2017, 11:44 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Melisoula, τα είπες πολύ ωραία! Συμφωνώ μαζί σου 100%.

Woman-Life
 
Servicebnc

Ημερομηνία: Πέμπτη, 12-12-2019, 21:05 | Δημοσίευμα # 5
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 2
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Can I contact admin??
I'ts important.
Regards.
 
Eva-D

Ημερομηνία: Τρίτη, 07-11-2023, 01:01 | Δημοσίευμα # 6
Ζωηρό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 129
Δωράκια: 2
Σεβασμός: 0

Offline
Μελισουλα η ποιο σωστή άποψη που έχω ακούσει ever ever
 
Eva-D

Ημερομηνία: Τρίτη, 07-11-2023, 01:02 | Δημοσίευμα # 7
Ζωηρό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 129
Δωράκια: 2
Σεβασμός: 0

Offline
Μελισουλα η ποιο σωστή άποψη που έχω ακούσει ever
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΕΡΩΤΕΣ ΚΙ ΑΓΑΠΕΣ » Τα σκληρά αγόρια... τα κακά παιδιά (Έρευνα διαψεύδει τη θεωρία)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats