Πέμπτη
28-03-2024
10:30
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η πρώτη αγάπη είναι και η μοναδική; - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΕΡΩΤΕΣ ΚΙ ΑΓΑΠΕΣ » Η πρώτη αγάπη είναι και η μοναδική;
Η πρώτη αγάπη είναι και η μοναδική;
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 28-07-2009, 21:50 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Πάθος, ρομαντισμός και...ποιήματα χαρακτηρίζουν συνήθως την πρώτη αγάπη. Όμως οι επιστήμονες έρχονται τώρα να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλοί άνθρωποι εμπειρικά ήδη ξέρουν: αν θέλει κανείς να ευτυχήσει στην κατοπινή ζωή, καλύτερα ίσως να μην είχε υπάρξει η πρώτη αγάπη.

"Σε ένα ιδανικό κόσμο, θα ξυπνάγαμε κατευθείαν στη δεύτερη σχέση", όπως το έθεσε παραστατικά ο δρ Μάλκολμ Μπρίνιν, επικεφαλής ερευνητής στο Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Έσεξ.

Οι σχετικές διαπιστώσεις των ερευνητών περιλαμβάνονται στη συλλογή ερευνητικών μελετών κορυφαίων βρετανών επιστημόνων με τίτλο "Μεταβαλλόμενες Σχέσεις", την επιμέλεια της οποίας είχε ο Μπρίνιν. Το βασικό συμπέρασμα: η συναισθηματική ευφορία της πρώτης αγάπης μπορεί να κάνει σημαντική ζημιά στις επόμενες σχέσεις. "Τελικά, φαίνεται πως το μυστικό για τη μακρόχρονη ευτυχία σε μια σχέση είναι να έχει 'παραλείψει' κανείς την πρώτη σχέση", δήλωσε ο Μπρίνιν, σύμφωνα με τον Observer.

Η έντονη πρώτη αγάπη συχνά θέτει μη ρεαλιστικά "στάνταρντ" με βάση τα οποία οι άνθρωποι τείνουν να κρίνουν -και να κατακρίνουν- τις επόμενες σχέσεις τους, θεωρώντας τες συχνά ως βαρετές, αν όχι μια σκέτη απογοήτευση. Αντίθετα, σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές, το κλειδί της ευτυχίας είναι να έχει κανείς μια πραγματιστική αντίληψη για το θέλει από μια σχέση και να μην προσπαθεί, συνειδητά ή ασυνείδητα, να ξαναζήσει την συγκίνηση και την ένταση της "πρώτης φοράς", όπως είπε ο Μπρίνιν.

Σύμφωνα με τη δρα Γκάιλ Μπρούερ, κοινωνική ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Κεντρικού Λανκασάιρ, οι σχέσεις μεταξύ ενηλίκων χρειάζονται όλων των ειδών τις αρετές για να επιβιώσουν, όπως την αξιοπιστία και την αυτοδέσμευση, αλλά δύσκολα είναι συμβατές με την ένταση της πρώτης αγάπης.

Από την άλλη όμως, υπάρχει ο αντίλογος. Η καθηγήτρια ανθρωπολογίας Έλεν Φίσερ του πανεπιστημίου Rutgers, συγγραφέας του βιβλίου "Γιατί αγαπάμε;" πιστεύει ότι το να προσπαθεί κανείς να ανακαλέσει και να ξαναζήσει το αρχικό πάθος μιας σχέσης, συμβάλλει στη μακροημέρευση της σχέσης. Χρησιμοποιώντας μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, διαπίστωσε ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα στα ζευγάρια που έχουν ένα ευτυχισμένο γάμο για πάνω από δύο δεκαετίες, είναι παρόμοια με την εγκεφαλική δραστηριότητα όσων έχουν σχέσης πάθους διάρκειας κάτω των έξι μηνών.

Σύμφωνα με τη Φίσερ, "έχουν πλέον βρεθεί αναμφισβήτητα φυσιολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ρομαντική αγάπη μπορεί να διαρκέσει. Φαίνεται πως η ρομαντική αγάπη δεν υπάρχει μόνο για να ενθαρρύνει το ξεκίνημα της δημιουργίας ενός ζευγαριού, αλλά και για να διατηρεί επίσης και να βελτιώνει τις μακρόχρονες σχέσεις".

skai.gr


Woman-Life
 
ζουμπι

Ημερομηνία: Κυριακή, 21-02-2010, 08:41 | Δημοσίευμα # 2
Αρχάριο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 5
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Εγω παλι πιστευω πως στη ζωη μας συνανταμε μια φορα την αληθινη αγαπη και σιγουρα δεν ειναι η πρωτη.Τι θελω να πω;Οταν εισαι 17,19,20 κ κανεις μια σχεση στην οποια σιγουρα λογω ηλικιας,νεοτητας κ μη εμπειριων νοιωθεις πως βρηκες την μεγαλη αγαπη,ειναι συνηθως σαν ενα μπαλονι που τελικα ξεφουσκωνει.
Η πρωτη αγαπη δεν ειναι αναγκαιο να ερθει στην αρχη της ζωης μας.Μπορει να ερθει αρκετα αργοτερα κ αν ερθει θα μεινει για παντα.Οταν πραγματικα αγαπησεις ουτε συκγρινεις,ουτε τιποτα..Απλα ολα τα προηγουμενα σου φαινονται μηδαμινα κ ασημαντα.Αν εισαι σε μια σχεση κ αναπολεις το παρελθον η συκγρινεις καταστασεις τοτε σιγουρα δεν βιωνεις την αγαπη.
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 28-01-2011, 02:09 | Δημοσίευμα # 3
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Η πρώτη αγάπη μένει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό μας,έστω και αν νομίζαμε την ότι την βρήκαμε στην ηλικία των 16,17,20 κ.λ.π.Αυτό το φτερούγισμα της καρδιάς και το σφίξιμο του στομαχιού, η λαχτάρα των συναντήσεων και το κοκκίνισμα του προσώπου στο πρώτο φιλί ,μένει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη μας έστω και αν φθάσουμε στα 60-709(όπως έχω ακούσει) .Την θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση ,έστω και αν αγαπήσαμε ξανα και ξανά και την θεωρούμε πάντα μοναδική γιατί δεν γνώρισε την τριβή του χρόνου......
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΕΡΩΤΕΣ ΚΙ ΑΓΑΠΕΣ » Η πρώτη αγάπη είναι και η μοναδική;
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats