Παρασκευή
29-03-2024
12:41
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Ο γάμος βλάπτει τις γυναίκες - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ » Ο γάμος βλάπτει τις γυναίκες (Ο (προβληματικός) γάμος βλάπτει τις γυναίκες)
Ο γάμος βλάπτει τις γυναίκες
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 16-03-2009, 12:07 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υψηλή πίεση και καρδιακά προβλήματα έχουν οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο γάμο τους.

Ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου της Γιούτα μελέτησαν την ψυχική και σωματική υγεία περίπου 300 μεσήλικων και μεγαλύτερων ζευγαριών που είναι παντρεμένα για περισσότερα από 20 χρόνια. Κάθε ζευγάρι απάντησε σε ερωτηματολόγιο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως γυναίκες που οι γάμοι τους είναι προβληματικοί, με διαμάχες και έντονες διαφωνίες, παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό κατάθλιψη, αλλά και μεταβολικό σύνδρομο, που έχει χαρακτηριστεί ως η νόσος του αιώνα που διανύουμε, καθώς συνδυάζει πέντε μεταβολικές διαταραχές και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μας πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

"Αυτό που βρήκαμε είναι ότι οι αρνητικές πλευρές ενός γάμου συνδέονται με τα αυξημένα επίπεδα μεταβολικού συνδρόμου στις γυναίκες και όχι στους άντρες", τόνισε ο καθηγητής Τιμ Σμιθ που ερευνά τη σχέση ανάμεσα στην ποιότητα του γάμου και τα καρδιακά νοσήματα.

"Αυτό μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι οι γυναίκες, όταν ο γάμος τους δεν πάει καλά, παρουσιάζουν ευκολότερα από τους άντρες κατάθλιψη", επισήμανε ο αμερικανός καθηγητής σε συνέδριο της Αμερικανικής Ψυχοσωματικής Εταιρίας στο Σικάγο.

Οι άντρες πάντως, φαίνεται να έχουν... ανοσία, καθώς παρόλο που εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης, η σωματική τους υγεία φαινόταν ανεπηρέαστη

Ο καθηγητής Σμιθ τόνισε ότι η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση ενδεχομένως να βοηθήσουν τις μεταβολικές διαταραχές των γυναικών, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι παρόλο που ο προβληματικός γάμος ενδέχεται να παίζει ρόλο στην κατάσταση της υγείας των γυναικών, είναι επισφαλές να βγει το συμπέρασμα πως το διαζύγιο είναι η λύση για καλή υγεία.

skai.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ » Ο γάμος βλάπτει τις γυναίκες (Ο (προβληματικός) γάμος βλάπτει τις γυναίκες)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats