Πέμπτη
28-03-2024
17:30
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Ίντερνετ "γένους θηλυκού" - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » WOMAN - LIFE » ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ » Ίντερνετ "γένους θηλυκού" (Το ίντερνετ είναι (και) "γένους θηλυκού")
Ίντερνετ "γένους θηλυκού"
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 16-03-2009, 12:00 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το Διαδίκτυο παύει σταδιακά να είναι "προνομιακός χώρος" μόνο των Ελλήνων, καθώς η άνοδος της χρήσης του από τις Ελληνίδες -ειδικά τις νεότερες- μέσα στο 2008 ήταν σημαντική.

Αυτό επισημαίνεται στην έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ενόψει της "Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας" στις 8 Μαρτίου.

Πάντως, παραμένει η ανάγκη βελτίωσης της σχέσης γυναικών -Διαδικτύου στις Ελληνίδες των μεγαλύτερων ηλικιών και σε όσες διαμένουν σε αγροτικές περιοχές.

Οι Ελληνίδες εξάλλου εμφανίζουν τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση του Διαδικτύου, σε σχέση με το γυναικείο πληθυσμό των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπολείπονται αρκετά του μέσου όρου της ΕΕ των "27".

Η αναζήτηση πληροφοριών για υπηρεσίες και προϊόντα, καθώς και η αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν οι κύριοι λόγοι χρήσης Διαδικτύου και για τα δύο φύλα. Όπως έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, οι υπηρεσίες σχετικά με ταξίδια και διαμονή, την αναζήτηση εργασίας ή την αποστολή βιογραφικού σημειώματος για κάποια εργασία, εξακολουθούν να αξιοποιούνται κυρίως από το γυναικείο πληθυσμό.

Επίσης, οι γυναίκες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τους άνδρες στη χρήση του Διαδικτύου για αναζήτηση πληροφοριών υγείας και εκπαίδευσης όπως πληροφορίες για κάποια επίσημη βαθμίδα εκπαίδευσης (σχολείο, πανεπιστήμιο κλπ.), για επιμόρφωση και κατάρτιση, για προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σε σύγκριση με το γυναικείο πληθυσμό των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκύπτει ότι το 45% των Ελληνίδων χρησιμοποιούν Η/Υ, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ27 είναι 63%. Το ποσοστό των Ελληνίδων χρηστών του Διαδικτύου εξακολουθεί και το 2008 να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ-27, καθώς η τριμηνιαία χρήση του Διαδικτύου από το γυναικείο πληθυσμό στην Ελλάδα εκτιμάται στο 32%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ27 είναι 59%.

Ωστόσο, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής (CAGR) της χρήσης του Διαδικτύου για την τετραετία 2005-2008 από τις Ελληνίδες εκτιμάται στο 29,4% και είναι ο πιο υψηλός που σημειώνεται μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ για το μέσο όρο της ΕΕ-27 υπολογίζεται στο 11,7%. Ο υψηλός μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για τις Ελληνίδες αναδεικνύει την τάση σύγκλισης με το γυναικείο πληθυσμό των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη εμφανίζουν πολύ υψηλή διείσδυση στη χρήση του Διαδικτύου και ως εκ τούτου παρουσιάζουν χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

skai.gr


Woman-Life
 
rika

Ημερομηνία: Τρίτη, 22-06-2010, 16:56 | Δημοσίευμα # 2
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Η αλήθια να λέγεται!
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 27-09-2010, 00:43 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Νομίζω πως στην εποχή μας, οι γυναίκες είναι εξίσου δραστήριες με τους άντρες, στον χώρο του ίντερνετ.

Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-09-2010, 00:21 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
χρήση του ιντερνετ γίνεται και απο γυναίκες πάνω των 50 ετών και αυτό το βρίσκω σημαντικό.
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 30-09-2010, 17:10 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (martzak51)
χρήση του ιντερνετ γίνεται και απο γυναίκες πάνω των 50 ετών και αυτό το βρίσκω σημαντικό.

Πράγματι, είναι πολύ σημαντικό και χαίρομαι ιδιαιτέρως γι' αυτό. Μ' αρέσει πολύ που οι μεγαλύτερες γυναίκες δεν αποστασιοποιούνται και δέχονται να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Επίσης, προσωπικά πιστεύω, ότι είναι πολύ σημαντικό για τα νεαρά άτομα να επικοινωνούν με μεγαλύτερους. Είναι μια ευκαιρία να μάθουν κάτι καινούριο, να ζητήσουν κάποια συμβουλή, να ρωτήσουν τη γνώμη και γενικώς να επικοινωνήσουν με άτομα που είναι πιο έμπειρα, πιο ώριμα και σίγουρα γνωρίζουν περισσότερα. Γιατί στην πραγματική ζωή είναι σχεδόν απίθανο να πιάσεις κάποιον στον δρόμο και να ρωτήσεις κάτι που σε απασχολεί χωρίς να σε κοιτάξουν στραβά. Ενώ στο ίντερνετ γνωρίζεις κόσμο και μαθαίνεις, ρωτάς, συζητάς χωρίς να φοβάσαι.


Woman-Life
 
nostalgia

Ημερομηνία: Κυριακή, 24-10-2010, 20:26 | Δημοσίευμα # 6
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 252
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 1

Offline
γυναίκες ενωμένες ποτέ νικημένες.......... hands
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 22-11-2011, 10:23 | Δημοσίευμα # 7
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
στον Καναδά που είναι χώρα με δυνατό κρύο πολλούς μήνες οι γυναικες είναι πολύ δυναμικές στο χώρο του ίντερνετ, έχουν φτειάξει ωραιότατα μπλογκς κλπ που τους δινουν τη δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής.
Και φυσικά η Ελληνίδα δεν πάει πίσω Παντα δυναμική όταν κατάλαβε τί μπορεί να της προσφέρει το ιντερνετ μπήκε δυναμικά
Και φυσικά και οι μεγαλύτερες ηλικίες που έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους, μεγαλύτερη ανάγκη επικοινωνίας, και περισσότερη δυσκολία στη μετακίνηση.
Με το ίντερνετ με μια κινηση κλείνεις εισιτηρια για ταξιδια, θεατρα, ρυθμιζεις τα τραπεζικά, μπαινεις σε βιβλιοθηκες, μαθαινεις, επικοινωνείς. ..
εγώ ανκαι τρίτης ηλικίας είμαι υπερφάν biggrin
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 22-11-2011, 21:00 | Δημοσίευμα # 8
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Πραγματικά νιώθω πολύ περήφανη για τις γυναίκες που προχωρούν μπροστά και κατακτούν το ίντερνετ, και ειδικά όταν μιλάμε για ώριμες γυναίκες! Νιώθω τόσο περήφανη και για τη μητέρα μου η οποία είναι στα δεύτερα -ίντα και δεν φοβήθηκε την τεχνολογία και είπε να την δαμάσει! Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο!

Χαίρομαι τόσο πολύ για εσάς φίλες μου!!!



Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 23-11-2011, 01:01 | Δημοσίευμα # 9
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Admin μου,νά είσαι καλά.Και η κόρη μου νιώθει την ίδια χαρά για μένα.Δεν σας κρύβω πως για μένα είναι μια καλή παρέα όπως σε όλους τους μοναχικούς ανθρώπους. Κοντεύουν 2 χρόνια που άρχισα να μαθαίνω την τεχνολογία αυτή απο τις γνώσεις μου στο κινητό τηλ.και με λίγη βοήθεια της κόρης μου.
Δεν ξέρω πολλά πράγματα βέβαια ,αλλά εμαθα να έρχομαι σε επαφη με άλλους ανθρώπους,να στέλνω διάφορα μηνύματα,να παιρνω τις πληροφορίες που θέλω,να διαβάζω τις εφημερίδες και να μπαίνω σε διάφορα site.
Μου έκανε την ζωή καλύτερη και λιγότερη μοναχική.Οταν φεύγουν τα παιδιά και κλείνει η πόρτα όπως έλεγαν οι παλαιότεροι τι γίνεται;
Σας ευχαριστώ κορίτσια για την παρέα σας, για όλα αυτά που και εμείς μαθαίνουμε από εσας για να είμαστε πιο σωστές για τα παιδιά και εγγόνια μας.
Admin μου έπρεπε να δείς κάτι συναδέλφισσες της κόρης μου ,όταν με είδαν να χρησιμοποιώ ίντερνετ.....Γελούσαν και με κοίταζαν σαν ούφο λέγοντας ότι οι μητέρες τους δεν ήξεραν να χρησιμοποιούν ούτε το κινητό.Φυσικά το ύφος ήταν κοροϊδευτικό αλλά με την παρέμβαση της κόρης μου...........
Βλέπετε δεν υπάρχουν μητέρες με στενό μυαλό αλλά και κόρες με ακόμα στενότερο.....
Σας ευχαριστούμε λοιπόν που μας δίνετε την δύναμη να προχωρούμε
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 23-11-2011, 11:31 | Δημοσίευμα # 10
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ χαιρομαι Μαρτζ και για τη μαμα σου admi. Οι ωριμες γυναικες εχουν πολλά να ωφεληθούν ακόμα και για μια συνταγή που λέει ο λόγος ή για διακόσμηση, κατασκευές κλπ
Παιρνω το θάρρος να παραθέσω ένα μπλογκ που έκανα πρόσφατα
http://allazoume-onchange.blogspot.com/
και ενα παλαιότερο
http://mybestoldies.blogspot.com/
 
ΦΟΡΟΥΜ » WOMAN - LIFE » ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ » Ίντερνετ "γένους θηλυκού" (Το ίντερνετ είναι (και) "γένους θηλυκού")
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats