Παρασκευή
19-04-2024
12:50
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η ανεργία καλπάζει - ειδήσεις, ανακοινώσεις - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ » Η ανεργία καλπάζει - ειδήσεις, ανακοινώσεις
Η ανεργία καλπάζει - ειδήσεις, ανακοινώσεις
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20-02-2013, 00:16 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20-02-2013, 00:17 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας

Περισσότερα από 106.000 βιογραφικά έχει στην βάση δεδομένων της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να προσφέρει το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπερνούν τις 20, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία χιλιάδων ανέργων για μια θέση απασχόλησης.

Με την κυβέρνηση να έχει κλείσει ερμητικά την πόρτα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την μεγάλη προσφορά που υπάρχει, γράφει το euro2day.

Νέοι και νέες με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική τους κατάρτιση, για όσες ώρες της ημέρας έχει ανάγκη η επιχείρηση, δίχως, τις περισσότερες φορές, να έχουν την οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. Πολλοί δε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετακομίσουν, σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν αν πρόκειται να βρουν μια δουλειά.

Η πλημμυρίδα βιογραφικών που κατακλύζει καθημερινά τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα πλέον να απασχοληθούν ακόμη και με ημιαπασχόληση, προκειμένου να πάρουν 400 ή 500 ευρώ τον μήνα.

www.iefimerida.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20-02-2013, 00:20 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Η Ελλάδα 13η στον κόσμο στην ανεργία - Πριν το Κονγκό και μετά τη Σουαζιλάνδη

Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη 13η θέση παγκοσμίως στα ποσοστά ανεργίας σε σύνολο 184 χωρών, σύμφωνα με τον οργανισμό καταγραφής παγκόσμιων οικονομικών δεδομένων Trading Economics.

Οπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία μόλις σε 25 χώρες του κόσμου η ανεργία ξεπερνά το 20% και η Ελλάδα με 27% βρίσκεται κάτω από τις χώρες Τζιμπουτί, Κονγκό, Ναμίμπια, Κόσοβο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Αϊτή, Κένυα, Μπουρούντι, Μαυριτανία, Σκόπια, Ρουάντα και Σουαζιλάνδη.

Πίσω της ακολουθούν: Δημοκρατία του Κονγκό, Αγκόλα, Ισπανία, Λεσότο, Νότια Αφρική, Παλαιστίνη, Νιγηρία, Ιράκ, Τσαντ, Σερβία, Ισημερινή Γουινέα και Κροατία.

Μεταξύ των χωρών αυτών, ο συνδυασμός με το χρέος αναδεικνύει την Ελλάδα μακράν πρώτη με διαφορά καθώς το χρέος του 170,6% σε σχέση με το ΑΕΠ τη φέρνει στην κορυφή του σχετικού πίνακα.

Δεύτερη χώρα από τις συγκεκριμένες 25 είναι το Ιράκ με χρέος 88,7% και η Ισπανία με 69,3% του ΑΕΠ.

www.iefimerida.gr


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21-02-2013, 12:20 | Δημοσίευμα # 4
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Δυστυχώς ζούμε μια τριτοκοσμική κατάσταση!
Με φόβο και αγωνία ζούμε πλέον καθημερινά. sad
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21-02-2013, 21:52 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Με τέτοιες ειδήσεις μας μένει μόνο να ευχόμαστε και να ελπίζουμε sad

Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21-02-2013, 21:53 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
H κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει τώρα για την ανεργία

Το πρόβλημα της ανεργίας απασχόλησε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς κατά τη χθεσινή τους σύσκεψη και εστίασαν στις 400.000 οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.

Ο πρωθυπουργός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης αναγνώρισαν ότι το θέμα έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κατέληξαν στη διαπίστωση ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για την ανάσχεσή της τότε και η μαύρη τρύπα στα έσοδα θα μεγαλώσει αλλά και περισσότερο υλικό για κοινωνική έκρηξη θα συσσωρευθεί.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μίλησαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Βρούτσης οι οποίοι παρουσίασαν τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να αντεπεξέλθει στη δύσκολη κατάσταση.

400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο

Το ζητούμενο για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς είναι να ενισχυθούν οι περίπου 400 χιλιάδες οικογένειες που καταγράφονται σήμερα χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επαναδιατάξει το ΕΣΠΑ ώστε κονδύλια που προορίζονται για αναπτυξιακές δομές να προωθηθούν για τη στήριξη των ανέργων. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το εγχείρημα δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται η έγκριση των Βρυξελλών.

155 εκατ. ευρώ για ανεργία

Εντός του Μαρτίου αποφασίστηκε το υπουργείο Εργασίας να διαθέσει τα κοινοτικά κονδύλια ύψους 155 εκατ. ευρώ για τη σηριξη των νέων ανέργων ηλικίας ως 29 ετών.
Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο κ. Βρούτσης, 62.000 άνεργοι θα επιδοτηθούν για εκπαίδευση ενός μήνα και στη συνέχεια το Δημόσιο επί πέντε μήνες θα καταβάλλει την αμοιβή τους αντί για τον εργοδότη τους, ενώ για ακόμη 12 μήνες το Δημόσιο θα καταβάλλει τις εργοδοτικές εισφορές τους.

Θα παρακαλέσουν τις Βρυξέλλες

Η κυβέρνηση επενδύει πολλά και σε νέα κοινοτικά κονδύλια μέσω του ειδικού ταμείου το οποίο πήρε την έγκριση της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής. Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί διεξοδικά σήμερα και με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα για έξι ώρες και από τον οποίο η κυβέρνηση προσδοκά μια δυναμική παρέμβαση στα κοινοτικά όργανα προκειμένου το ευρωπϊκό ταμείο κατά της ανεργίας να αποτελέσει βασική προτεραιότητα των Βρυξελλών.

Πηγή: iefimerida.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 17-03-2013, 21:39 | Δημοσίευμα # 7
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Ως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι

Υπερδιπλάσιοι των σημερινών υπολογίζει ο Γιώργος Ρωμανιάς του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ότι θα έιναι οι άνεργοι στο τέλος του 2013. Συγκεκριμένα εκτιμά πως το ποσοστό της ανεργίας το 2013 θα ξεπεράσει και το 30% που υπολογίζει το ΚΕΠΕ και ότι ο αριθμός των ανέργων θα εκτοξευθεί στους 2,3 εκατ. από 1,350 εκατ. που είναι σήμερα.

Όπως είπε ο επιστημονικός συνεργάτης της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε δύο εκατομμύρια ανέργους έως το τέλος του 2012, ενώ έως τα τέλη του 2013, οι άνεργοι θα είναι 2.300.000.

Παράλληλα, ο κ. Ρωμανιάς εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου και υποστήριξε πως οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, η ανεργία θα συνεχίσει να καλπάζει.

Ο επιστημονικός σύμβουλος της ΙΝΕ-ΓΣΕΕ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε «δεν μπορούμε να είμαστε στον αέρα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο».

Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε: «Ο,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο».

Πηγή: iefimerida.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 17-03-2013, 21:42 | Δημοσίευμα # 8
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Και στην Ιταλία πλέον ρεκόρ ανεργίας, πλάι σε Ισπανία και Ελλάδα

Νέο υψηλό ρεκόρ σημειώνουν τα ποσοστά ανεργίας στην Ιταλία, η οποία πλήττει πλέον το 11.7% του πληθυσμού σε σχέση με το μήνα Ιανουάριο (11.3%).

Αύξηση σημείωσαν και τα ποσοστά ανεργίας στους νέους, το 38.7% των οποίων παραμένει εκτός παραγωγής.

Η κατάσταση αυτή αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης του αποτελέσματος των ιταλικών εκλογών, ειδικά ανάμεσα σε εκείνους που αντίκεινται στη μεταρρυθμιστική οικονομική πολιτική του Μάριο Μόντι.

Ενδεικτικό των άνευ προηγουμένου ποσοστών ανεργίας είναι η διαπίστωση πολλών οικονομικών αναλυτών ότι οι δείκτες είναι οι υψηλότεροι των τελευταίων 21 χρόνων.

Σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση οι άνεργοι φτάνουν τα 27.000.000, ενώ ως συνήθως οι χώρες που υποφέρουν περισσότερο είναι η Ισπανία (26.2%) και η Ελλάδα (27%).

Απεναντίας, η Αυστρία και η Δανία απολαμβάνουν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας με 4.9% και 5.3% αντιστοίχως.

Πηγή: iefimerida.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 31-01-2014, 14:30 | Δημοσίευμα # 9
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία

Πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, με την ανεργία να παραμένει στο 12%, ενώ η Ελλάδα διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά, με την ανεργία να διαμορφώνεται τον Οκτώβριο του 2013 στο 27,8%.

Πιο αναλυτικά, η ανεργία το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 12%, αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 11,9% το Δεκέμβριο του 2012.
Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά με ανεργία στο 27,8%, με στοιχεία Οκτωβρίου και ακολουθεί η Ισπανία με 25,8%.

Τη χαμηλότερη ανεργία έχουν οι χώρες του Βορρά, με πρώτη την Αυστρία όπου η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,9%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,2%.
Η ανεργία των νέων άγγιξε το 23,8% που σημαίνει ότι 3,5 εκατομμύρια νέοι στην ευρωζώνη δεν εργάζονται, ενώ και εδώ η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά με 59,2% και ακολουθεί η Ισπανία με 54,3%.

www.newsbomb.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 29-11-2014, 13:26 | Δημοσίευμα # 10
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Ανεργία ρεκόρ στη Γαλλία – Έφτασαν τα 3,5 εκατ. οι άνεργοι

Ιστορικοί αριθμοί ρεκόρ σε επίπεδο ανεργίας στη Γαλλία με το Υπουργείο Εργασίας να αναφέρει την Πέμπτη ότι οι πολίτες που ζητούν εργασία ανέρχονται σε 3.460.900.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 28.400 πρόσωπα (+0,8%) σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφεται μια αύξηση 5,5%. Συνολικά η ανεργία στη Γαλλία συνεχίζει να πλήττει πάνω από το 10% του ενεργού πληθυσμού, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη αποτυχία της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να σταματήσει την απώλεια θέσεων εργασίας. Ο Ολάντ υποσχόταν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του πως θα ανέστρεφε την τάση αύξησης της ανεργίας ως τα τέλη του 2013.

Καμιά ηλικιακή ομάδα δεν γλίτωσε: η ανεργία αυξήθηκε 0,6% μεταξύ των νέων, 0,8% μεταξύ των μεγαλύτερων. Σε ετήσια βάση, συνεχίστηκε η εκθετική αύξηση της ανεργίας για τους πολίτες από 50 ετών και πάνω (+11,4%), ενώ αυξήθηκε επίσης και η ανεργία για τους νέους κάτω των 25 (+1,3%), έπειτα από μια σχετική ανάσχεση της τάσης αυτής την άνοιξη του 2013.

Πάντως ο υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμπσαμέν σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας ήταν «πιο περιορισμένη μεταξύ των νεότερων και των γηραιότερων» απ' ό,τι στο ηλικιακό φάσμα 24-49 ετών (+0,9%), γεγονός που ο ίδιος θεωρεί ότι καταδεικνύει τις «θετικές επιπτώσεις των πολιτικών απασχόλησης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας.

Εξάλλου η μακροχρόνια ανεργία στη Γαλλία συνέχισε να αυξάνεται: 2,2 εκατ. πρόσωπα που ζητούν εργασία είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για πάνω από έναν χρόνο (+0,9% μέσα σε έναν μήνα, +9,4% σε ετήσια βάση).

Τα δυόμισι χρόνια της θητείας του ο πρόεδρος Ολάντ δεν έχει δει την ανεργία να υποχωρεί παρά μόλις για τρεις μήνες. Ο ίδιος δήλωσε την 6η Νοεμβρίου, στο μέσον της θητείας του, ότι δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στην προεδρία της χώρας του το 2017 εάν δεν μειωθεί η ανεργία μέχρι τότε.

Η αύξηση της ανεργίας τον Οκτώβριο ήταν η μεγαλύτερη μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο αριθμός των προσώπων που ζητούσαν εργασία είχε αυξηθεί κατά 31.500 πρόσωπα. Ακολούθησε την αύξηση της ανεργίας τον Σεπτέμβριο η οποία εκμηδένισε την ελαφριά μείωσή της τον Αύγουστο.

Πηγή: iefimerida.gr


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ » Η ανεργία καλπάζει - ειδήσεις, ανακοινώσεις
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats