Πέμπτη
21-09-2017
03:16
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Ζωγραφίζουμε Πασχαλινά βήμα-βήμα - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


Page 1 of 11
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ » Ζωγραφίζουμε Πασχαλινά βήμα-βήμα (tutorial)
Ζωγραφίζουμε Πασχαλινά βήμα-βήμα
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 02-04-2011, 19:41 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Σήμερα σας παραθέτω ένα πολύ απλό αλλά διασκεδαστικό μάθημα, το "Πασχαλινό Καλάθι". Όμως δεν θα τελειώσουμε εδώ γιατί σε 2-3 μέρες θα δημοσιεύσω κι άλλο ένα όπου θα προσπαθήσουμε να ζωγραφίσουμε ένα πασχαλινό ζωάκι. Ας ξεκινήσουμε όμως.ΒΗΜΑ 1.
Ξεκινάμε με αυτό το απλό βήμα. Φτιάχνουμε το περίγραμμα του καλαθιού όπως φαίνεται στην εικόνα. Δηλαδή έναν ελαφρώς ωώδες κύκλο με μια καμπυλωτή γραμμή στο ύψος 2/3. Και μια τελευταία καμπυλωτή γραμμή που στη συνέχεια θα μετατραπεί σε χερούλι.ΒΗΜΑ 2.
Τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε τα πασχαλινά αυγά στο εσωτερικό του καλαθιού. Μπορείτε να γεμίσετε το καλάθι με όσα αυγά θέλετε, δεν υπάρχει όριο. Τελειώνουμε αυτό το βήμα με λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής, δηλαδή σχεδιάζουμε μια καμπυλωτή αλλά όχι ίσια γραμμή στο χερούλι (επαναλάβετε τις κόκκινες γραμμές που φαίνονται στην εικόνα).ΒΗΜΑ 3.
Στο τρίτο μας βήμα τελειοποιούμε το χερούλι ζωγραφίζοντας άλλη μια γραμμή από την πάνω πλευρά. Προσπαθήστε να την κάνετε με εσοχές και μικρές γωνίες ώστε να φαίνεται πιο φυσικό το χερούλι. Αφού τελειώσουμε μ' αυτό προχωράμε στο κάτω μέρος του καλαθιού και το γεμίζουμε με τουβλάκια, μια πολύ απλή διαδικασία. Δώστε προσοχή στα σημεία όπου ενώνεται το κυρίως μέρος του καλαθιού με τα χερούλια. Παρατηρήστε πώς ο ζωγράφος έκανε την λεπτομέρεια αυτήν στη δεξιά πλευρά του καλαθιού και το έκανε να φαίνεται τρισδιάστατο.ΒΗΜΑ 4.
Αυτά ήταν τα τρία απλά βήματα. Μένει μόνο να σβήσουμε τις αρχικές, κατευθυντήριες γραμμές και να προσθέσουμε χρώμα. Κι εδώ μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει γιατί τα πασχαλινά αυγά μπορούν να έχουν χίλια δυο σχέδια πάνω τους. Αυτό ήταν ένα διασκεδαστικό και απλό μάθημα!


www.dragoart.com


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 02-04-2011, 23:04 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
hello Ωραίο !!!!!!!!!!!Πόσο εύκολο φαίνεται με τα βήματα που μας δείχνεις !!!!!!!!!!!! Ευχαριστούμεεεεεεεεεε

Τελευταία επεξεργασία από martzak51 - Σάββατο, 02-04-2011, 23:04
 
rika

Ημερομηνία: Δευτέρα, 04-04-2011, 19:16 | Δημοσίευμα # 3
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Πανεύκολο μάθημα! Ευχαριστώ πολύ!
Περιμένουμε τώρα το άλλο με το πασχαλινό ζωάκι tongue
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 04-04-2011, 19:16 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Μιας και πλησιάζει το Πάσχα ας δούμε μαζί πώς μπορούμε με απλά και εύκολα βήματα να ζωγραφίσουμε έναν θρησκευτικό σταυρό.

ΒΗΜΑ 1.
Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αυτό το βήμα με το σχεδιασμό των γραμμών του σταυρού. Μετά σχεδιάζουμε τέσσερις κύκλους σε κάθε άκρο. Τώρα, φτιάχνουμε μια καμπυλωτή γραμμή που ξεκινάει από κάτω και διασταυρώνετε με την κάθετη γραμμή του σταυρού. Τέλος σχεδιάζουμε τις κατευθυντήριες γραμμές της πεταλούδας πάνω αριστερά.

ΒΗΜΑ 2.
Τώρα θα σχεδιάσουμε το πραγματικό σχήμα του σταυρού. Μην βιάζεστε. Δείτε προσεκτικά την εικόνα και προσπαθήστε να μεταφέρετε στο χαρτί σας τις κόκκινες γραμμές που φαίνονται στο παράδειγμα. Μόλις τελειώσετε με τον σταυρό, σχεδιάστε και το καμπυλοτό σχήμα - το φύλλο. Τέλος, ζωγραφίζουμε τα φτερά της πεταλούδας.

ΒΗΜΑ 3.
Τώρα που φτάσαμε στο τρίτο βήμα, τελειοποιούμε την πεταλούδα μας, όπως φαίνεται στο παράδειγμα, δηλαδή της χαρίζουμε φτερά, σώμα και κεραίες. Αφού έχουμε τελειώσει με την πεταλούδα, ζωγραφίζουμε τα υπόλοιπα φύλλα που βρίσκονται στο παρασκήνιο του σταυρού. Τέλος, σχεδιάζουμε τρεις κύκλους στο κάτω σημείο του σταυρού.

ΒΗΜΑ 4.
Αυτό είναι το τελευταίο μας βήμα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα φτερά της πεταλούδας και οι καμπυλωτές γραμμές που ξεκινάνε από το πάνω μέρος του σταυρού και πλαισιώνουν την πεταλούδα μας. Τέλος, σβήνουμε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές και τα σχήματα που φτιάξαμε στο Βήμα 1.

ΒΗΜΑ 5.
Έτσι πρέπει να είναι ο Σταυρός μας μόλις τελειώσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να το χρωματίσουμε.

Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το τόσο απλό μάθημα, αλλά με ένα τόσο όμορφο αποτέλεσμα - έναν θρησκευτικό σταυρό που σχεδιάσατε μόνοι σας, βήμα προς βήμα.


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 04-04-2011, 19:16 | Δημοσίευμα # 5
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πράγματι πολύ ωραίος ο Σταυρός και ευχαριστούμε που άρχισες μα το σύμβολο της πίστεώς μας.Την Τρίτη Κυριακή της Σαρακοστής που είναι Της Σταυροπροσκυνήσεως και τιμούμε Τον Τίμιο Σταυρό πιστεύω πως με μεγάλη χαρά τα παιδιά και εγγόνια μας θα τον φτιάξουν. smile
 
rika

Ημερομηνία: Δευτέρα, 04-04-2011, 19:16 | Δημοσίευμα # 6
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το μάθημα αυτό! Είναι και επίκαιρο και πολύ εύκολο, όπως εξάλλου κι όλα τα άλλα μαθήματα .
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 07-04-2011, 23:54 | Δημοσίευμα # 7
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Όπως σας είχα υποσχεθεί! Ηδού το Πασχαλινό Παπί!ΒΗΜΑ 1.
Στο πρώτο βήμα, όπως πάντα, ξεκινάμε με τις κατευθυντήριες γραμμές και σχήματα. Δημιουργούμε δηλαδή τη βάση του παπιού και στη συνέχεια έναν σταυρό που στο μέλλον θα μεταμορφωθεί σε σπασμένο αυγό. Ξεκινήστε με ένα κύκλο - το κεφάλι - και στη συνέχεια προχωρήστε στο σώμα. Τέλος σχεδιάστε τις κατευθυντίριες γραμμές των ποδιών, του λαιμού και του φτερού.ΒΗΜΑ 2.
Το δεύτερο βήμα είναι πολύ εύκολο. Πρώτα σχεδιάζουμε το πάνω μέρος του κεφαλιού και φυσικά δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε μερικά μωρουδίστηκα πουπουλάκια στην κορυφή. Μετά ζωγραφίζουμε την καμπύλη του πάνω βλέφαρου του ματιού και μια ελαφρώς καμπυλωτή γραμμή του ράμφους. Ύστερα δημιουργούμε το σχήμα του σπασμένου αυγού και τα μικρά σπασμένα κομμάτια στο έδαφος.ΒΗΜΑ 3.
Στο τρίτο βήμα θα ασχοληθούμε με τη διαμόρφωση του σώματος και τις λεπτομέρειες. Πρώτα τελειοποιούμε το ράμφος προσθέτωντας άλλη μια καμπυλωτή γραμμή στο κάτω μέρος και δημιουργούμε το κάτω βλέφαρο του ματιού. Τώρα σχεδιάζουμε μερικά πούπουλα στο πίσω μέρος του λαιμού καθώς και το φτερό του παπιού. Τέλος σχεδιάζουμε το σχήμα των ποδιών προσθέτωντας τις δύο γραμμές όπως αυτές που βλέπουμε στην εικόνα με κόκκινο χρώμα.ΒΗΜΑ 4.
Αυτό είναι το τελευταίο βήμα μας. Προσθέτουμε κάποιες λεπτομέρειες: την κόρη του ματιού, το φρύδι, την γλώσσα στο ράμφος και τη μύτη με το μικροσκοπικό ρουθούνι. Μετά τελειοποιούμε το λαιμό και το στήθος προσθέτοντας λίγα πούπουλας, και στη συνέχεια τα πλατιά ποδαράκια. Προσθέτουμε την πουπουλένια ουρά και το παπί μας είναι έτοιμο. Τέλος σβήνουμε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές και τα σχήματα που είχαμε κάνει στο πρώτο βήμα.ΒΗΜΑ 5.
Μόλις τελειώσετε με την σβήστρα, θα πρέπει στο χαρτί σας να δείτε ένα γλυκούλικο παπάκι σαν κι αυτό που βλέπετε στην κάτω εικόνα. Το μόνο που μας μένει τώρα είναι να γεμίσουμε με χρώμα το πουλάκι και τον φόντο. Ελπίζω να σας άρεσε κι αυτό το βήμα προς βήμα μάθημα.Εύχομαι να έχουμε Καλό Πάσχα με πολλά γλυκούλικα Παπάκια!
dragoart.com


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 11-04-2011, 00:00 | Δημοσίευμα # 8
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Na είσαι καλά να μας κάνεις μαθήματα κατασκευών ,βήμα-βήμα.... tongue
 
ANDRIANA

Ημερομηνία: Πέμπτη, 14-04-2011, 01:28 | Δημοσίευμα # 9
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 194
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Τέλειο το παπάκι!Και πολύ εύκολο!!!!Τα "μαθήματα' αυτά είναι ό,τι χρειάζομαι γαι πατρόν,ως μελλοντικη νηπιαγωγός!!!!!!Ευχαριστώ ADMIN!!! smile

ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 18-04-2011, 17:56 | Δημοσίευμα # 10
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (ANDRIANA)
Τα "μαθήματα' αυτά είναι ό,τι χρειάζομαι γαι πατρόν,ως μελλοντικη νηπιαγωγός!

Διπλό όφελος!!!
Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα biggrin


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ » Ζωγραφίζουμε Πασχαλινά βήμα-βήμα (tutorial)
Page 1 of 11
Search:

Καινούρια Άρθρα

(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά
(10-06-2016) Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακοπών | Υγεία πάνω απ' όλα

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2017
Site managed by uCoz
website stats