Πέμπτη
28-03-2024
19:05
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
HACHIKO (Χατσικο) - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ » HACHIKO (Χατσικο)
HACHIKO (Χατσικο)
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 09-12-2014, 23:56 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Χάτσικο

Αν ανήκετε στην φυλή των ανθρώπων που μισούνε τα ζώα και ιδιαίτερα τα σκυλιά, πιστεύω πως μετά από αυτό το άρθρο και αν μπείτε στον κόπο να αφιερώσετε 1μιση ώρα να δείτε το συγκεκριμένο φιλμ,θα αλλάξετε γνώμη και κάθε αντίρρησή σας θα πάει περίπατο.
Εγώ προσωπικά ακόμη δεν έχω συνέρθει. Ποτέ δεν έχω ξανασυγκινηθεί τόσο πολύ στη ζωή μου... Ειλικρινά, νιώθω πολύ τυχερή που υπάρχει η λεγόμενη 7η τέχνη και μας μεταφέρει σε έναν καινούριο κόσμο συναισθημάτων.

Είναι νωρίς τα ξημερώματα και έχοντας έρθει ο άντρας μου, διαλέγω μια οποιαδήποτε ταινία έτσι να χαλαρώσουμε, μιας και όλη μέρα λόγω δουλειάς δεν τα είχαμε πει καθόλου. Διαλέγω κάτι καινούριο και με τίτλο αδιάφορο. Η ταινία ξεκινάει και πραγματικά από την πρώτη κιόλας στιγμή η προσοχή μας είναι όλη στραμμένη εκεί.

Ένα παιδί που έχει να παρουσιάσει σχολική εργασία μια έκθεση ως θέμα: O ήρωάς μου. Αλήθεια, τί σας έρχεται εσάς πρώτο στο μυαλό? Εμένα προσωπικά, η μητέρα μου και μετά ο άντρας μου. Εκείνο το παιδί παρουσίασε στην εργασία του σαν ήρωα του ένα σκύλο με το όνομα Χάτσικο. Φυσικό κι επόμενο όλη η τάξη να γελάσει. Ο νεαρός αφηγητής δεν πτοείται κι εξηγεί όλη την ιστορία. Ο παππούς του βρέθηκε με ένα κουταβάκι μιας ιδιαίτερης ράτσας, να του ψάχνει σπίτι να το υιοθετήσει. Στο τέλος το κρατάει. Ο σκύλος δεν έπαιζε όπως όλα τα άλλα σκυλάκια. Δεν έφερνε καν την μπάλα όταν την πετούσες. Μία φορά την έφερε κι εκείνη θα πρέπει να δείτε τί έγινε στην ταινία. Είναι το κλειδί και δεν σας το λέω. Ο σκύλος είχε μάθει να πηγαίνει το αφεντικό του στο σταθμό και να γυρίζει πίσω στο σπίτι μόνο του. Την ώρα που το αφεντικό επέστρεφε τον έβρισκε εκεί καθισμένο. Όταν κάποια στιγμή το αφεντικό του πέθανε, εκείνο επί εννέα ολόκληρα χρόνια μετά τον θάνατό του πήγαινε στο ίδιο σημείο και τον περίμενε. Φανταστείτε ότι του έχουν στήσει και μπρούτζινο άγαλμα. Στην πραγματικότητα. Εκεί στο ακριβές σημείο όπου περίμενε. Με χιόνια, βροχές, ζέστες και αέρες.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως το να αποκαλείς κάποιον ζώο δεν είναι κακό τελικά. Αν σκεφτείς πως οι άνθρωποι αλληλοσφαγιάζονται για το παραμικρό. Τα ζώα σκοτώνουν από ένστικτο. Για επιβίωση. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο σκύλος είναι πάντα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Ανιδιοτελείς αγάπη και δεν ζητάει ανταλλάγματα και αποδείξεις. Είμαι άτομο που μεγάλωσε με γάτες κυρίως. Όμως αν το παιδί μου ζητήσει κατοικίδιο θα είναι ένα υπέροχο κουταβάκι που θα είναι ο φίλος του, η συντροφιά του και ο φύλακας άγγελός του όταν εγώ θα λείπω... Εκείνοι που παίρνουν κουταβάκια και τα παρατάνε στους δρόμους με αποτέλεσμα να τα φαρμακώνουν κάποιοι ασυνείδητοι και κάποιοι να τα χτυπάνε, θα έπρεπε να υποστούν κάποια ποινή. Δεν φταίει κανείς για την ανευθυνότητά τους! Ας μην πάρουν μια ψυχούλα και με αποτέλεσμα μετά από μερικούς μήνες να την πετάνε στο δρόμο.

Αν λοιπόν θέλετε να δείτε κάτι αξιέπαινο και ποιοτικό, δείτε την ταινία και θα με θυμηθείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια απ' ότι εκεί μέσα. Ο καθένας θα βρει την δική του, ξεχωριστή αλήθεια... Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και... πάω να ξαναδώ αυτήν την πανέμορφη και τρυφερή ταινία... Να είστε καλά!!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το - Χάτσικο: Η ιστορία ενός σκύλου

~ από το μέλος μας bladerunner


Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ » HACHIKO (Χατσικο)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats