Τρίτη
19-03-2024
05:22
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Site menu

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » 2009 » Οκτώβριος » 1 » Οι καραμέλες της οργής

Οι καραμέλες της οργής
16:43
Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων γλυκισμάτων από τα παιδιά ευνοεί την παχυσαρκία και την τερηδόνα, από σήμερα μάθαμε ότι μπορεί να «ξυπνήσει» μέσα τους και τον... κρυμμένο Τζάκ Αντεροβγάλτη!

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κάρντιφ που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα οι υπερβολικά πολλές καραμέλες στην παιδική ηλικία ευνοούν τη βία μετά την ενηλικίωση...

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο τεύχος Οκτωβρίου της Βρετανικής Επιθεώρησης Ψυχιατρικής, είναι η πρώτη που εξετάζει πώς επιδρά η διατροφή των παιδιών στη βίαιη συμπεριφορά τους ως ενηλίκων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, 17.415 Βρετανοί γεννημένοι το 1970 συμμετείχαν σε μια μακροπρόθεσμη διεπιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που στα 10 τους έτρωγαν καθημερινά ζαχαρωτά, έχουν στις ηλικίες 29-34 ετών αυξημένο ποσοστό καταδίκης για βιαιότητες.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως μεταξύ των βίαιων προσώπων σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα, 69% έτρωγαν κατά την παιδική ηλικία τους σχεδόν κάθε ημέρα ζαχαρωτά και σοκολάτες, ενώ μεταξύ των μη βίαιων ενηλίκων, μόνο 42% ελάμβαναν μια καθημερινή δόση ζαχαρωτών.

"Η καλύτερη εξήγησή μας είναι πως, όταν δίνεις τακτικά στα παιδιά ζαχαρωτά και σοκολάτες, τα εμποδίζεις να μάθουν να κάνουν υπομονή πριν πάρουν αυτό που θέλουν" και τα ωθείς "σε μια παρορμητική συμπεριφορά, η οποία συνδέεται στενά με την εγκληματικότητα", δήλωσε ο Σάιμον Μουρ, υπεύθυνος της επιστημονικής ομάδας.

"Η βελτίωση της διατροφής των παιδιών μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην υγεία τους και να μειώσει την επιθετικότητα", καταλήγει η έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ζαχαρωτών και στη βία εξακολουθεί να ισχύει και μετά τη διόρθωση άλλων παραγόντων.

Ωστόσο τα συμπεράσματα αυτά δεν είναι ομόφωνα. Ο Τζούλιαν Χαντ, υπεύθυνος επικοινωνίας της βρετανικής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών Τροφίμων και Αναψυκτικών (FDF) εκτιμά ότι πρόκειται "είτε για πλήρεις ανοησίες είτε για ένα πολύ κακό αστείο".

"Οι αντικοινωνικές συμπεριφορές προέρχονται από πολύ βαθείς κοινωνικούς παράγοντες του περιβάλλοντος, όπως η ανεπαρκής εκπαίδευση, η έλλειψη γονικής επίβλεψης, και δεν συνδέονται με το αν έτρωγε κανείς ή όχι καραμέλες όταν ήταν παιδί", τόνισε.

«Πικρή» αλήθεια η νέα έρευνα ότι η υπερβολική κατανάλωση ζαχαρωτών στην παιδική ηλικία προκαλεί μακροπρόθεσμα βίαια σύνδρομα ή απλά... ανοησίες; Όπως και να έχει διατηρήστε τις επιφυλάξεις σας γιατί και η... υπογλυκαιμία κάνει κακό στα παιδιά!

skai.gr

Άλλα άρθρα με θέμα διατροφή, παιδί:
Το διάβασαν: 975 | Έγραψε: woman-life

Τελευταίες Ειδήσεις

· Το κάπνισμα και το αλκοόλ γερνά νωρίτερα ...
· Ακόρεστα λιπαρά για υγιέστερη ζωή
· Γυναίκες με ημικρανίες αντιμετωπίζουν αυξ...
· Η ενδοοικογενειακή βία «κληροδοτείται» στ...
· Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
· Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο...
· Μακριά οι αρνητικές σκέψεις και το... Αλτ...
· Ο εγκέφαλός μας είναι και ανδρικός και γυ...
· Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο
· Tο πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσ...

Σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]

Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    News calendar
    «  Οκτώβριος 2009  »
    ΚυρΔευΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    Αναζήτηση Ειδήσεων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats