Παρασκευή
29-03-2024
00:26
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Site menu

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » 2011 » Απρίλιος » 28 » Παγκόσμια Ημέρα Χορού (εκδηλώσεις)

Παγκόσμια Ημέρα Χορού (εκδηλώσεις)
14:20
Η Θεσσαλονίκη χορεύει

Η Θεσσαλονίκη χορεύει από τον σιδηροδρομικό σταθμό ως τον Λευκό Πύργο. Η αντιδημαρχία Πολιτισμού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού την Παρασκευή, με χορευτικές δράσεις σε όλη την πόλη και τη συμμετοχή 7 ομάδων χορού της Θεσσαλονίκης και του Θεσσαλικού Μπαλέτου.

Στις 12 το μεσημέρι στον σιδηροδρομικό σταθμό, μια κεφάτη παρέα νέων, η ομάδα χορού «B+6», θα παρασύρει τους περαστικούς με σκοπό να τους μεταδώσει τη χαρούμενη και αισιόδοξη διάθεσή της. Η δράση της ομάδας θα μεταφερθεί στις 13.30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, με την Ομάδα Χορού «Χορευτές του Βορρά» να ακολουθεί στις 14.00.

Στην Πλατεία Ναβαρίνου στις 15.00 η ομάδα «TrickorTreat» θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από το έργο της ομάδας σύγχρονου χορού με τίτλο «Lemon Blossom». Στον ίδιο χώρο ακολουθεί στις 15.30 το Θεσσαλικό Μπαλέτο και στις 15.45 η Ομάδα Χορού «Facia». Στις 19.00 η ομάδα χορού «Δρώσα Μάζα» ξεκινά μέσα από διαδρομές στην πόλη, για να καταλήξει πριν από τις 20.00 στον Λευκό Πύργο.

Αμέσως μετά η ομάδα «Εσαεί εν Ροή» και το «Θέατρο Σιγής» καλούν το κοινό σε μια διαδρομή από το Λιμάνι έως τον Λευκό Πύργο με αποσπάσματα και ασκήσεις από το χοροθεατρικό έργο «Υποτροπές». Οι Δράσεις ολοκληρώνονται με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση και Χορός» στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 30 Απριλίου.

Η Αθήνα χορεύει

Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων - με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, την συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και το πρόγραμμα ATHENS EVERY WEEK - γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, στις 29 Απριλίου.

Ξεκινώντας από το Σύνταγμα, το μεσημέρι της Παρασκευής, μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και πολλές ακόμη ανεξάρτητες παρουσίες μας προσκαλούν σε ένα χορευτικό ... περίπατο.

Κατηφορίζουμε την οδό Ερμού, διασχίζουμε το Μοναστηράκι και μέσω της Διονυσίου Αρεοπαγίτου φτάνουμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Μια σειρά από χορευτικά happenings θα πραγματοποιηθούν σε τρείς διαδρομές (Ερμού, Ηφαίστου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου) και εφτά στάσεις (Σύνταγμα, Ερμού & Νίκης, Καπνικαρέα, Μοναστηράκι, Θησείο, Ηρώδειο, Μουσείο Ακρόπολης).

Τα Χανιά χορεύουν

Η Detour Collective και η Αικατερίνη Ντινοπούλου με την συμβολή της Κ.Ε.ΔΗ.Χ. και του Δήμου Χανίων παρουσιάζουν μια Διαδραστική Χορευτική Εγκατάσταση Βίντεο με τον τίτλο Touch me στον εξωτερικό χώρο της Sabbionara (Κουμ – Καπί), την Παρασκευή 29 Απριλίου και ώρα 21:00.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων - με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και την συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού.

Η ζωντανή εγκατάσταση βίντεο, που παρουσιάζεται σε δημόσιο χώρο, έχει ως κύριο άξονα τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την πολυδιάστατη τέχνη του χορού, καθώς και τη διάδοση νέων μορφών τέχνης, που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες, προσφέροντας έτσι μια διευρυμένη αντίληψη για την τέχνη.

Παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Σύρο, σε δημόσιους χώρους (πλατείες, δρόμους κ.λπ.).


Άλλα άρθρα με θέμα κοινωνία, γιορτές, χορός:
Το διάβασαν: 901 | Έγραψε: woman-life

Τελευταίες Ειδήσεις

· Το κάπνισμα και το αλκοόλ γερνά νωρίτερα ...
· Ακόρεστα λιπαρά για υγιέστερη ζωή
· Γυναίκες με ημικρανίες αντιμετωπίζουν αυξ...
· Η ενδοοικογενειακή βία «κληροδοτείται» στ...
· Στην εξωσωματική χρειάζεται υπομονή
· Ετήσιο τεστ αίματος σώζει από τον καρκίνο...
· Μακριά οι αρνητικές σκέψεις και το... Αλτ...
· Ο εγκέφαλός μας είναι και ανδρικός και γυ...
· Η πολλή τηλεόραση γερνάει τον εγκέφαλο
· Tο πιο διαδεδομένο παιδικό όνομα στον κόσ...

Σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]

Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    News calendar
    «  Απρίλιος 2011  »
    ΚυρΔευΤρΤετΠεμΠαρΣαβ
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    Αναζήτηση Ειδήσεων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Copyright MyCorp © 2024
    Site managed by uCoz
    website stats