Ψάρι για καλύτερη λειτουργία εγκεφάλου - Η διατροφή μας - Υγεία - Διατροφή - Άρθρα - Woman-Life
 
Τρίτη
06-12-2016
14:03
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Ψυχολογία
Η διατροφή μας
Δίαιτα και βάρος
Υγεία πάνω απ' όλα
Άσκηση και γυμναστική

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Υγεία - Διατροφή » Η διατροφή μας

Ψάρι για καλύτερη λειτουργία εγκεφάλου
Στην αρχή οι επιστήμονες πίστευαν πώς τα ψάρια (φρέσκα, κατεψυγμένα, καπνιστά) είναι καλά για τον εγκέφαλο επειδή έχει φώσφορο. Μετά είπαν πως έκαναν λάθος, και τώρα έρχονται να μας πούνε πώς τελικά είχαν δίκαιο στην αρχή.

Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και τα οξέα της ομάδας ω-3 ρυθμίζουν το επίπεδο χοληστερίνης και βελτιώνουν την λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. Αυτό σημαίνει, ότι όλα τα όργανα λειτουργούν καλύτερα, ειδικά η καρδιά. Επιπλέον βελτιώνεται ο ανεφοδιασμός του εγκεφάλου με αίμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης της λεγόμενης γεροντικής άνοιας, που προκαλείται από τις αγγειακές ασθένειες. Τα ω-3 λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ έχουν και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών μία φορά την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 13%.

Γι αυτόν τον λόγο οι διαιτολόγοι προτρέπουν τους ηλικιωμένους να τρώνε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα προϊόντα πλούσια σε αυτά τα λιπαρά οξέα. Αν όμως δεν είστε λάτρης ψαρικών τότε 60γρ. σολομού την εβδομάδα θα είναι αρκετά για να σας χαρίσουν όλα αυτά τα χρήσιμα για τον οργανισμό θρεπτικά στοιχεία.

Προτιμήστε: σαρδέλες, σκουμπρί, συκώτι βακαλάου, σολομό ανοιχτής θαλάσσης, πέστροφα, ρέγκα, μπαρμπούνια, φαγκρί.

© Woman-Life


Η έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 3.660 ανδρών και γυναικών άνω των 65 ετών έδειξε ότι όσοι έτρωγαν τρεις φορές την εβδομάδα τόνο ή άλλα ψάρια πλούσια σε ω3 λιπαρά οξέα είχαν κατά 26% μικρότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικές βλάβες που οδηγούν στην άνοια, αλλά και εγκεφαλικά επεισόδια, σε σχέση με τα άτομα που δεν κατανάλωναν συχνά ψάρι.
in.gr


Κατηγορία: Η διατροφή μας | Έγραψε: woman-life (31-05-2008) | Το διάβασαν: 1204 | Βαθμολογία: 4.6/7 |

Άλλα άρθρα με θέμα υγεία, διατροφή, θαλασσινά, ψαρικά:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2016 - Site managed by uCoz
    website stats