Αμυγδαλωτά - 10 Συνταγές - Γλυκά - Επιδόρπια - Γέυση - Συνταγές - Άρθρα - Woman-Life
 
Παρασκευή
02-12-2016
19:57
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Αμυγδαλωτά - 10 Συνταγές
Αμυγδαλωτά! Νοστιμότατα και μυρωδάτα γλυκάκια όπως λέει το έθιμο για όλες τις χαρές της οικογένειας! Για αρραβώνες, γάμους, βαφτίσια και κάθε είδους γιορτή. Συνηθίζονται σ’ όλα τα νησιά –και όχι μόνο- με διάφορες παραλλαγές. Αλλού προσθέτουν καρύδα ή σοκολάτα, αλλού μπράντι ή ούζο. Όπως και να 'χει, εμείς ψάξαμε στο ίντερνετ και μαζέψαμε για σας 10 συνταγές για όλα τα γούστα.

Αμυγδαλωτά νησιώτικα

Υλικά:
▪ 1 κιλό αμύγδαλα με τη φλούδα τους
▪ 600 γρ. ζάχαρη
▪ 4 αυγά
▪ 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
▪ ανθόνερο, για το ράντισμα
▪ ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1. Ζεματίζετε για λίγο τα αμύγδαλα, τα στραγγίζετε και αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζετε και τα ψιλοκόβετε στο μπλέντερ. Ανακατεύετε τα τριμμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια λίγο πατημένα («αχλαδάκια»).
2. Τα τοποθετείτε στο ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα βουτυρωμένη. Τα ψήνετε για 20’, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180˚ – 200˚C.
3. Τα αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τα ραντίζετε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
πηγή

Αμυγδαλωτά με σιμιγδάλι

Υλικά:
▪ 1 1/2 Φλ. αμύγδαλα (κοπανισμένα)
▪ 1 Φλ. ζάχαρη
▪ 1 κ.σούπας σιμιγδάλι (ψιλό)
▪ 2 αυγά (μόνο τα ασπράδια)
▪ 1 βανίλια
▪ 1 Φλ. ανθόνερο

Εκτέλεση συνταγής:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190c.
2. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.
3. Προσθέτουμε τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια.
5. Βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.
6. Τοποθετούμε μέσα στο καθένα και ένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε για 10 - 15 λεπτά περίπου.
7. Μόλις κρυώσουν τα αμυγδαλωτά ελαφρώς τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγή

Αμυγδαλωτά

Συστατικά:
▪ 400 γρ. αμύγδαλα σε πούδρα
▪ 3 ασπράδια
▪ 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
▪ 20 αμύγδαλα για το στόλισμα
▪ 1 βανίλια
▪ 1 κουτ. της σούπας αμαρετο η άρωμα πικραμύγδαλου

Οδηγίες:
1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, τη βανίλια, κλείνουμε το μίξερ και με την σπάτουλα ρίχνουμε με προσοχή το άρωμα και τα αμύγδαλα τα οποία έχουμε κάνει σαν αλεύρι.
2. Βάζουμε στο κορνε και βγάζουμε πάνω σε λαδόκολλα ροζέτες, στολίζουμε στο κέντρο μ' ένα αμύγδαλο.
3. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν, όχι πιο πολύ, διότι ξεραίνονται και δεν είναι μέσα νωπά.
4. Τα αποθηκεύουμε σε τενεκεδένια κουτιά. Βγαίνουν 20 κομμάτια.
πηγή

Αμυγδαλωτά με μπράντι

Συστατικά:
▪ 150 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
▪ 75 γρ. ζάχαρη
▪ 15 ml. Ροδόνερο
▪ 10 ml. Μπράντι
▪ 50 γρ. ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:
1. Βάζουμε τη ζάχαρη στον κάδο του μούλτι και χτυπάμε για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
2. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και χτυπάμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.
3. Προσθέτουμε τα υγρά και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Πλάθουμε σε μπαλάκια με διάμετρο 2 εκ. και περνάμε από την άχνη.
πηγή

Αμυγδαλωτά Εύβοιας

Υλικά:
▪ 8 ασπράδια,
▪ 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
▪ 500 γρ. ζάχαρη (250gr άχνη & 250gr κανονική ψιλή)
▪ 1 ποτηράκι ούζο
▪ Ξύσμα από ένα λεμόνι
▪ 2 βανίλιες
▪ Αμύγδαλα ολόκληρα
▪ Ανθόνερο

Οδηγίες:
1. Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα και στην συνεχεία μαζί με την ζάχαρη.
2. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αμύγδαλο, ούζο, ξύσμα λεμόνι, βανίλιες τα ανακατεύουμε καλά και σιγά -σιγά ρίχνουμε την μαρέγκα το μείγμα να είναι κανονικό όχι αραιό και απλώσουν τα αμυγδαλωτά στο ψήσιμο.
3. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 c αερόθερμο. Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί. Δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε και από πάνω βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο. Ψήνουμε στους 180 c για 20 λεπτά.
4. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το ραντίζουμε με ανθόνερο, επίσης βάζουμε και κάτω από την λαδόκολλα για να μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα.
5. Τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη να μην παίρνουν αέρα και σκληρύνουν.
πηγή

Αμυγδαλωτά με σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:
▪ 2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα
▪ 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
▪ λίγες σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
▪ 5 κουταλιές σούπας ροδόνερο
▪ 250 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες:
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα μας μαζί με την ζάχαρη άχνη στο πολυμιξεράκι και αφού τα αλέσουμε πολύ καλά τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε το εσάνς αμυγδάλου και το ροδόνερο και ζυμώνουμε.
3. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος κρόκου ενώ παράλληλα λιώνουμε τη κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί.
4. Αφού λιώσει καλά η σοκολάτα μας, ρίχνουμε μέσα μία μία μπαλίτσα και με κουταλάκι φροντίζουμε να καλυφθεί ολόκληρη με σοκολάτα.
5. Βάζουμε τις έτοιμες μπαλίτσες σε πιατέλα και αφού στερεοποιηθεί η σοκολάτα (παίρνει 1/2 ώρα περίπου) τις βάζουμε σε χάρτινες φορμίτσες.
πηγή

Αμυγδαλωτά με ξερά σύκα και ούζο

Τι χρειαζόμαστε:
▪ 10 κ.σ. αμύγδαλα ( 100 γρ.)
▪ 5 κ.σ. καρυδόψιχα (50 γρ.)
▪ 190 γρ. ζάχαρη άχνη ( 40 γρ. για τα αμυγδαλωτά και 150 γρ. για τη διακόσμηση)
▪ 20 κ.σ. αποξηραμένα σύκα (100 γρ.)
▪ 50 ml ούζο

Για αμυγδαλωτά:
Μουλιάζουμε τα σύκα με το ούζο για ½ ώρα και στη συνέχεια τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
Για τη διακόσμηση:
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε τα αμυγδαλωτά στα καραμελόχαρτα και τα σερβίρουμε.

TIP: Αντί για ζάχαρη άχνη μπορούμε να τα καλύψουμε με τριμμένη καρύδα ή χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας. Μπορούμε επίσης να τα βάλουμε λίγη ώρα στην κατάψυξη και μετά να τα καλύψουμε με λιωμένη πικρή σοκολάτα και να τα προσφέρουμε ως σοκολατάκια.
πηγή

Αμυγδαλωτά του Αιγαίου

Υλικά:
▪ 800 γραμμ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
▪ 400 γραμμ. ζάχαρη
▪ 4 ασπράδια
▪ 1 φλιτζ. τσαγιού ανθόνερο
▪ άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
1. Αλέθουμε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Μη τα βάλετε όλα μαζί, αλλά λίγα-λίγα σε 2 ή 3 δόσεις.
2. Κτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ενώνετε σε ένα μεγάλο μπολ τα αλευρωποιημένα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
3. Ρίχνετε μέσα τα κτυπημένα ασπράδια και ζυμώνετε το μίγμα σαν να είναι ζύμη για ψωμί.
4. Πλάθετε με το χέρι σας μικρά μπαλάκια ή αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού. Τα φουρνίζετε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C. Τα βγάζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν καλά τουλάχιστον για 6 ώρες, τα ραντίζετε με το χέρι σας με το ανθόνερο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.
Σημείωση:
Στα αμυγδαλωτά, ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αρωματικά μπαχαρικά, όπως τριμμένη κανέλα ή κοπανισμένο γαρίφαλο. Επίσης μπορείτε να αλέσετε μαζί με τα κανονικά αμύγδαλα και μερικά πικραμύγδαλα (όχι περισσότερο από 50 γραμμάρια), που έχουν έντονο άρωμα και θα βοηθήσουν πολύ την τελική γεύση του αμυγδαλωτού.
πηγή

Αμυγδαλωτά με λεμόνι

Υλικά:
▪ 1 κ αμύγδαλα ασπρισμένα
▪ 6 ασπράδια αυγών
▪ 700γρ. ζάχαρη
▪ ξύσμα 1 λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής:
1. Χτυπάω τα ασπράδια με τη ζάχαρη και το λεμόνι ώσπου να γίνει μαρέγκα. Ρίχνω στη συνέχεια τη μαρέγκα στο ασπράδι σιγά- σιγά μέχρι ν' αρχίσει να γίνεται ένα μείγμα - ζύμη.
2. Παίρνω το κορνέ της ζαχαροπλαστικής, το γεμίζω με το μείγμα που έφτιαξα και σε μια λαδόκολλα σχηματίζω τα κομμάτια των αμυγδαλωτών που θέλω. Αν επιθυμώ, βάζω ολόκληρο αμύγδαλο από πάνω από το κάθε αμυγδαλωτό.
3. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να πάρουν χρώμα.
πηγή

Αμυγδαλωτά Μυτιλήνης

Τι χρειαζόμαστε:
▪ 2 κιλά αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
▪ 3 κιλά ζάχαρη
▪ 1 κιλό ανθόνερο
▪ 3/4 ζάχαρη άχνη

Πώς το κάνουμε:
1. Σε μια κούπα βάζουμε αμύγδαλα και την ζάχαρη και χτυπάμε στην μπαντομηχανη να γίνει σκόνη.
2. Ρίχνουμε ανθόνερο και ζυμώνουμε.
3. Το ξαναπερναμε άλλες δυο φορές απο την μπαντομηχανη.
4. Τα φτιάχνουμε σε διάφορα σχέδια και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
πηγή

Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (03-09-2015) | Το διάβασαν: 248 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2016 - Site managed by uCoz
    website stats