Χριστουγεννιάτικος Κορμός με μερέντα - Γλυκά - Επιδόρπια - Γέυση - Συνταγές - Άρθρα - Woman-Life
 
Τρίτη
06-12-2016
14:03
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Χριστουγεννιάτικος Κορμός με μερέντα
Συστατικά:
4 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
75 γρ. αγεύρι
30 γρ. Βούτυρο
100 ml σιρόπι βρασμένο για 5 λεπτά με 60 γρ. ζάχαρη και 100 ml νερό και λίγο
υγρή βανίλια στο τέλος

Γλάσο:
120 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
6 κ.σ. μερέντα



Οδηγίες:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Στρώνουμε ένα χαμηλό ταψάκι παραλληλόγραμμο, 22x33 με αντικολλητικό χαρτί.
3. Λιώνουμε το βούτυρο και μετά το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μπεν μαρί χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά, περίπου για 5-7 λεπτά.
4. Βγάζουμε από την φωτιά αλλά συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στα αυγά σε τρεις δόσεις και ανακατεύουμε πλέον με σπάτουλα πολύ μαλακά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά και το βούτυρο, το οποίο θα είναι πλέον σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Ψήνουμε αμέσως για 5 λεπτά. Καταλαβαίνουμε ότι η βάση ψήθηκε όταν φουσκώσει, χρυσαφίσει και ξεκολλήσει ελαφρά από τα τοιχώματα. Απλώνουμε στον πάγκο μία καθαρή πετσέτα, στρώνουμε πάνω χαρτί ζαχαροπλαστικής και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
7. Αναποδογυρίζουμε την βάση πάνω στην πετσέτα και ξεκολλάμε και πετάμε το χαρτί από το ταψί. Κόβουμε τις ψημένες άκρες με κοφτερό μαχαίρι.
8. Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό, σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα κι αφήνουμε τυλιγμένο σφικτά να κρυώσει πριν το γεμίσουμε.
9. Μόλις κρυώσει καλά αλείφουμε όλη την εσωτερική μεριά με το σιρόπι και από πάνω απλώνουμε ισομερώς το 2/3 του γλάσου. Τυλίγουμε σε σχήμα κορμού.
10. Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο γλάσο και με ένα πιρούνι κάνουμε ρίγες που να τον κάνουν να μοιάζει με κούτσουρο. Εναλλακτικά βάζουμε το γλάσο σε κορνέ με ριγωτή μύτη και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
11. Διακοσμούμε τον κορμό ή και την πιατέλα με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά ή αλλιώς πασπαλίζουμε μόλις ένα λεπτό πριν το σερβίρισμα με ζάχαρη άχνη.

Γλάσο:

Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο μέχρι το μίγμα ασπρίσει καλά. Προσθέτουμε την μερέντα και σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενσωματωθεί, και το μίγμα ομογενοποιηθεί.


www.gourmed.gr

Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (11-12-2015) | Το διάβασαν: 396 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα Χριστούγεννα, συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2016 - Site managed by uCoz
    website stats