Κυριακή
25-06-2017
17:31
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Φραουλόταρτα
Ένα κυριακάτικο απόγευμα βαριόμασταν, οπότε είπαμε να κάνουμε κάτι φραουλένιο, καλοκαιρινό και αγαπησιάρικο. Όπως μια τάρτα φράουλα σε σχήμα καρδιάς. Φτιάχτηκε γρήγορα. Αν δεν έχεις φόρμα σε σχήμα καρδιάς, δεν πειράζει. Η τάρτα είναι το ίδιο νόστιμη σε όλα τα σχήματα.

Υλικά ζύμης:
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κυβάκια
75 γραμμ. ζάχαρη
Λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού
2-3 κουταλιές παγωμένο νερό

Υλικά γέμισης:
Ένα κουτάκι έτοιμη σαντιγύ Garni (κρύα)
Μία μικρή κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προαιρετικά)

Υλικά γαρνιτούρας
1/2 κιλό φράουλες
Μαρμελάδα φράουλα

Προετοιμασία:

Για τη ζύμη: Αν διαθέτουμε -εμείς, η μαμά ή η κολλητή μας- μεγάλο μίξερ με κουβαδάκι και κόφτες, βάζουμε μέσα όλα τα υλικά, εκτός από το νερό. Χτυπάμε για 2 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το νερό. Χτυπάμε ξανά και η ζύμη μας γίνεται ως διά μαγείας μια μπάλα. Την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εναλλακτικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε μια λεκάνη και ανοίγουμε στο κέντρο του μια τρύπα. Τοποθετούμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη σαν μεγάλα ψίχουλα. Προσθέτουμε το νερό και πλάθουμε τη μπάλα. Τη βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένη με μεμβράνη. Σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα/ταρτιέρα, ανοίγουμε τη μπάλα από το κέντρο προς τα τοιχώματα με τα δάχτυλα. Ανεβάζουμε τη ζύμη 2-3 πόντους στα τοιχώματα της φόρμας. Για να μη χάσει το σχήμα της η ζύμη, τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι. Ύστερα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ξερά φασόλια.
Το ψήσιμο: Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180-200. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Για τη γέμιση και το σερβίρισμα: Χτυπάμε τη σαντιγύ με την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται. Αν θέλουμε πιο γλυκιά γέμιση, προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Απλώνουμε σε κρύα τάρτα. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση. Τις τοποθετούμε πάνω από τη σαντιγύ με το κομμένο μέρος προς τα κάτω. Καλύπτουμε τα κενά ανάμεσα στις φράουλες με μαρμελάδα.

Σερβίρουμε σε όσους αγαπάμε. Τρώμε σαν να μην υπάρχουν ζυγαριές πουθενά στη Γη και γλείφουμε και τα δάχτυλά μας.


www.doctv.gr

Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (25-07-2013) | Το διάβασαν: 568 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2017 - Site managed by uCoz
    website stats