Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή - Κρεατικά - Πουλερικά - Γέυση - Συνταγές - Άρθρα - Woman-Life
 
Τετάρτη
07-12-2016
18:14
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Κρεατικά - Πουλερικά

Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή
Γαλοπούλα Χριστουγέννων με γέμιση ξερών φρούτων και Μπράντι. Μερίδες: 10-12.



Συστατικά:

1 γαλοπούλα γύρω στα 4 1/2-5 κιλά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
500 γρ. κιμά
τα συκωτάκια της γαλοπούλας
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ δαμάσκηνα ξερά
100 γρ βερύκοκα ξερά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 ml κονιάκ ή μπράντι
300 γρ. κάστανα βρασμένα χοντροκομμένα
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κότας ή 1 κύβο διαλυμένο σε 1/2 λίτρο νερό
2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες:

- Αν η γαλοπούλα είναι κατεψυγμένη την αφήνετε να ξεπαγώσει καλά.
- Πλένετε τη γαλοπούλα, αφαιρείτε τα συκωτάκια της και τη στεγνώνετε. Την καψαλίζετε, την πλένετε και τη στεγνώνετε πάλι.
- Την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο.
- Ζεματάτε τα συκωτάκια, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τον κιμά τα ψιλοκομμένα ξερά φρούτα και τα συκωτάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας.
- Τέλος ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε 6’-7’ ακόμη.
- Σβήνετε με το κονιάκ και το ζωμό της κότας και βράζετε 25’-30’ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτετε στη γέμιση τα κάστανα, το ζαμπόν, το τυρί και το μαϊντανό και γεμίζετε με το μείγμα αυτό την κοιλιά της γαλοπούλας.
- Τη ράβετε καλά. Περιχύνετε με το βούτυρο λιωμένο τη γαλοπούλα και την ψήνετε 4 ώρες και 40’ περίπου στους 150 0C
- Γαρνίρετε τη γαλοπούλα με λαχανικά σοταρισμένα (λαχανάκια Βρυξελλών, καρότα).



Κατηγορία: Κρεατικά - Πουλερικά | Έγραψε: woman-life (19-12-2015) | Το διάβασαν: 339 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα Χριστούγεννα, συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2016 - Site managed by uCoz
    website stats