Κυριακή
23-04-2017
11:58
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Μπισκότα Valentine
Τα μπισκότα σε σχήμα καρδιάς – με κανέλα, τζίντζερ και μέλι – είναι ένα υπέροχο γιορτινό επιδόρπιο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Και εκτός αυτού, οι γλυκιές καρδιές μπορούν να γίνουν δώρο ή στοιχεία διακόσμησης αν κάνετε σ' αυτά μια τρύπα, περάσετε μια κόκκινη κορδέλα και φτιάξετε μια νόστιμη γιρλάντα.

Υλικά:

6 κουτ. της σούπας μέλι
6 κουτ. της σούπας ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
0,5 κουτ. του γλυκού σόδα
3 - 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. της σούπας κανέλα
1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
0,5 κουτ. του γλυκού κάρδαμο

Προετοιμασία:

1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε μέλι, ζάχαρη, μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε.
2. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα. Ύστερα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
4. Φτιάχνουμε τη ζύμη. Πάνω στο τραπέζι ρίχνουμε βουναλάκι από κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε σόδα. Στο κέντρο του “βουνού” ρίχνουμε το μείγμα από μέλι αφού αυτό έχει ελαφρώς κρυώσει. Ζυμώνουμε με τα χέρια.
5. Ανοίγουμε την ελαφρώς ζεστή ζύμη με τον πλάστη. Το πάχος να είναι περίπου 1 εκατοστό. Χρησιμοποιώντας φόρμες κάνουμε καρδιές, λουλούδια, αρκουδάκια κι ότι άλλα σχέδια θέλετε. Ακόμα κι αν δεν έχετε φόρμες μπορείτε να φτιάξετε προσεκτικά καρδιές με τη βοήθεια μαχαιριού.
6. Αν σκοπεύετε μετά να κρεμάσετε τα μπισκότα σας ή απλά να τα στολίσετε με μια κορδέλα, κάντε τρυπούλες χρησιμοποιώντας καλαμάκι του φραπέ.
7. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε έτσι για 20 λεπτά.
8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το ταψί μέσα για 10 λεπτά. Ακόμα κι αν σας φαίνεται ότι τα μπισκότα δεν ρόδισαν αρκετά, μην τα κρατήσετε παραπάνω αλλιώς θα γίνουν πολύ σκληρά.

Καλή όρεξη!!!

Photo: Monahova Vera
wday

Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (10-02-2012) | Το διάβασαν: 1459 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα γιορτές, συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 1
15-02-2012 Spam
1. martzak51

Πολύ ωραία συνταγή...Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το καλαμάκι του αναψυκτικού για να φτιάξω τρύπες στα μπισκότα...
Ευχαριστώ για την πληροφορία biggrin


Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2017 - Site managed by uCoz
    website stats