Τρίτη
24-04-2018
00:56
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Διακόσμηση
Φυτά και ζώα
Η καλή Νοικοκυρά
Χρήμα, αγορά, οικονομία
Κατασκευές βήμα-βήμα

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σπίτι - Διακόσμηση » Η καλή Νοικοκυρά

Οικιακά – είναι κι αυτό δουλειά με καριέρα
Γνωρίζω γυναίκες οι οποίες στην ερώτηση “τι δουλειά κάνεις;” κατεβάζουν ντροπαλά τα μάτια τους και σχεδόν ψιθυριστά λένε “οικιακά”. Εγώ κάνω το ακριβώς αντίθετο, νιώθω περήφανη και χαίρομαι με την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι καθώς έχω περισσότερα πλεονεκτήματα από τις γυναίκες που δουλεύουν εκτός σπιτιού.

Καριέρα στην οικογένεια

Κατ' αρχήν θέλω να πω πως ο τιμητικός τίτλος “νοικοκυρά” δεν ταιριάζει σε όλες. Γυναίκα που ονειρεύεται μια λαμπερή καριέρα, δεν θα θέλει να κάθεται σπίτι. Ωστόσο, πολλοί δεν κατανοούν το γεγονός ότι μια νοικοκυρά μπορεί επίσης να κάνει μια επιτυχημένη καριέρα στα πλαίσια της οικογένειάς της και να λάβει αναγνώριση, αγάπη και σεβασμό. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις εργαζόμενες γυναίκες, έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο τον οποίο μπορεί να προγραμματίζει έτσι όπως βολεύει τη ίδια.

Η κάθε νοικοκυρά, όπως και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, έχει όνειρα και στόχους. Αλλά πολύ συχνά η γυναίκα βυθίζεται τόσο πολύ στην οικογένειά της και τις ανάγκες αυτής που ξεχνά εντελώς τον εαυτό της και μεταμορφώνεται σε “συλλογική οικογενειακή νοημοσύνη”. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, νομίζω πώς πρέπει επειγόντως να βγάλει στην επιφάνεια το “εγώ” της και να θυμηθεί ότι έχει δικαίωμα να ζει.

Το επόμενο στάδιο της σταδιοδρομίας μιας νοικοκυράς είναι η κατανόηση του γεγονότος ότι καταλαμβάνει μια πολύ σοβαρή θέση – η επικεφαλής της οικογένειας. Αμφιλεγόμενο βέβαια το ζήτημα “ποιος είναι η κολόνα του σπιτιού”, αλλά αν το δούμε λογικά, η γυναίκα είναι η επικεφαλής και οδηγός της οικογένειας.

Σας διαβεβαιώ, η νοικοκυρά μπορεί να φτιάξει εξαιρετική καριέρα, χωρίς να βγει από το σπίτι! Οικογένεια – είναι μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη και έχουν κοινή οικονομία. Εάν ο άντρας είναι υπεύθυνος για την οικονομική κατάσταση, τότε όλα τα υπόλοιπα είναι στα χέρια της γυναίκας.

Νοικοκυρά – προϊστάμενη

Μια νοικοκυρά μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο της “προϊσταμένης”. Έχει όλα τα απαραίτητα μέσα και χρόνο για να οδηγήσει την ζωή της οικογένειάς της στην επιθυμητή κατεύθυνση.
Όπως κάθε έξυπνος προϊστάμενος, η νοικοκυρά πρέπει να βρει έναν καλό αντικαταστάτη για τα διάφορα απρόοπτα. Η ανατροφή του παιδιού είναι μια τέλεια ευκαιρία για να το κάνει. Το παιδί σας πρέπει να μεγαλώσει όχι μόνο καλός άνθρωπος αλλά και να προετοιμαστεί για την ενήλικη ζωή. Εάν ξέρει να μαγειρέψει για να ταΐσει τον εαυτό του και να κάνει κι άλλες δουλειές στο σπίτι άρα φτιάχνοντας δική του οικογένεια είναι έτοιμος να αναλάβει κάποιες ευθύνες. Επιπλέον, θα είστε ήσυχη καθώς όταν νιώσετε άρρωστη ή υπερβολικά κουρασμένη ο/η αντικαταστάτης σας θα μπορέσει να κάνει κάποια πράγματα αντί για εσάς.

Η προϊσταμένη είναι υπεύθυνη για τους υφισταμένους της. Μια νοικοκυρά είναι αναγκασμένη να έχει την ευθύνη για πολλές πτυχές της ζωής της οικογένειάς της. Πρέπει να προσέχει την υγεία τους, να φέρει καθαριότητα και ζεστασιά στην οικία. Κι εδώ της δίνεται μεγάλη ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές της στη μαγειρική όπως κι άλλες καλλιτεχνικές πλευρές της. Μπορεί να κάνει το σπίτι της οικείο και άνετο ή να το μετατρέψει σε χώρο απ' όπου όλοι θα φεύγουν τρέχοντας. Κι έχει αρκετά μέσα και δυνατότητες για να κάνει και το ένα και το άλλο.

Η επιτυχία της καριέρας μιας νοικοκυράς δεν απεικονίζεται με χρηματικό ποσό ή τον αριθμό υφισταμένων, αλλά με την αγάπη που της προσφέρει η οικογένειά της.
Όμως είναι σημαντικό να θυμάστε ότι προϊστάμενη δεν σημαίνει τύραννος. Εάν τελικά για κάποιο λόγο αυτό συμβαίνει, τότε η γυναίκα νομίζει ότι η οικογένεια είναι ιδιοκτησία της. Έτσι, όπως και κάθε άλλος κακός προϊστάμενος, προσβάλλεται με οποιαδήποτε μικροδιαφωνία. Σ' αυτήν την περίπτωση είναι σημαντικό να δείτε τον εαυτό σας από μια άλλη πλευρά και να καταλάβετε τι συμβαίνει. Ένας άνθρωπος που δεν δέχεται αντιρρήσεις και ζητά πλήρη υποταγή – είναι κακός αρχηγός. Αργά ή γρήγορα η “επιχείρηση” θα καταρρεύσει.

Η νοικοκυρά πρέπει σε μόνιμη βάση να αναπτύσσεται σαν προσωπικότητα

Μια καλή νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του συζύγου και των παιδιών της. Για παράδειγμα ο άντρας σας αγαπάει το ποδόσφαιρο. Εάν δεν γνωρίζετε τίποτα γι' αυτό το άθλημα, τότε είναι λογικό να το θεωρείτε χάσιμο χρόνου. “Καλύτερα να έβγαζες έξω τα σκουπίδια, παρά να βλέπεις αυτή τη βλακεία” - αυτά το λόγια σίγουρα δε θα του αρέσουν.
Φανταστείτε όμως για μια στιγμή ότι το ποδόσφαιρο έχει κάποιο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα οι τακτικές του παιχνιδιού. Εάν μπορέσετε να κάνετε στον σύζυγο την κατάλληλη ερώτηση για το αγαπημένο του άθλημα και να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε έστω και λίγο, αυτό θα είναι υπέρ σας.

Ή άλλο ένα παράδειγμα. Το παιδί σας διαβάζει Χάρι Πόττερ το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι αυτές οι ιστορίες είναι βαρετές, παρακαλώ διαβάστε έστω το ένα βιβλίο. Το μυθιστόρημα θα γίνει ένα ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση και το παιδί σας θα χαίρεται ότι στη μαμά του αρέσουν τα ίδια πράγματα. Εκτός αυτού, θα μάθετε καινούρια πράγματα για το παιδάκι σας.

Όλα όσα έγραψα παραπάνω απαιτούν από την νοικοκυρά να είναι πάντα μέσα στα πράγματα και να παρακολουθεί τις εξελίξεις όχι μόνο στην οικογένεια, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, πράγματα που θα τη βοηθήσουν να αυτο-βελτιώνεται μονίμως. Διαφορετικά κινδυνεύετε να φτάσετε στο σημείο που θα σας βαριούνται οι αγαπημένοι σας άνθρωποι.

Συμπέρασμα: Η καριέρα της νοικοκυράς είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα και φέρει ίδια υπευθυνότητα (ίσως και μεγαλύτερη) όπως κι αυτή της business-woman που δουλεύει σ' ένα γραφείο. Τα πάντα κρύβονται στο πώς βλέπετε τα καθήκοντά σας. Αν η νοικοκυρά θεωρεί ότι δεν είναι σκλάβα του σπιτιού αλλά επιχειρηματίας με ευκαιρίες για ανάπτυξη των ταλέντων της, τότε έτσι και είναι!

© Βασιλική ειδικά
για το Woman-Life

Κατηγορία: Η καλή Νοικοκυρά | Έγραψε: woman-life (29-06-2010) | Το διάβασαν: 2560

Άλλα άρθρα με θέμα καριέρα, νοικοκυριό:

Καινούρια Άρθρα :

· Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2018 - Site managed by uCoz
  website stats