Ζωμός πουλερικών με νιόκι πατάτας - Σούπες - Ζωμοί - Γέυση - Συνταγές - Άρθρα - Woman-Life
 
Τρίτη
06-12-2016
14:05
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Σούπες - Ζωμοί

Ζωμός πουλερικών με νιόκι πατάτας
Η σούπα ως πρώτο πιάτο, είναι αυτή που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση για τις ικανότητες του μάγειρα. Για μια καλή σούπα θα χρειαστείτε έναν καλό ζωμό ως βάση, κατά προτίμηση ένα ζωμό που θα έχετε φτιάξει εσείς, ποικιλία υλικών από λαχανικά, κρεατικά και ψάρια, αλλά και διάφορα μπαχαρικά που ενισχύουν τη γεύση της.

Υλικά (για 4 άτομα):

• ζωμός πουλερικών από καρκάσες και κόκαλα κοτόπουλου
• κόκκους μαύρου πιπεριού
• 1 ντομάτα
• 2 φύλλα βασιλικού
• λίγο λευκό κρασί
• λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
• 200 γρ. νιόκι πατάτας
• αλάτι χονδρό
• έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη

Εκτέλεση:

1. Για το ζωμό, πλένουμε καλά τα κόκαλα, κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε 1,5 λίτρα νερού και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για μία ώρα περίπου.
2. Καθαρίζουμε συνεχώς τους αφρούς ώστε να μείνει καθαρός ο ζωμός. Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού. Αφού βράσει τον περνάμε από σίτα.
3. Βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε τη ντομάτα ώστε να την αποφλοιώσουμε. Αφαιρούμε τους σπόρους και τη λιώνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και ελαιόλαδο για να δέσει.
4. Βράζουμε τα νιόκι μέχρι να φουσκώσουν και να επιπλέουν.
5. Για το σερβίρισμα, προσθέτουμε στο πιάτο μερικά νιόκι, μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτας, τον καυτό ζωμό πουλερικών και ανακατεύουμε καλά.
6. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και φρέσκο βασιλικό.

Tip: Λίγοι στήμονες κρόκου Κοζάνης ανεβάζουν ποιοτικά το ζωμό στο τέλος του σερβιρίσματος.

chef Αντώνης Γεωργιντζίκης
περιοδικό Sorbet

Κατηγορία: Σούπες - Ζωμοί | Έγραψε: woman-life (29-01-2015) | Το διάβασαν: 270 | Βαθμολογία: 0.0/0 |

Άλλα άρθρα με θέμα συνταγές:

Καινούρια Άρθρα :

· 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

· Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

· Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

· Δουλεύω στο σπίτι

· Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

· Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

· 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

· Η ζωή με σκύλο

· 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

· Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

· 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

· Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

· 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

· Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσ...

Συνολικά σχόλια: 0

Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

[ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2016 - Site managed by uCoz
    website stats