Πέμπτη
28-03-2024
17:54
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Πως να κάνετε οικονομία στην βενζίνη - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πως να κάνετε οικονομία στην βενζίνη (4 απλές συμβουλές)
Πως να κάνετε οικονομία στην βενζίνη
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 28-05-2012, 18:40 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Όσο γρήγορα γεμίζει το ρεζερβουάρ άλλο τόσο γρήγορα αδειάζει. Η τιμή της βενζίνης κοντεύει σε πολλές περιοχές τα 2 ευρώ και φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Μάλιστα τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αφού μόλις χθες η Κομισιον ζήτησε αυξήσεις στους φόρους στα καύσιμα.

Διαβάστε λοιπόν 4 απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν το ρεζερβουάρ σας να μην αδειάζει με την ταχύτητα του φωτός.

1. Γεμίστε το όχημά σας νωρίς το πρωί. Γιατί η θερμοκρασία εδάφους είναι χαμηλή. Σ' όλα τα πρατήρια βενζίνης οι δεξαμενές είναι υπόγειες. Άρα, όσο πιο κρύο είναι το έδαφος, τόσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του καυσίμου. Αν γεμίσετε απόγευμα, ή βράδυ, το λίτρο σας δεν θα είναι ακριβώς ένα λίτρο.

2. Όταν γεμίζετε ο ίδιος-ίδια σε self service-πρατήριο, μην βάζετε την αντλία στην υψηλή ταχύτητα. Απ' τις τρεις ταχύτητες/στάδια, - χαμηλό στάδιο, μεσαίο κι υψηλό,- το χαμηλό ελαχιστοποιεί τους ατμούς που δημιουργούνται απ' την βενζίνη. Σ' όλες οι μάνικες προκαλείται μια επιστροφή ατμού. Εάν γεμίζετε στο γρήγορο, ένα μέρος του καυσίμου, που πηγαίνει στο ρεζερβουάρ γίνεται ατμός βενζίνης. Αυτός ο ατμός απορροφάται επάνω, γυρίζει πίσω στην υπόγεια δεξαμενή του βενζινάδικου κι έτσι στην πραγματικότητα παραλαμβάνετε λιγότερο καύσιμο.

3. Ένα απ' τα σημαντικότερα είναι να κάνετε ανεφοδιασμό, όταν το απόθεμα βενζίνης σας είναι περίπου στη μέση . Διότι, όσο περισσότερο καύσιμο έχετε στο ρεζερβουάρ, τόσο λιγότερος αέρας υπάρχει στο διαθέσιμο χώρο του. Η βενζίνη εξατμίζεται γρηγορότερα απ' ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

4. Εάν την ώρα που εισέρχεστε, δείτε ότι γίνεται ανεφοδιασμός του βενζινάδικου από βυτιοφόρο, μη γεμίζετε. Είναι πολύ πιθανό το καύσιμο να έχει ανακατευτεί.

gr.news


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Τετάρτη, 30-05-2012, 00:59 | Δημοσίευμα # 2
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ έξυπνα τρυκάκια που δεν τα γνώριζα.Με την τρίτη συμβουλή δικαιώνεις τον άντρα μου ο οποίος επιμένει να γεμίζω συχνότερα το ρεζερβουάρ.
Εγώ αν δεν ανάψει το κόκκινο λαμπάκι δεν αποφασίζω να το γεμίσω.Απο σήμερα θα προσέχω Με την σημερινή τιμή της βενζίνης πρέπει να προσέχουμε να εξοικονούμε καύσιμα με όποιο τρόπο μπορούμε.Σε ευχαριστούμε
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 15-10-2012, 22:15 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Έξυπνο τρικ για να βρείτε ποιο πρατήριο έχει πειραγμένη αντλία!

Το λογισμικό στις αντλίες φαίνεται πως πειράζουν επιτήδειοι στα βενζινάδικα με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτό στο λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη από τους οδηγούς. Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το "Έθνος" τις πρακτικές αυτές καταγγέλλουν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, αλλά και βενζινοπώλες υποστηρίζοντας πως η μεγάλη πτώση της ζήτησης, αλλά και η απουσία ελέγχου... βοηθούν τους επιτήδειους, με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν - χωρίς να το καταλάβουν - 12 λεπτά το λίτρο.
Ληστεία τέχνας κατεργάζεται, για αυτό και θα σας προτείνουμε μια μέθοδο που συνιστά μεν μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης ή να κατεδαφίσει τη σχέση σας με το βενζινάδικο που σας ενδιαφέρει:

Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια την χωρητικότητά του (π.χ 10 lt - 20 lt).

Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για τη μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε . Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας. Αν η αντλία «κλέβει» σίγουρα θα υπάρξει αναντιστοιχία. Καλή τύχη!

ethnos.gr


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 18-10-2012, 11:01 | Δημοσίευμα # 4
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Πολύ έξυπνο θα πρέπει να το κάνουμε έστω και μια φορά για να δούμε πόσο αξιόπιστο είναι το βενζινάδικο που πηγαίνουμε up
 
Mariosin

Ημερομηνία: Δευτέρα, 26-11-2018, 14:28 | Δημοσίευμα # 5
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 3
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Με 4000euro πολλά μπορείς να πάρεις. Ανάλογα τι σου αρέσει κοίτα να βρεις κάποιο καλομεταχειρισμένο.

Εγώ θα κοίταζα με τη σειρά αυτοκίνητα από:
Ιαπωνία - Κορέα - Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία - Ιταλία ...

Το 206 δηλαδή θα το κοίταζα μόνο αν και εφόσον δεν είχα βρει κάτι από Ιαπωνία, Κορέα, Γερμανία... μόνο και μόνο για λόγους αξιοπιστίας και για να μην έχει "διαλυθεί" το αμάξωμα από τα χιλιόμετρα αλλά σε βάρος των λεπτομερειών, κοιτάξτε εδώ https://fortiga.autodoc.gr/ ...
 
Mariosin

Ημερομηνία: Δευτέρα, 26-11-2018, 14:29 | Δημοσίευμα # 6
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 3
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Με 4000euro πολλά μπορείς να πάρεις. Ανάλογα τι σου αρέσει κοίτα να βρεις κάποιο καλομεταχειρισμένο.

Εγώ θα κοίταζα με τη σειρά αυτοκίνητα από:
Ιαπωνία - Κορέα - Γερμανία - Γαλλία - Ισπανία - Ιταλία ...

Το 206 δηλαδή θα το κοίταζα μόνο αν και εφόσον δεν είχα βρει κάτι από Ιαπωνία, Κορέα, Γερμανία... μόνο και μόνο για λόγους αξιοπιστίας και για να μην έχει "διαλυθεί" το αμάξωμα από τα χιλιόμετρα αλλά σε βάρος των λεπτομερειών, κοιτάξτε εδώ http://fortiga.autodoc.gr/ ...
 
EytuxiaPap

Ημερομηνία: Πέμπτη, 31-01-2019, 11:50 | Δημοσίευμα # 7
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 11
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Σωστά τα λέτε...!!!
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πως να κάνετε οικονομία στην βενζίνη (4 απλές συμβουλές)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats