Συστατικά: 600 γρ. αχλάδια 360 γρ. κρέμα γάλακτος * (25-35% λιπαρά) 180 γρ. ζάχαρη άχνη 120 γρ. ψίχα αμύγδαλου 60 γρ. ζάχαρης Ελάχιστο χυμό λεμονιού ** Προετοιμασία: 1. Πλένουμε πολύ καλά τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. 2. Βράζουμε τα αχλάδια για 10 λεπτά σε νερό με ζάχαρη και χυμό λεμονιού περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού. 3. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρίσει, προσθέτουμε ζάχαρη άχνη και τη μισή ποσότητα καβουρδισμένη ψίχα αμύγδαλου. Ανακατεύουμε προσεκτικά. 5. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μια όμορφη πιατέλα. Γεμίζουμε με "αφρό" και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα που έμειναν. * Αντί να χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μπορείτε να αγοράσετε και να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σαντιγί. ** Την επόμενη φορά που θα φτιάχνετε αυτό το επιδόρπιο θα ξέρετε ακριβός πόσο χυμό λεμονιού χρειάζεται ώστε τα αχλάδια να αποκτήσουν ελαφρώς ξινή γεύση αλλά να σας αρέσει κιόλας.
|