Παρασκευή
29-03-2024
07:46
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Τα μυστικά του Σεφ
Σούπες - Ζωμοί
Σαλάτες - Ορεκτικά
Ροφήματα - Κοκτέιλ
Γλυκά - Επιδόρπια
Κρεατικά - Πουλερικά
Τέχνη Σερβιρίσματος

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Γέυση - Συνταγές » Γλυκά - Επιδόρπια

Σουφλέ σοκολάτας
Συστατικά:

250 gr κουβερτούρα
150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
150 gr βούτυρο ή μαργαρίνη
3-4 αυγά *
ατομικά φορμάκια

Προαιρετικά:

Κρέμα γάλακτος
Καρύδια
Βανίλια

Προετοιμασία:

1. Χτυπάμε στο μίξερ αυγά και ζάχαρη μαζί. * Όσο πιο πολλά αυγά, τόσο πιο σφιχτό θα είναι το σουφλέ.
2. Προσθέτουμε αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη μάζα.
3. Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
4. Ενώνουμε όλα τα μίγματα μαζί (αλεύρι και κουβερτούρα) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Βουτυρώνουμε πολύ καλά πυρίμαχα ατομικά φορμάκια ή τα αλουμινένια μιας χρήσης.
6. Γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα το οποίο να φτάνει κάπου λίγο πιο κάτω από τις άκρες και πιο πάνω από τη μέση.
7. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά σε 180 βαθμούς ή για 6 λεπτά σε 220 βαθμούς. Το σουφλέ μας πρέπει να ψηθεί απ’ έξω και να μείνει υγρό από μέσα.

Προαιρετικά βήματα:

Αν χρησιμοποιήσουμε βανίλια: ανακατεύουμε το αλεύρι με τη βανίλια πριν τα αναμίξουμε με τα αυγά και τη ζάχαρη.
Αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος: μόλις λιώσει η κουβερτούρα προσθέτουμε κρέμα γάλακτος για μια πιο πλούσια γεύση (μετά το βήμα 3).
Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια: τα προσθέτουμε αφού ενώσουμε όλα τα υλικά (στο βήμα 4).

Σερβίρουμε:

  • Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και τα βάζουμε σε πιατάκια του γλυκού με μια μπάλα παγωτού βανίλια. Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας ή ψίχα καρυδιού.
  • Ξεφορμάρουμε τα σουφλέ και τα βάζουμε σε πιατάκια του γλυκού στολίζοντάς τα με λίγη σαντιγί και φράουλες.
  • Αφήνουμε τα σουφλέ στα φορμάκια τους και απλώς τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

    Πώς λιώνουμε την κουβερτούρα;

    Χρειαζόμαστε δυο κατσαρόλες μια μεγαλύτερη και μια μικρότερη. Η δεύτερη πρέπει να χωράει (να μπαίνει) στην πρώτη.
    Ρίχνουμε στην μεγάλη κατσαρόλα νερό και την βάζουμε στο μάτι. Την κουβερτούρα βάζουμε στην μικρότερη κατσαρόλα και την τοποθετούμε μέσα στην μεγάλη. Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάπου κάπου την σοκολάτα μας όσο θα λιώνει.

    Tips:

  • Όσο ανακατεύουμε τα διάφορα υλικά προσέχουμε να μην πέσει ούτε μια σταγόνα νερό στα μείγματα ειδάλλως τα σουφλέ μας κινδυνεύουν να πετρώσουν.
  • Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε το πορτάκι του φούρνου όσο ψήνονται τα σουφλέ μας ώστε να μην εμποδίσουμε το φούσκωμα.

  • Κατηγορία: Γλυκά - Επιδόρπια | Έγραψε: woman-life (07-06-2010) | Το διάβασαν: 2803

    Άλλα άρθρα με θέμα συνταγές:

    Καινούρια Άρθρα :

    · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

    · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

    · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

    · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

    · Δουλεύω στο σπίτι

    · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

    · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

    · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

    · Η ζωή με σκύλο

    · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

    · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

    · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

    · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

    · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

    Συνολικά σχόλια: 0

    Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

    [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]



    Σχόλια Καινούρια τεστ
  • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

  • Τι είδους ζευγάρι είστε?

  • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

  • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

  • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

  • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
  • Login form
    Μπείτε στην παρέα μας!
    Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

    Όνομα :
    Κωδικός :





    Αναζήτηση Άρθρων


    Χρήσιμοι σύνδεσμοι


    Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
    Copyright MyCorp © 2024 - Site managed by uCoz
    website stats