Σάββατο
26-05-2018
23:38
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Άρθρα »
Site menu

Catalog categories
Άντρας vs γυναίκα
Έρωτες και σχέσεις
Έγγαμος βίος
Γονείς και παιδιά
Φίλοι και κοινωνία

Ενδιαφέρον

Κατασκευές βήμα-βήμα

Τέχνη Σερβιρίσματος

Ομορφιά βήμα-βήμα

* * *


Λέξεις κλειδιά

Κουτσομπολιό

Αρχική » Άρθρα » Σχέσεις - Οικογένεια » Άντρας vs γυναίκα

Πότε οι αληθινοί άντρες κοκκινίζουν και δακρύζουν;
Αυτό το ξέρατε; Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον του οποίου το πρόσωπο δεν είναι ολοκληρωτικά καλυμμένο με τρίχωμα. Έτσι ίσως και τα άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά (π.χ. χιμπατζήδες) να κοκκινίζουν, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το δούμε.
Οι άντρες δεν κοκκινίζουν; Οι άντρες δεν κλαίνε; Ποιος μας έμαθε αυτά τα στερεότυπα;
Το δυνατό φύλο είναι εξίσου ευαίσθητο μ' εμάς, τις γυναίκες. Σε ποιες περιπτώσεις λοιπόν κοκκινίζουν και δακρύζουν οι άντρες; Τι είναι αυτό που κάνουμε εμείς, οι γυναίκες, ώστε ακόμα και οι πιο δυνατοί ήρωες είναι έτοιμοι να κλάψουν και να γίνουν σαν την ντομάτα; Αυτά τα δύο φαινόμενα μπορούν να εξηγηθούν από την άποψη της ανθρώπινης φύσης...

Φυσικά, τα μάγουλα των αντρών μπορούν να πάρουν χρώμα λόγω του κρύου ή κάποιων προβλημάτων με την υγεία. Αλλά εμείς θα μιλήσουμε για καταστάσεις που προκύπτουν κατά την επικοινωνία με άλλα άτομα. Το κοκκίνισμα δεν έχει μελετηθεί αρκετά από τους επιστήμονες. Το θέμα είναι ότι: είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις τον εαυτό σου να κοκκινίσει από μόνο του. Για να γίνει κάτι τέτοιο, δίπλα πρέπει να βρίσκονται κι άλλοι άνθρωποι. Δηλαδή, τα μικρά αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται και η κυκλοφορία του αίματος αυξάνεται όταν ένα άτομο δέχεται κάποιο συναισθηματικό ερέθισμα.

Κόκκινο φως

Ερυθροφοβία – φόβος να κοκκινίσεις δημόσια. Βέβαια οι ενήλικοι άντρες σπάνια το σκέφτονται, ενώ ένας στους εφτά εφήβους έχει αυτό το πρόβλημα. Καθώς στην εφηβεία ο κάθε άνθρωπος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αξιολόγηση των άλλων.

 • Kομπλιμέντο ή αρνητική αξιολόγηση

  Κάθε άντρας συνειδητοποιεί ότι οι γυναίκες, που βρίσκονται γύρω του, μονίμως τον αξιολογούν. Απλώς η καθεμιά με διαφορετικό τρόπο: κάποια κοιτά από κάτω μέχρι πάνω - τι φοράει, η άλλη το πορτοφόλι του, η τρίτη τα επίμαχα σημεία του. Η καθεμιά δίνει τον βαθμό της, και ακριβώς λόγω αυτών των αξιολογήσεων και της άγνοιας της κατάταξής του στα μάτια του αδύναμου φύλου, μπορεί να κοκκινίσει.

 • Όταν σκέφτεται τι συμβαίνει στο μυαλό σου

  Ο Charles Darwin, γνωστός άγγλος επιστήμονας, μελέτησε το φαινόμενο του κοκκινίσματος και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η "ερυθρότητα" μεταδίδεται από τους γονείς στα παιδιά. Οι άντρες, όπως και οι γυναίκες, παίρνουν κοκκινωπό χρωματάκι στα μάγουλα όταν δεν ξέρουν τι σκέφτονται οι άλλοι γι' αυτούς. Γι' αυτό όταν κοιτάμε "περίεργα" έναν άντρα, ενώ στο κεφάλι μας πετάνε εκατοντάδες σκέψεις, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, στο κεφάλι του άντρα πετάνε χιλιάδες σκέψεις, ανάμεσα στις οποίες μπορεί να μη βρεθεί ούτε μια παρόμοια με τη δική μας. Ο άντρας αρχίζει να ανησυχεί, ναι ναι, να ανησυχεί για το τι συμβαίνει στο μυαλό μας. Σκέφτεσαι εκείνον, τον εραστή, την εμφάνισή του, μήπως θέλεις έρωτα, αν απόλαυσες το κρεβάτι... Ευτυχώς οι άντρες είναι πιο τυχεροί από εμάς. Εμείς, σε αντίθεση με τους άντρες, έχουμε συνηθίσει να λέμε αυτό που σκεφτόμαστε, γι' αυτό και τα αρσενικά κοκκινίζουν πιο σπάνια από μας.

 • Όταν "ανάβει"

  Όταν μιλάμε για ερεθισμό είναι δύσκολο να μη θυμηθούμε τον Sigmund Freud. Ο αυστριακός γιατρός και ψυχολόγος συνδέει το κοκκίνισμα με την σεξουαλική επιθυμία και ... φόβο για ευνουχισμό. Συχνά οι άντρες κοκκινίζουν όταν βλέπουν την γυναίκα με την οποία θέλουν να κάνουν έρωτα. Ο Φρόιντ φέρει ένα παράδειγμα με μια γυναίκα. "Όταν η φούστα σηκώνεται από τον αέρα, η γυναίκα κοκκινίζει. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή ξεγυμνώθηκε αλλά επειδή βαθιά μέσα της είχε την επιθυμία να ξεγυμνωθεί". Γι' αυτό αν βλέπετε τα μάγουλα του συντρόφου σας να κοκκινίζουν τότε είναι πιθανό να τον ελκύετε σεξουαλικά.

  Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα δάκρυα βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους. Οι άντρες κλαίνε λιγότερο από τις γυναίκες γι' αυτό και ξεπερνούν το στρες πιο δύσκολα. Αντί για δάκρυα τα νεύρα τους εκδηλώνονται με αυξημένη έκκριση σάλιου και ιδρώτα. Γι' αυτό είναι καλό που είμαστε γυναίκες, αφού είναι προτιμότερο να κλαις παρά να τρέχουν τα σάλια και να λούζεσαι στον ιδρώτα.

 • Αποκαλύφθηκε κάτι που ήθελε να κρύψει

  “Λέει ψέματα και δεν κοκκινίζει” - ακούμε συχνά αυτή τη φράση και έχει νόημα μόνο τότε, όταν το ψέμα δεν αποκαλύφθηκε. Βέβαια υπάρχουν αρκετοί άντρες που καλύπτουν τόσο καλά το ψέμα τους που είναι σχεδόν αδύνατο να τα ανακαλύψεις. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν ντρέπονται για τα ψέματά τους άρα και δεν κοκκινίζουν.

 • Επιθυμία να ξανακερδίσει την καλοσύνη σας

  Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, δεν μπορείς να κοκκινίσεις έτσι απλά επειδή το θέλεις. Ωστόσο, όταν υπάρχει η επιθυμία να κερδίσεις την καλοσύνη των άλλων, την εμπιστοσύνη, κάποια στήριξη και γενικώς θετικά συναισθήματα, η φύση παίρνει τα πάνω της και ο άντρας ενστικτωδώς αρχίζει να κοκκινίζει.
  Αυτό θυμίζει σιωπηρή ζήτηση καλής αντίδρασης από τρίτους. Αυτό υποστηρίζει ο Mark Leary, καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wake Forest στη Βόρεια Καρολίνα. Πιστεύει ότι ο άνθρωπος μπορεί άθελα να κοκκινίσει εάν θέλει να "αποφύγει την τιμωρία ή να περιορίσει την επιθετικότητα κάποιου", δηλαδή να αποκαταστήσει την καλή στάση απέναντί του.

  Κροκοδείλια δάκρυα

  Τα δάκρυα, όπως και το κοκκίνισμα, είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με τον γύρω κόσμο. Το δυνατό φύλο βέβαια, κλαίει πολύ σπάνια αφού από μικρά παιδιά έχουν μάθει ότι οι άντρες δεν κλαίνε.

  Φυσικά τα περισσότερα δάκρυα που εμφανίζονται στα μάτια ενός άντρα είναι κατά την παιδική ηλικία. Καθώς μεγαλώνει, τα αντικαθιστά με υβριστικές λέξεις και γροθιές. Όμως υπάρχουν κάποιες στιγμές που ακόμα και το δυνατό φύλο υποκύπτει στην ισχυρή θύελλα των συναισθημάτων: αρρώστια κάποιου κοντινού ανθρώπου, χωρισμός με την αγαπημένη γυναίκα, θάνατος συγγενών. Ευτυχώς υπάρχουν και δάκρυα χαράς που εμφανίζονται όταν γεννιέται το πρώτο του παιδί, όταν κερδίζει η αγαπημένη του ομάδα, όταν γυρνάει η αγαπημένη γυναίκα στην αγκαλιά του. Ένας άντρας, όπως το παιδάκι, μπορεί να χαμογελά χαρούμενος και να σκουπίζει τα δάκρυά του.

  Δεν μπορείς να αποκαλείς αυτούς τους άντρες αδύναμους. Είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, τις γυναίκες. Και είναι υπέροχο που ακόμα και ο πιο σκληρός άντρας είναι ικανός να δείξει τα συναισθήματά του.

  © Margaret Wagner
  Woman-Life

  Άφθονα δάκρυα παιδιού – συναισθήματα που γεμίζουν την καρδιά. Δάκρυα γέρων – τελευταίες σταγόνες ζωής, αξιολύπητα υπολείμματα δυνάμεων στον ταλαιπωρημένο οργανισμό. Δάκρυα της νιότης – σταγόνες δρόσου στα πέταλα τριαντάφυλλου. Δάκρυα στα μάγουλα γερατιών – κιτρινισμένα φθινοπωρινά φύλλα που φεύγουν με τον άνεμο καθώς πλησιάζει ο χειμώνας της ζωής.
  ~ Gebran Khalil

 • Κατηγορία: Άντρας vs γυναίκα | Έγραψε: woman-life (07-01-2011) | Το διάβασαν: 7170

  Άλλα άρθρα με θέμα ψυχολογία:

  Καινούρια Άρθρα :

  · Είναι και κάτι πρωινά ...!!!

  · 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές...

  · Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο

  · Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της πα...

  · Δουλεύω στο σπίτι

  · Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα...

  · Το φαρμακείο των καλοκαιρινών διακο...

  · 40+ Πλεξούδες για το καλοκαίρι

  · Η ζωή με σκύλο

  · 10 ταξίδια που πρέπει να κάνεις πρι...

  · Φτιάξε δικά σου πεντανόστιμα ferrer...

  · 4 λάθη καλοκαιρινού μακιγιάζ

  · Τα πρώτα 70 λεπτά του μωρού στον κό...

  · 7 τύποι γυναικών που οι άντρες δε θ...

  Συνολικά σχόλια: 0

  Μόνο εγγεγραμμένα μέλη μπορούν να αφήνουν σχόλια.

  [ Εγγραφή νέου μέλους | Είσοδος ]  Σχόλια Καινούρια τεστ
 • Πώς εκδηλώνετε τον έρωτά σας? New

 • Τι είδους ζευγάρι είστε?

 • Θα ωριμάσετε επιτέλους?

 • Τα θέλω όλα εδώ και τώρα!

 • Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο?

 • Είστε στο σωστό επαγγελματικό δρόμο?
 • Login form
  Μπείτε στην παρέα μας!
  Γίνετε μέλος και αποκτήστε πρόσβαση στις κρυφές σελίδες!

  Όνομα :
  Κωδικός :

  Αναζήτηση Άρθρων


  Χρήσιμοι σύνδεσμοι


  Η αναδημοσίευση μπορεί να γίνει αν, και μόνο αν τηρηθούν οι όροι
  Copyright MyCorp © 2018 - Site managed by uCoz
  website stats