Υλικά:
- 500 gr. καπνιστά λουκάνικα - 300 gr. λάχανο - πατάτες - κρεμμύδι, σκόρδο - 2 κουτ. σούπας πάστα τομάτας - 1 κουτ. σούπας ξύδι - αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα
Προετοιμασία:
1. Μέσα σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι, μέχρι να μαλακώσει. 2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε 2 λίτρα ζεστό νερό και τ' αφήνουμε να πάρει βράση. 4. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και το λάχανο σε τετραγωνάκια. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά.
5. Αραιώνουμε την πάστα ντομάτας με νερό ή ζωμό και την ρίχνουμε στην σούπα. Προσθέτουμε σκόρδο, αλάτι, πιπέρι. 6. Τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Καλή όρεξη!
|