Πέμπτη
28-03-2024
15:24
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
FlyLady - Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη (Οδηγίες από ιστοσελίδα Flylady.net)
FlyLady - Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 18:50 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη

Αυτή είναι μια μετάφραση των οδηγιών από την ιστοσελίδα Flylady.net

Πρόσεξε! Χρησιμοποίησε αυτόν τον τρόπο μόνο όταν καθαρίζεις το νεροχύτη για πρώτη φορά! Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις την διαδικασία κάθε μέρα. Απλά να διατηρείς τη λάμψη αυτή καθημερνά με λίγο υγρό για το πλύσιμο των παραθύρων.

_______________________________________________________________________


Αγαπητή φίλη!

Θέλω να χαμογελάς όταν κοιτάζεις τον λαμπερό σου νεροχύτη. Έχω ακούσει όλες τις δικαιολογίες του κόσμου. Αλλά ακόμη και ένας παλιός νεροχύτης μπορεί να λάμψει σαν καινούριος! Ορίστε, τι πρέπει να κάνεις.

Σημείωση: Να ξεπλένεις με άφθονο νερό το νεροχύτη μετά από κάθε βήμα!

1. Βγάλε όλα τα άπλυτα πιάτα και μαχαιροπίρουνα από το νεροχύτη.

2. Γεμίστέ το με ζεστό νερό μέχρι πάνω. Εάν έχεις διπλό νεροχύτη, ασχολήσου μόνο με το ένα κάθε φορά. Μετά ρίξε περίπου μισό ποτήρι λευκαντικό ή χλωρίνη μέσα στο ζεστό νερό. Άφησέ το σε αυτή την κατάσταση για μια ώρα. Τώρα αφαίρεσε το πώμα με τη βοήθεια λαβίδας (φρόντιζε τα χεράκια σου!). Αν δεν έχεις λαβίδα, με τη βοήθεια ενός μπολ βγάλε κάποια ποσότητα νερού από το νεροχύτη και φορώντας προστατευτικά γάντια, βγάλτε το πώμα (πρόσεχε τα χέρια σου και μην τα βυθίζεις σε νερό με διάφορα χημικά!).

3. Ξέπλυνε πολύ καλά το νεροχύτη.

4. Χρησιμοποίησε οποιοδήποτε καθαριστικό ή απλή μαγειρική σόδα και τρίψε την επιφάνεια. Βεβαιώσου ότι ξέπλυνες όλα τα ίχνη του καθαριστικού.

5. Πάρε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο και καθάρισε προσεκτικά τις άκρες και τις γωνίες του νεροχύτη.

6. Καθαρίστε και γύρω από τη βρύση επίσης. Πιθανόν να χρειαστείς μια παλιά οδοντόβουρτσα ή οδοντικό νήμα.

7. Τώρα πάρε καθαριστικό τζαμιών και γυάλισε μ' αυτό το νεροχύτη μέχρι να αποκτήσει λάμψη.

8. Εάν εξακολουθεί να μην σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, πάρε λίγη ποσότητα από γυαλιστικό για αυτοκίνητα. Αλλά να θυμάσαι ότι ήδη καθάρισες πολύ καλά το νεροχύτη. Μην αφήσεις την τελειομανία να σε κυριεύσει!

9. Κάθε φορά που χρησιμοποιείς νερό να σκουπίζεις τις σταγόνες που μένουν γύρω γύρω με χαρτί κουζίνας ή υφασμάτινη πετσέτα. (Προσωπικά κάθε βράδυ βάζω δίπλα στο νεροχύτη μια καθαρή πετσέτα όταν κάνω τη βραδινή μου ρουτίνα.) Πριν να το συνειδητοποιήσεις, θα σου γίνει συνήθειο και θα το κάνεις κάθε φορά φεύγοντας από την κουζίνα. Και η οικογένειά σου επίσης. Δεν υπάρχουν άλλες σταγόνες! Θα έχεις έναν καθαρό και λαμπερό νεροχύτη.

10. Μην στεναχωριέσαι αν οι γύρω σου δεν θα είναι περήφανοι για το λαμπρό νεροχύτη, όπως εσύ. Θα περάσει κι αυτό. Εξάλλου μόλις έχεις κάνει το πιο δύσκολο κομμάτι. Ποτέ δε θα ξαναπεράσεις αυτό το στάδιο. Απλά διατήρησε αυτήν την καθαρότητα κάθε μέρα. Πες στην οικογένειά σου τι προσπαθείς να πετύχεις. Να έχεις αυτοπεποίθηση. Και μην εκπλαγείς αν οι άλλοι νομίσουν ότι έχεις «τρελαθεί».

11. Αν δεν έχεις πλυντήριο πιάτων δεν χρειάζεται καν να στεναχωριέσαι, γιατί είναι απλά ένα μέρος για συσσώρευση βρόμικων πιάτων. Καθάρισε λίγο χώρο κάτω από το νεροχύτη και βάλε εκεί μια λεκάνη για τα άπλυτα πιάτα. Πες στην οικογένειά σου ότι παρά το γεγονός ότι είναι ευκολότερο να βάζουν τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη, θα πρέπει να τα βάζουν κάτω από αυτό στην λεκάνη που προορίζεται γι' αυτό το σκοπό. Πάρε για κανόνα να βάζεις τα πιάτα κατευθείαν στη θέση τους μόλις τα πλύνεις και τα σκουπίσεις. Έτσι δε θα χρειάζεται να έχεις στον πάγκο σου απλωμένα πιάτα που στεγνώνουν. Αν έχεις εκείνη την κλασική πλαστική θήκη όπου τοποθετείς τα πλυμένα πιάτα για να στεγνώσουν, σκέψου, μήπως δεν την χρειάζεσαι πια εφόσον κατευθείαν σκουπίζεις τα πιάτα σου μετά το πλύσιμο; Κι αν τελικά αποφασίσεις να την αφήσεις στον πάγκο σου, για ρίξε μια ματιά, μήπως έχει χάσει την πρωταρχική της εμφάνιση; Αν ναι, τότε βυθίστε την στο νεροχύτη ή μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό και καθαριστικό, ή αν είναι πολύ παλιά τότε ίσως θελήσεις να αγοράσεις καινούρια. Στο κάτω κάτω το αξίζεις!

12. Για να είσαι σίγουρη ότι η οικογένειά σου θα τα θυμάται όλα αυτά, γράψε ένα σημείωμα και κόλλησέ το κάπου δίπλα στο νεροχύτη. Αυτό θα τους θυμίζει πού να βάζουν τα βρώμικα πιάτα και να μην πιτσιλάνε παντού νερά. Να έχεις υπομονή! Σιγά σιγά θα το συνηθίσουν κι εκείνη όπως εξάλλου κι εσύ.

Αν έχεις νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι, θα σου συνιστούσα να προσθέσεις κι άλλο ένα σημείο στις παραπάνω οδηγίες: αφού έχεις αδειάσει το νεροχύτη από νερό και καθαριστικό και το έχεις ξεπλύνει πολύ καλά, χρησιμοποίησε ένα υγρομάντιλο για το σκούπισμα (Woman-Life: να σημειώσω πως κάποια υγρομάντιλα αφήνουν θωλούς λεκέδες). Αυτό θα λειτουργήσει σαν βερνίκι! Και η μεταλλική επιφάνεια θα μοιάζει σαν καινούρια!

Εάν δεν μπορείς να πετύχεις την επιθυμητή λάμψη με το καθαριστικό τζαμιών, εφάρμοσε μια μικρή ποσότητα από λεμόνι ή λάδι στην επιφάνεια. Πο-λύ μι-κρή πο-σό-τη-τα! Ακόμα καλύτερα αν βάλεις λίγες σταγόνες σ' ένα μαλακό ύφασμα και σκουπίσεις μ' αυτό την επιφάνεια του νεροχύτη. Τώρα μπορείς να χαμογελάσεις στην αντανάκλασή σου!

Και τώρα, πήγαινε και καθάρισε το νεροχύτη σου ώσπου να λάμψει!
~ FlyLady

Να είστε προσεκτικοί! Μην αναμιγνύετε τα διάφορα καθαριστικά και χημικά μεταξύ τους, ειδικά αυτά που περιέχουν αμμωνία ή οινόπνευμα. Αλλιώς μπορεί να προκληθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις! Γι' αυτό επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά: ξεπλύνετε πολύ καλά, με άφθονο νερό, το νεροχύτη μετά από κάθε βήμα.

© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 13-11-2011, 18:54 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Να σας πω τη αλήθεια, στο σημείο νούμερο 11, η ιδέα με την λεκάνη για τα βρώμικα πιάτα κάτω από το νεροχύτη, νομίζω πως δε θα αρέσει σε πολλούς. Εμένα προσωπικά δε με βολεύει καθόλου και ίσως είναι από τα λίγα σημεία που δε θα ακολουθήσω.

Εσείς τι θα κάνετε;

Επίσης, αν θέλετε φωτογραφίστε το νεροχύτη σας "πριν το γυάλισμα" και "μετά το γυάλισμα" και δημοσιεύστε τις φωτογραφίες εδώ, για να θαυμάσουμε το αποτέλεσμα όλες μαζί wink

Εάν δυσκολεύεστε να ανεβάσετε τις φώτο, στείλτε μου μήνυμα.


Woman-Life
 
rika

Ημερομηνία: Δευτέρα, 14-11-2011, 20:16 | Δημοσίευμα # 3
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Προσωπικά εγώ αυτό με την λεκάνη δε θα το κάνω, δεν έχω και χώρο κάτω από τον νεροχύτη μου.
Εξάλλου προτιμώ τα βρώμικα πιάτα να μην στεγνώνουν αλλα να είναι βρεγμένα ώστε να φεύγουν οι βρωμιές πιο εύκολα.
Επίσης, αν τα πιάτα βρίσκονται στην ντουλάπα κάτω από το νεροχύτη, κλείνοντας τα πορτάκια μπορείς να τα ξεχάσεις. Ενώ αν είναι μέσα στο νεροχύτη, τα βλέπεις και νιώθεις την ανάγκη να τα πλύνεις για να λάμψει ο περιβόητος νεροχύτης.
Αυτά smile
 
ΗΛΕΚΤΡΑ1984

Ημερομηνία: Τετάρτη, 16-11-2011, 11:13 | Δημοσίευμα # 4
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 26
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 0

Offline
Κι εγώ βρίσκω λίγο παράξενη την ιδέα με τη λεκάνη τόσο από άποψη χώρου όσο και από άποψη υγειινής...
Προσωπικά έχω πλυντήριο πιάτων στο σπίτι οπότε δεν προβληματίζομαι....
Σήμερα κιόλας θα ανανεώσω τον νεροχύτη μου κορίτσια και θα σας πω τα αποτελέσματα...Πάντως είναι μεγάλο πράγμα να λάμπει ο νεροχύτης σου...Σκέφτομαι να κάνω το ίδιο και με τον νεροχύτη του μπάνιου...


Και τούτη η μέρα ας μας βρει μ'αυτούς που αγαπούμε!!!
 
ΗΛΕΚΤΡΑ1984

Ημερομηνία: Πέμπτη, 17-11-2011, 12:21 | Δημοσίευμα # 5
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 26
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 0

Offline
Ο νεροχύτης μου λάμπει από χθες!!!Μεγάλο πράγμα:):):)
Και φυσικά υπέροχες οι οδηγίες της fly lady για ακόμα μία φορά:)
Σε ευχαριστούμε woman - life ακόμα μία φορά:)


Και τούτη η μέρα ας μας βρει μ'αυτούς που αγαπούμε!!!
 
Ρανια

Ημερομηνία: Κυριακή, 20-11-2011, 21:03 | Δημοσίευμα # 6
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
θα ήθελα να προσθέσω στους παραπάνω χρήσιμους τρόπους καθαρισμού το ξύδι Πότε- πότε είναι καλό να ρίχνουμε στο σιφόνι του νεροχύτη, διαλύει τα λίπη και απολυμαίνει. Καλό είναι να ρίχνουμε συχνά άφθονο καυτό νερό (κυρίως όταν έχουμε πλυντήριο πιάτων, γιατί όταν τα πλένουμε στο χέρι, χρησιμοποιούμε ζεστό νερό.)
Καλό είναι επίσης να ρίχνουμε λίγο κατακάθι απο καφέ που διώχνει τις άσχημες μυρουδιές
 
foto

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 15:33 | Δημοσίευμα # 7
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 4
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Εγώ θα ηθελα να σας αναφέρω οτι στο συφόν του νεροχύτη τις κουζίνας ρίχνω ενα ποτήρι ξύδι και μια κουταλιά σόδα φαγητού δημιουργεί ενα καυστικό υγρο μην φοβηθείτε διαλύει τα λιπη στους σωλήνες δοκιμάστε το.
 
martzak51

Ημερομηνία: Παρασκευή, 06-01-2012, 16:57 | Δημοσίευμα # 8
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Το ξύδι σε καθημερινή βάση κάνει τον νεροχύτη να λάμπει...Δεν έχω πλυντήριο πιάτων και το ξύδι το χρησιμοποιώ καθημερινα για απολύμανση ,με το καυτό νερό,αλλά και για καθαριότητα...Ευσι δεν χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω αφου ο νεροχύτης πάντα λάμπει...και φυσικά δεν κουράζομαι...Οσο για την λεκάνη κάτω από το νεροχύτη το μόνο που θα κάνει είναι να μαζέψει κατσαριδάκια και αν δεν έχεις κάνει απεντόμωση ...φανταζεστε τι θα γίνει;;; wink
 
Ρανια

Ημερομηνία: Παρασκευή, 13-01-2012, 22:01 | Δημοσίευμα # 9
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
ο δικός μου νεροχύτης δεν είναι ανοξείδωτος αλλά από ένα σύγχρονο υλικό τύπου γρανίτη. Οπότε δεν μπορώ να τον κάνω να λάμπει όσο καθαρός και νάναι. Εχω όμως και έναν σε μια πρόχειρη κουζίνα ο οποίος είναι από το παραδοσιακό μάρμαρο και αυτός αστράπτει με τη βοήθεια της χλωρίνης πότε πότε, αλλά και της σόδας και του λεμονιού biggrin
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 01:54 | Δημοσίευμα # 10
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Σοδα και λεμόνι στον νεροχύτη με μάρμαρο δεν το ήξερα και φυσικά θα το δοκιμάσω. biggrin
 
Ρανια

Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 08:43 | Δημοσίευμα # 11
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
το λεμόνι ασπρίζει τα πάντα
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη (Οδηγίες από ιστοσελίδα Flylady.net)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats