Πέμπτη
28-03-2024
23:09
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
FlyLady - Οικογενειακό Ημερολόγιο - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Οικογενειακό Ημερολόγιο (Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε)
FlyLady - Οικογενειακό Ημερολόγιο
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 27-11-2011, 16:15 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Οικογενειακό Ημερολόγιο

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς βοηθούς μας στην προσπάθεια για την ηρεμία στο σπίτι είναι το ημερολόγιο. Αγορασμένο συνηθισμένο ή σχεδιασμένο από εσάς σ' ένα χαρτί Α4... Δεν έχει σημασία πως είναι αρκεί να υπάρχει.

Από τα πρώτα πράγματα που σας ζητήσαμε να κάνετε, ήταν να αναπτύξετε τις ρουτίνες και το βασικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Γι 'αυτό σας βάλαμε να εκτελέσετε όλα τα καθήκοντα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Περιοδικού Ελέγχου τις τελευταίες εβδομάδες. Το Ημερολόγιο είναι το επόμενο βήμα στην πτήση μας. Το ημερολόγιο θα χρησιμεύσει ως μηχανισμός ενημέρωσης της οικογένειά σας για το τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε προσωπικό organizer, εγώ επιμένω να δημιουργήσετε οικογενειακό Ημερολόγιο, το οποίο θα κρέμεται σ' ένα εμφανές σημείο του σπιτιού σας, έτσι ώστε όλα τα μέλη της οικογένειας να ενημερώνονται. Αυτό θα σας σώσει από το άγχος μήπως ξεχάσετε κάποιο σημαντικό ραντεβού, μια εργασία, ένα τηλεφώνημα... από την στεναχώρια και την απογοήτευση! Η οικογένειά σας βασίζεται πάνω σας. Η χρήση του ημερολογίου θα βοηθήσει όχι μόνο εσάς, αλλά και όλη την οικογένεια σας.

Αφού έχετε αναπτύξει τις ρουτίνες και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ξέρετε ότι μία φορά την εβδομάδα πρέπει να κάτσετε και να σχεδιάσετε το πρόγραμμα την επόμενη εβδομάδα σας. Είναι η μέρα που ελέγχεις τι υπάρχει γραμμένο στο Οικογενειακό σας Ημερολόγιο.

Το θέμα είναι ότι αν δεν έχετε ένα ημερολόγιο, είστε αναγκασμένοι μονίμως να σκάβετε τη μνήμη σας για να θυμηθείτε τι έχετε να κάνετε της επόμενη εβδομάδα. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτό προκαλεί άγχος και νευρικότητα.

Πώς χρησιμοποιούμε το Οικογενειακό Ημερολόγιο:

· Σημαντικές Ημερομηνίες. Βρείτε λίγο χρόνο, καθίστε και καταγράψτε όλες τις πληροφορίες σχετικές με σημαντικές ημερομηνίες της οικογένειά σας. Έτσι ποτέ ξανά δε θα ξεχάσετε γιορτές, γενέθλια ή επετείους! Απλά ρίχνετε μια ματιά στο ημερολόγιο και βλέπετε πότε και πόσες ευχητήριες κάρτες πρέπει να αγοράσετε και να στείλετε.

· Πρόγραμμα. Μόλις πάρετε τις πληροφορίες για το πότε θα πραγματοποιηθεί κάποια εκδήλωση που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τα μέλη της οικογένειάς σας, κατευθείαν σημειώστε το στο Ημερολόγιο! Για παράδειγμα: σχολικές διακοπές, φροντιστήριο παιδιών, συναντήσεις, τηλεφωνήματα, εκκλησία, γιατροί κλπ. Μόλις μάθατε – κατευθείαν καταγράψατε. Μην τα σημειώνετε σε χαρτάκια και τα αφήνετε στο αμάξι ή στην τσάντα. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα καταγράψετε αμέσως τώρα, τότε καρφιτσώστε τα στο ημερολόγιο ή φτιάξτε μια τσέπη πάνω σ' αυτό και βάζετε τα χαρτάκια μέσα. Κι όποτε σας δοθεί η ευκαιρία (στο πολύ άμεσο μέλλον εννοείται!) θα τα σημειώσετε πάνω στο ημερολόγιο. Έτσι θα γνωρίζετε σε πια γεγονότα θα μπορείτε να παρευρεθείτε, να συμμετάσχετε και να παρακολουθείτε το δικό σας πρόγραμμα.

· Προσκλήσεις. Όταν λαμβάνετε μια πρόσκληση με το ταχυδρομείο, μην το πετάτε στον σωρό με τα αδιάβαστα γράμματα. Πρώτα απ 'όλα, ρωτήστε τον εαυτό σας αν θέλετε να παρευρεθείτε στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ελέγξτε αν η μέρα και η ώρα ταιριάζει με το πρόγραμμά σας ή του μέλους της οικογένειάς σας στο οποίο απευθύνεται η πρόσκληση. Αν αποφασίσετε να αποδεχτείτε την πρόσκληση, τότε αμέσως καταγράψτε το γεγονός στο Οικογενειακό Ημερολόγιο! Εάν η πρόσκληση απαιτεί ταχεία απάντηση, κάντε το τώρα. Επίσης, ακόμα κι αν δεν θέλετε να αποδεχτείτε την πρόσκληση, θα πρέπει να απαντήσετε ανάλογα, εάν αυτό απαιτείται, και στη συνέχεια να πετάξετε την πρόσκληση στα σκουπίδια.

· Συναντήσεις. Πότε σκοπεύετε να επισκεφτείτε τους γιατρούς, οδοντιάτρους, κομμωτές ή οποιονδήποτε άλλο, πρώτα ρίξτε μια ματιά στο Ημερολόγιό σας! Ύστερα σημειώστε το. Σίγουρα δεν θέλετε να βρεθείτε σε μια δυσάρεστη κατάσταση. Χρησιμοποιώντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, θα μπορέσετε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη ημέρα.

Κάντε το Ημερολόγιο σας φιλικό προς όλα τα μέλη της οικογένειας. Στην αγορά υπάρχουν διάφορα όμορφα αυτοκόλλητα σε διάφορα σχέδια. Ίσως και στο σπίτι σας να υπάρχουν κάπου ξεχασμένα. Έχετε αυτοκόλλητο σε σχέδιο οδοντίατρου; Χρησιμοποιήστε το! Απλά μην ξεχάσετε να γράψετε και το όνομα του ατόμου που θα πάει στον συγκεκριμένο γιατρό. Ακόμα κι αν δεν έχετε έτοιμα αυτοκόλλητα μπορείτε βρείτε σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες διάφορες εικόνες, να τις κόψετε και να τις κολλήσετε με μια σταγόνα κόλλας. Επίσης μην ξεχάσετε και τους χρωματιστούς μαρκαδόρους, μολύβια, στυλό... οτιδήποτε σας κάνει να χαμογελάτε!

Ρωτήστε τους φίλους BO (Born Organized = Γεννημένοι Οργανωμένοι) οι οποίοι χρησιμοποιούν ημερολόγια, προγραμματισμούς ή και ηλεκτρονικά σημειωματάρια. Εάν πραγματικά θέλετε να πετάτε, η χρήση ενός ημερολογίου είναι υποχρεωτική. Όπως προανέφερε πιο πάνω, δεν έχει σημασία πώς θα είναι εμφανισιακά - ημερολόγιο τοίχου, ημερολόγιο επιτραπέζιο ή ένα Α4 – αρκεί να υπάρχει.

Θέλουμε να πετάς! Και στο υποσχόμαστε ότι το Ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να πετάξετε ακόμα πιο ψηλά! Μην το ξεχνάτε και τότε το Οικογενειακό σας Ημερολόγιο θα δουλεύει για σας!

Καλό και ευτυχισμένο προγραμματισμό!
~ Kelly
© μετάφραση Woman-Life


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Κυριακή, 27-11-2011, 23:11 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πολύ ωραία ιδέα Admin το οικογενειακό ημερολόγιο....Παλιά που ήμασταν όλοι μαζί το είχαμε καθιερώσει...
Τώρα που τα παιδιά έφυγαν και έμεινα μόνη το κινητό μου έχει και την θέση του ημερολογίου ,οπότε όλα είναι στην μνήμη και δεν μου ξεφεύγει τίποτα smile
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 28-11-2011, 12:44 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα πρόγραμμα, να σημειώνεις τι έχεις να κάνεις και που να πας. Έτσι δεν αγχώνεσαι, δεν ξεχνάς και εκμεταλλεύεσαι πιο καλά την ώρα σου.
Και σίγουρα δεν έχει σημασία αν όλα αυτά τα γράφεις πάνω σε ημερολόγιο τοίχου, σ' ένα τετράδιο ή τα κρατάς σε ηλεκτρονική μορφή.
Λίγη πειθαρχεία δεν βλάπτει κανέναν wink


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 29-11-2011, 00:42 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Φυσικά η πειθαρχία χρειάζεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας....
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τετάρτη, 30-11-2011, 00:52 | Δημοσίευμα # 5
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
απόλυτα χρήσιμο smile
φυσικά έχουμε και τα ηλεκτρονικά, αλλά με το παραδοσιακό βλέπουν όλα τα μέλη το πρόγραμμα καθενός
Καλό είναι να σημειώνουμε μια μέρα πριν τις προθεσμίες, για να μη μας έρχεται έκπληξη (πχ λογαριασμοί, μετρήσεις ΔΕΗ,φωταερίου κλπ)
Προσωπικά έχω φτειάξει κι ενα δικό μου organizer με βάση ένα κλασέρ χαρτόνινο Α4 και φύλλα που τα έχω εκτυπώσει από κάποιο αμερικάνικο site και περιλαμβάνει εκτός από ατζέντα, λίστες to do, master to do, weekly planner, menu plan, inventory κλπ.
Στο τέλος έχω προσθέσει ζελατίνες θήκες όπου βάζω κάποιες ιατρικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσω ή ό,τιδήποτε άλλο
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ - FlyLady » FlyLady - Οικογενειακό Ημερολόγιο (Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats