Το δικό μας "Βιβλίο Συνταγών"
|
|
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 02:35 | Δημοσίευμα # 46 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Η αλήθεια Βιργινία μου είναι ότι η ζύμη δεν είναι τόσο λεία με το τυρί και δεν δουλεύονται τόσο γρήγορα.Καλή επιτυχία στα μακαρόνια σου και περιμένουμε την συνταγή.
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 26-02-2012, 00:49 | Δημοσίευμα # 47 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| ευχαριστώ Βιργινία μου για τη συνταγή Οταν τα φτειάξω θα σου πω αν πετυχαν Να μας πεις για τα γεμιστα ζυμαρικά
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τρίτη, 28-02-2012, 17:45 | Δημοσίευμα # 48 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Λοιπόν κορίτσια μου σήμερα σας έχω την συνταγή με τα ζυμαρικά.Είναι παραδοσιακή συνταγή της Αστυπάλαιας που την φτιάχνουν συνήθως την Κυριακή της Τυρινής.Στο σπίτι μας αυτά τα ζυμαρικά είναι θεσμός κάθε τέτοιες μέρες. Για την ζύμη:750γρ.αλεύριγια όλες τις χρήσεις,1φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο ,αλάτι. Για την γέμιση:500 γρ ανθότυρο ,1αυγό,1 κ.σ.βούτυρο,λίγο σαφράνι σε σκόνη(κρόκος Κοζάνης)προαιρετικά,αλάτι. Λιώνουμε το ανθότυρο σε μια λεκάνη,κάνουμε ένα λάκκο και βάζουμε το αυγό΄το βούτυρο,το αλάτι και το σαφράνι.Το ανακατεύουμε καλά και άν είναι πολύ σφικτό το μίγμα προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα.Ζυμώνουμε το αλεύρι με το λάδι και προσθέτουμε νερό ώστε η ζύμη να γίνει αρκετά σφικτή.Απλώνουμε με τον πλάστη( ή αν έχουμε μηχανή για φύλλο)λεπτό φύλλο.Στο μισό φύλλο βάζουμε με ένα κουταλάκι σε διάφορα σημεία του φύλλου λίγη γέμιση.Σκεπάζουμε με το άλλο μισό και κόβουμε τα ζυμαρικά μας σε ότι σχήμα θέλουμε.Η μαμά μου τα κόβει μακρόστενα σε μέγεθος δαχτύλου.Εγώ έχω πάρει ένα εξάρτημα απο τα cook shop και τα κάνω σαν ραβιόλια.Τα απλώνουμε σε αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.Βράζουμε νερό με λίγο λάδι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας.Τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με καυτό φρέσκο βούτυρο.Δεν θέλουν πολύ βράσιμο.Μπορείτε να κάνετε και την μισή δόση.Επίσης μπορείτε να τα καταψύξετε.'Αν έχετε κοντά σας κατάστημα με κρητικά προιόντα πάρτε απο εκεί ανθότυρο γιατί είναι το πιο ωραίο κατα την γνώμη μου!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 28-02-2012, 21:47 | Δημοσίευμα # 49 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Βιργινια μου σε ευχαριστω πολύ Φαινεται σχετικά ευκολη Θα προσπαθησω να τα φτειαξω κι εγω
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 01:17 | Δημοσίευμα # 50 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Τίποτα δεν είναι Ράνια μου ειδικά άν έχεις και μια βοηθό φίλη.Εγώ επειδή ανοίγω πολύ συχνά φύλλο πολλές φορές χρησιμοποιώ το ίδιο ζυμάρι για να φτιάξω εκτός απο πίττα και ζυμαρικά.Εκτός απο ανθότυρο μπορείς να βάλεις και άλλη γέμιση.Εγώ τσιγαρίζω κιμά με 1 κρεμμύδι,αλάτι πιπέρι και γίνονται το ίδιο νόστιμα για όσους τους αρέσει το κρέας.Αλλά πιστεύω ότι με το τυράκι είναι πιο ελαφριά.
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 01:45 | Δημοσίευμα # 51 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Καμμιά νηστήσιμη συνταγή κορίτσια;;;
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 13:23 | Δημοσίευμα # 52 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| τρώτε σόγια? Καμιά φορά τη φτειάχνω είτε σαν μακαρόνια με κιμά είτε σαν ρολό στο φούρνο είτε σαν μπιφτεκια Θελει πρώτα βράσιμο (υπάρχουν οδηγιες στη συσκευασία) στράγγιγμα να φύγουν τα υγρά και μετά μαγείρεμα όπως θελεις Θελει όμως αρκετα μυρωδικά και αρωματικά χόρτα γιατί είναι από μόνη της άγευστη Επίσης ωραία είναι η σαλάτα ταμπουλέ που γίνεται είτε με πληγούρι που το μουλιάζουμε στο νερό είτε με το αραβικό κουσκούς Το κουσκούς το μουλιάζω σε χυμό από αγγούρια τριμμένα στον τρίφτη όπου έχω προσθέσει λεμόνι και λίγο λάδι και αλάτι.Πρέπει ο χυμός να καλύπτει το κουσκούς Το καλύπτω με μεμβρανη και το αφήνω στο ψυγείο 4 ωρες Το βγάζω και προσθέτω κομματάκια φρέσκιας τομάτας και δυόσμο Σερβίρω δεύτερη εκδοχή είναι η λιβανέζικη με λίγο κουσκούς και πολύ μαϊντανό ψιλοκομμένο, λάδι και λεμόνι Αυτό το κουσκούς το μουλιάζω με λίγο ζεστό νερό και μετά το σουρώνω και προσθέτω τον μάϊντανό, λεμόνι, αλάτι και λάδι
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 22:03 | Δημοσίευμα # 53 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Την σόγια έχω να την μαγειρέψω εδώ και πολλά χρόνια.Θυμάμαι ήμουν νιόπαντρη όταν ο άντρας μου αποφάσισε να γίνει χορτοφάγος. Καταλαβαίνετε τώρα σε τι απελπιστική κατάσταση ήμουν Οι μαγειρικές μου γνώσεις σχεδόν ανύπαρκτες και ο αντρούλης μου να μου περιορίζει τις επιλογές. Η σόγια τότε ήταν μονόδρομος για μένα.'Οπου υπήρχε συνταγή με κρέας ,το αντικαθιστούσα με σόγια.Μέχρι και στιφάδο είχα φτιάξει με σόγια. Μετά ακούσαμε τις φήμες για μεταλλαγμένη σόγια και απο τότε δεν την ξαναφάγαμε.Ευτυχώς ο άντρας μου δεν άντεξε για πολύ να τρώει μόνο χορταρικά και αναθεώρησε τις απόψεις του περι κρεατοφαγίας .Χαρές και πανηγύρια εγώ Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου .Ειδικά το κεμπάμπ ήταν σαν λάστιχο.Όντως Ράνια μου είναι πολύ άγευστο και πρέπει να προσθέτεις πολλά μυρωδικά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 22:07 | Δημοσίευμα # 54 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Καλώς την και τη Βιργινια μας Πρώτη φορά βρισκομαστε οι 3 παρέα ταυτόχρονα! εχεις δικιο με την αγευστη σογια Αυτό που μου αρεσει από σόγια είναι το γαλα σόγιας με γευση βανίλιας και γλυκό ομως Το παιρνω καμια φορά με μούσλι για βραδινο
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 22:17 | Δημοσίευμα # 55 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Και εμείς όταν είχαμε τον άνδρα μου μαζί μας τρώγαμε σόγια μόνο όμως σαν κιμά γιατί τα άλλα είδη δεν μας άρεσαν.Τώρα η ενδοκρινολόγος μου ,μου την απαγόρευσε ,οπότε... Η λιβανέζικη συνταγή με το κουσκούς πρέπει να είναι νόστιμη..Όταν βρώ χρόνο θα την δοκιμάσω...
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-02-2012, 22:19 | Δημοσίευμα # 56 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Ναι Ράνια μου...νάξερες πόσο χαίρομαι που ξέρω πως είμαστε και οι τρείς παρέα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 04-03-2012, 17:10 | Δημοσίευμα # 57 |
Χάλκινο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 757
| Σπιτική λεμονάδα 1 πακέτο ζάχαρη (1 κιλό) 3 1/2 νεροπότηρα νερο 2 νεροπότηρα χυμό λεμονιού 3 φλούδες λεμονιού Ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι το νερό (3 1/2 ποτήρια), τη ζάχαρη και τις φλούδες. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις φλούδες και ενσωματώνουμε στο σιρόπι τα 2 ποτήρια χυμό λεμονιού. Το βάζουμε σε μπουκάλι στο ψυγείο. Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αραιώνουμε σε αναλογία 1 προς 4
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 00:46 | Δημοσίευμα # 58 |
Λαμπερό Μέλος
Δημοσιεύσεις: 509
| Ράνια μου έδωσα την συνταγή στην μαμά μου η οποία έχει τουλάχιστον 10 λεμονιές στο σπίτι της.Σήμερα μου έστειλε 1 μπουκάλι. Είναι πολύ ωραία.Την αραίωσα με περιέ και είχα την αίσθηση ότι πίνω ένα ελαφρύ αναψυκτικό. Έδωσα και στο γιό μου να δοκιμάσει ο οποίος πίνει λεμονάδα αλλά την θέλει οπωσδήποτε με ανθρακικό.Του άρεσε τόσο πολύ που δεν σχολίασε την έλλειψη του ανθρακικού.Μπράβο Ράνια μου άλλη μια καλή συνταγή για την συλλογή μου
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 02:17 | Δημοσίευμα # 59 |
Ασημένιο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 1235
| Πολύ ωραία πρέπει να είναι η συνταγή σου Ράνια μου,το επιβεβαιώνει και η Βιργινία μας...Μόλις μου δοθεί ευκαιρία θα την φτιάξω και εγώ γιατί τώρα δεν έχω χρόνο.Στο μοναστήρι που πηγαίνω φτιάχνουν πολύ ωραία λεμονάδα και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι η ίδια συνταγή...Θα ρωτήσω και θα την γράψω αν είναι διαφορετική....Θέλω πολλά πράγματα να κάνω τώρα....
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-03-2012, 11:40 | Δημοσίευμα # 60 |
Πλατινένιο Admin
Δημοσιεύσεις: 2513
| Ράνια μου θέλω μια διευκρίνηση για τις φλούδες λεμονιού. Πειράζει αν είναι χοντρές; Δηλαδή αν έχουν πολύ άσπρο από μέσα;
Woman-Life
|
|
| |