Κυριακή
22-12-2024
14:44
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Διατροφή και Εγκυμοσύνη - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
Διατροφή και Εγκυμοσύνη
SONYA

Ημερομηνία: Δευτέρα, 07-02-2011, 22:17 | Δημοσίευμα # 1
Φρέσκο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 21
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline

Οι διατροφικές ανάγκες της γυναίκας, όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη, αλλά και από τη στιγμή που θα αποφασίσει να μείνει έγκυος αυξάνονται σημαντικά και ειδικά για ορισμένα διατροφικά στοιχεία.

Φολικό οξύ. Απαιτείται για την ανάπτυξη του συνδέσμων του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου τις πρώτες 6 εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Γι'αυτό το λόγο συνιστώνται τουλάχιστον 400mg (όπως προτείνει και το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας) από την στιγμή που η γυναίκα θα αποφασίσει να συλλάβει, διότι όταν αντιληφθεί ότι είναι έγκυος μετά από 10 - 15 ημέρες καθυστέρησης της περιόδου ένα μεγάλο μέρος του εγκεφαλικού νευρικού συστήματος έχει ήδη σχηματιστεί και είναι πλέον αργά.
Ένας μεγάλος αριθμός στοιχείων απαιτούνται επίσης κατά την εγκυμοσύνη, (εκτός από το φολικό οξύ), που είναι τα ακολούθα: Βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β12, βιοτίνη, C και Ε, τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία: ψευδάργυρος, σίδηρος, κάλιο, σελήνιο, χρώμιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και τα ζωτικά λιπαρά Ω3. Η Διατροφολογία συνιστά να χορηγούνται όλα αυτά ως διατροφικά συμπληρώματα, ακόμα και αν η έγκυος γυναίκα πιστεύει ότι τρέφεται σωστά.
Ο κύριος λόγος είναι ότι η ποιότητα της σύγχρονης τροφής (που συνήθως περιέχει πολύ λίγα από τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται η μέλλουσα μητέρα, ενώ αντίθετα είναι υπερφορτωμένη με πολλά χημικά), μαζί με την περιβαλλοντική ρύπανση αυξάνουν την τοξικότητα του οργανισμού και απαιτούν επιπλέον στοιχεία για την αποτοξίνωση και την προστασία εμβρύου και μητέρας. Όταν αυτές οι ανάγκες προστεθούν σε αυτές που χρειάζεται ούτως ή άλλως η έγκυος γυναίκα, το συμπέρασμα (που έχει εξακριβωθεί κλινικά και στατιστικά στον δυτικό κόσμο ειδικά) είναι ότι πολλές μητέρες έχουν σημαντικές διατροφικές ελλείψεις. Το αποτέλεσμα είναι αύξηση περιπλοκών στη γέννα, αποβολές και περιπτώσεις όπου τα βρέφη γεννιούνται με προβλήματα.
Η βιταμίνη Α που επίσης απαιτείται δεν θα πρέπει να χορηγείται ως ρετινόλη σε δοσολογίες πάνω από 10,000 i.u (διεθνείς μονάδες).
Η Β6 είναι απαραίτητη σε πολλά ενζυμικά συστήματα, στο μεταβολισμό αμινοξέων και λιπαρών και συνήθως είναι ελλιπής στις εγκύους.
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και βρίσκεται σε πάνω από 100 ενζυμικά συστήματα στον οργανισμό. Είναι συνήθως το πιο συχνά ελλιπές ιχνοστοιχείο στον άνθρωπο.
Η βιτ.C έχει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό και είναι απαραίτητη στο κολλαγόνο και στην αντιμετώπιση των ραγάδων της γέννας. Επίσης είναι αναγκαία για τη χορήγηση οξυγόνου στα κύτταρα και την ομαλή θρέψη του εμβρύου.
Η βιτ.Ε χορηγεί οξυγόνο στα κύτταρα και τα προστατεύει από οξειδωτικούς παράγοντες που μπορεί να βλάψουν το γενετικό υλικό των γονιδίων του εμβρύου.
Η βιοτίνη βοηθάει στον μεταβολισμό των λιπών είναι χρήσιμη για το αίμα και την αξιοποίηση της Β12 και του φολικού οξέως.

Τι πρέπει να αποφεύγεται κατά την εγκυμοσύνη

Εκτός λοιπόν από την αποφυγή, κατά το δυνατόν, της περιβαλλοντικής ρύπανσης ή της λήψης των αναλόγων ορθών μορίων για την αντιμετώπισή της (όπως είδαμε ο ψευδάργυρος μαζί με την βιταμίνη C αποτοξινώνει το σώμα από το κάδμιο και τον μόλυβδο) η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να αποφεύγει και τα εξής:

Αλκοόλ. Απογυμνώνει τον οργανισμό από πολλά ζωτικά στοιχεία, ειδικά τον ψευδάργυρο και τις βιταμίνες της ομάδος Β, και τα κάνει ελλιπή με αποτέλεσμα την διατροφική ασιτία του εμβρύου.
Κάπνισμα. Αυξάνει την τοξίνωση του οργανισμού ειδικά σε κάδμιο, και προκαλεί σοβαρές γενετικές βλάβες των γονιδίων που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ανάπτυξης του εμβρύου.
Ζάχαρη. Πολλές γυναίκες έχουν συμπτώματα ελαφριάς υπογλυκαιμίας κατά την εγκυμοσύνη και καταφεύγουν στα γλυκά. Αυτό είναι σοβαρό σφάλμα διότι η ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι παροδική, ενώ οι οξειδωτικές επιδράσεις της ζάχαρης στις μεμβράνες των κυττάρων είναι σημαντικές και μονιμότερες. Συνιστάται η σημαντική μείωση της ζάχαρης από κάθε πηγή, όχι μόνο κατά την εγκυμοσύνη αλλά για πάντα.
Καφές/Τσάι και κάθε τονωτικό. Επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, παράγουν τοξικά υποπροϊόντα όπως οι ξανθίνες και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα με κίνδυνο άμεσης λοίμωξης και με αποτέλεσμα αρνητικές επιπτώσεις στο έμβρυο.
Γενικά, η διατροφή της μέλλουσας μητέρας θα πρέπει να επικεντρώνεται σε όσο γίνεται καθαρότερες και λιγότερο επεξεργασμένες βιομηχανικά τροφές (που είναι σοκολάτες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ ), με έμφαση στα βιολογικής καλλιέργειας φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και τους βλαστούς που δεν έχουν εκτεθεί στην ρύπανση της κυκλοφορίας ή αν έχουν να πλένονται καλά χρησιμοποιώντας ξύδι σε διάλυμα νερού.
Όπως επισης και τα συμπληρώματα διατροφής της Forever που είναι πιστοποιημένα από το ΕΟΦ και τα ακολουθούν άλλες 147 πιστοποιήσεις από τα 147 κράτη που βρίσκεται η Forever ..

 
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats