Tillandsia-Τα φυτά του αέρα
|
|
NIKHGEO | Ημερομηνία: Σάββατο, 28-05-2011, 17:35 | Δημοσίευμα # 1 |
Αρχάριο Καινούριος
| Γεια σε όλους! Διαβάζω πολύ καιρό το Forum και πήρα την απόφαση να κάνω εγγραφή για να μοιραστώ μαζί σας κάτι πολύ ενδιαφέρον που βρήκα τον τελευταίο καιρό και με έχει συνεπάρει. Αναφέρομαι στα Tillandsias ή φυτά του αέρα ή αερόφυτα! Τα tillandsias είναι εξοτικής ομορφιάς φυτά που δεν χρειάζονται το χώμα για να αναπτυχθούν. Όταν τα πρωτοείδα νόμιζα πως είναι ψεύτικα, αλλά τελικά είναι μοναδικά φυτά που έχουν αρκετά πλεονεκτηματα σε σχέση με τα φυτά που όλοι γνωρίζουμε. Το βασικό είναι ότι δεν χρειάζονται χώμα-γλάστρες-μεταφύτευση αλλά μπορούμε να τα τοποθετήσουμε πάνω σε ξύλο,γυαλί,πέτρες ή απλά να τα κρεμάσουμε με ένα σύρμα.Έγω τα έχω τοποθετήσει μέσα σε ένα βάζo πάνω στο τραπέζι μου και τα έχω σχέδον 7 μήνες χωρίς να πάθουν το παραμικρό. Επίσης, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, πολλοί τα αποκαλούν ως τα φυτά του τεμπέλη...
Ελπίζω να σας άρεσε το άρθρο μου
Τελευταία επεξεργασία από NIKHGEO - Σάββατο, 28-05-2011, 17:36 |
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 28-05-2011, 22:14 | Δημοσίευμα # 2 |
Ασημένιο Μέλος
| NIKHGEO ,καλώς ήλθες στην παρέα μας....μου άρεσε πάρα πολύ το άρθρο σου.Πρώτη φορά άκουσα γι αυτά τα λουλούδια,μου αρέσουν πάρα πολύ. Θα μου άρεσε να μάθω περισσότερα γι αυτά τα λουλούδια......Αν μπορείς......
|
|
| |
NIKHGEO | Ημερομηνία: Δευτέρα, 06-06-2011, 14:04 | Δημοσίευμα # 3 |
Αρχάριο Καινούριος
| Όμορφες εικόνες με tillandsias!
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Τρίτη, 07-06-2011, 21:45 | Δημοσίευμα # 4 |
Ασημένιο Μέλος
| Πω -πω φανταστικά λουλούδια !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
POPH | Ημερομηνία: Τετάρτη, 15-06-2011, 13:31 | Δημοσίευμα # 5 |
Αρχάριο Καινούριος
| Αγόρασα κι εγώ από αυτά τα φυτάκια! Καμία ιδέα για το πως να τα διακοσμήσω?
|
|
| |
ANDRIANA | Ημερομηνία: Σάββατο, 18-06-2011, 21:34 | Δημοσίευμα # 6 |
Δυνατό Μέλος
| Καλώς ήρθες NIKHGEO!!Εντυπωσιάστηκα με το φυτό αυτό!!Μπορείς να το βρεις σε φυτώριο?Θα ήθελα να διακοσμήσω το μπαλκόνι μου με ένα τόσο όμορφο φυτό!!!
ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΣΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ...
|
|
| |
POPH | Ημερομηνία: Κυριακή, 19-06-2011, 12:25 | Δημοσίευμα # 7 |
Αρχάριο Καινούριος
| Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τα βρεις γιατί δεν είναι πολύ γνωστά Εγώ αγόρασα μέσω internet από το airplants
|
|
| |
ANDRIANA | Ημερομηνία: Δευτέρα, 20-06-2011, 13:05 | Δημοσίευμα # 8 |
Δυνατό Μέλος
| Ευχαριστώ πολύ!!Θα αγοράσω σίγουρα!!!!!!Είναι πανέμορφα!!!!
|
|
| |
ANDRIANA | Ημερομηνία: Τετάρτη, 29-06-2011, 18:19 | Δημοσίευμα # 9 |
Δυνατό Μέλος
| Καλησπέρα!!!Σήμερα μου φέρανε 3 φυτάκια!!!Είναι πραγματικά υπέροχα!!!Τα έχω ήδη τοποθετήσει στο μπαλκόνι μου με διαφορετικό τρόπο διακόσμησης το καθένα!!Είναι μικρούλια,αλλά πανέμορφα!!Ευχαριστώ πολύ!Αν δεν είχατε ανοίξει αυτό το θέμα κι αν δε με βοηθούσατε για το πού μπορώ να τα βρώ,θα έχανα αυτή την ομορφιά!
|
|
| |
POPH | Ημερομηνία: Δευτέρα, 04-07-2011, 23:23 | Δημοσίευμα # 10 |
Αρχάριο Καινούριος
| Θα συμφωνήσω Andriana είναι καταπληκτικά φυτά! Έγω αγόρασα 6 αλλά έχω κολλήσει και τα θέλω όλα!!! Το ένα είναι πιο όμορφο από το άλλο!
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Κυριακή, 16-10-2011, 13:52 | Δημοσίευμα # 11 |
Πλατινένιο Admin
| Είναι πανέμορφα!!! Παραμυθένια θα έλεγα! Πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσω κι εγώ μερικά γιατί έχω διάφορα φυτά αλλά τόσο όμορφα όχι. Κάποια περιποίηση όμως πρέπει να χρειάζονται, έτσι δεν είναι;
Woman-Life
|
|
| |