Στη φαντασία του ανθρώπου είναι το ύφος ενοχής στο πρόσωπο του σκύλου. Έρευνα που έγινε από ειδικούς στη Νέα Υόρκη επισημαίνει ότι η έκφραση του σκύλου δεν έχει καμία σχέση με τον εάν ο τετράποδος φίλος μας έχει κάνει κάποια σκανταλιά.
Οι ερευνητές επισημαίνουν πως η βεβαιότητα των αφεντικών ότι μπορούν να διαβάσουν τη γλώσσα του σώματος του σκύλου είναι αβάσιμη και στην ουσία οι άνθρωποι προβάλουν τα δικά τους συναισθήματα στα κατοικίδια.
Οι ερευνητές κατάφεραν να ξεγελάσουν τους ιδιοκτήτες και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι «αθώα» κατοικίδια υπήρξαν άτακτα.
Οι ιδιοκτήτες έβλεπαν καθαρά μπροστά τους έναν σκύλο που νοιώθει ένοχος παρόλο που αυτός δεν είχε κάνει τίποτα.
Στη μελέτη εξετάστηκε πώς ερμήνευσαν οι ιδιοκτήτες τις εκφράσεις του σκύλου τους όταν πίστευαν πως έκλεψε και έφαγε μία απαγορευμένη λιχουδιά.
Σε μια σειρά από τεστ, οι ιδιοκτήτες λάμβαναν ενίοτε σωστές και ενίοτε λανθασμένες πληροφορίες για τα «πεπραγμένα» του σκύλου τους.
Και το συμπέρασμα ήταν πως η ερμηνεία που έδωσαν οι ιδιοκτήτες για τη ενοχή ή μη του τετράποδου κοιτώντας το στα μάτια δεν είχε ουσιαστικά καμία σχέση με το εάν το κατοικίδιο έφαγε ή δεν έφαγε το απαγορευμένο γλύκισμα.
skai.gr