Πέμπτη
28-03-2024
21:33
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης
Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 02-04-2011, 21:09 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.

2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.

3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με... ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.

4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.

5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως "Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι", "Ο Καραγκιόζης Υπουργός", "Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης", "Ο Καραγκιόζης χρηματιστής"...

6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».

7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.

8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.

9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.

10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.

11.Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Που λεφτά για έξω...

12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».

Πηγή:kapistri


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Σάββατο, 02-04-2011, 22:37 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Admin μου,πολύ ωραί τα γράφεις και εμείς οι παλαιότεροι τα έχομε ζήσει όλα αυτά, και πολλές φορές θα έχεις ακούσει από του΄ς γονείς σου και πολλούς άλλους ότι τα χρόνια εκείνα ήταν πολύ ωραία ,ανθρώπινα γεμάτα αγάπη πρός τον διπλανό.
Αν και παιδιά θυμόμαστε,την ζήσαμε, ακόμα την περίφημη γειτονιά που δεν χρειαζόταν νταντάδες γιατί όλοι ειχαν την προσοχή και στα παιδιά του γείτονα.!!!!!!!!!!!!!
Όλα αυτά που γράφεις μακάρι να γυρίσουν.....Ξέρεις.... άκουσα κάποιες να λένε για το κουτσομπολιό της γειτονιάς στα παλιά χρόνια.......Τότε το ήξεραν 2-3 σπίτια τώρα τα ξέρει όλος ο κόσμος.
Ολα ξεχνιόντουσαν σε μια δυσκολία ,όλοι για όλους
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ,αλλά σταματώ εδώ ευχαριστώντας σε γιατί μέσα σ΄αυτούς τους 12 λόγους μου θύμησες τόσα μα τόσα πολλά, από τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια !!!!!!!!!!!!!!! booze
 
bladerunner

Ημερομηνία: Τετάρτη, 20-04-2011, 12:36 | Δημοσίευμα # 3
Ζωηρό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 51
Δωράκια: 1
Σεβασμός: 2

Offline
Mόλις ανακάλυψα αυτό το άρθρο σου και έχω μείνει άφωνη!Αυτά τα συζητούσα με οικεία μου πρόσωπα απο τότε που πρωτοαναφέρανε για την οικονομική κρίση.Τελικά χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που τα σκέφτηκε..Αν γυρίσετε πίσω,ένα χρόνο περίπου(παρά κάτι),θα ήταν καλό να θυμηθείτε την περσινή Eurovision.Όλες οι χώρες είχανε περιορίσει τον προϋπολογισμό τη κάθε αποστολής και επικεντρώθηκαν στα κυρίως προσόντα του κάθε συμμετοχή όπως είναι η φωνή ΚΥΡΙΩΣ και την παρουσία.Δεν είχα δει ποτέ μου πιο λιτή και όμορφη την διοργάνωση της Eurovision..
O κόσμος τώρα με την οικονομική κρίση,είναι ευκαιρία να εκτιμήσει και τα 0,10 λεπτά του ευρώ που θα έχει στην τσέπη.Όσο υπήρχε αφθονία,η κατάχρησή της ήταν δεδομένη.Κανείς δεν σκεφτόταν κι αν ξεμείνω(π.χ.)?Τί θα κάνω?Τώρα όμως δεν υπάρχουν περιθώρια..Γι'αυτό όταν τα πράγματα θα ανακάμψουν,ας σκεφτούμε καλύτερα τί χρειαζόμαστε και τί είναι περιττό..
Y.Γ.το κλείσιμό σου μου άρεσε,εκεί που λες "θα γίνουμε ένας κομψός λαός και φιτ".Καλοοοοό!!!


bladerunner
 
Ρανια

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 12:22 | Δημοσίευμα # 4
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
Δωράκια: 5
Σεβασμός: 2

Offline
Ετσι είναι καλές μου smile Ουδέν κακόν αμιγές καλού, έλεγαν οι πρόγονοί μας
Βέβαια καλό θάταν να είχαμε πρόνοια και όχι μετάνοια και το μέτρο να κυριαρχούσε στη ζωή μας
Ξέρετε τί διαπίστωσα όταν πριν λίγους μήνες έκανα τη φορολογική οικογενειακή δήλωση, τότε που μας έβαλαν να καταγράψουμε τις αποδείξεις και να τις κατατάξουμε;
Είδα ότι αυτό ήταν κάτι πολύ βοηθητικό για την οικιακή οικονομία γιατί καταγράφοντας και βλέποντας τις αποδείξεις είδα πόσα ξόδεψα σε σουπερ μαρκετ τί πήρα και είδα και τί θα μπορούσα να έχω αποφύγει σαν αλόγιστη σπατάλη
Σκέφθηκα ότι θα μπορούσα αυτό το είδος καταγραφής να το κάνω εβδσομαδιαία ή μηνιαία σε ένα είδος κατάστιχου λογιστικού της δικής μου επιλογής (στα μέτρα μου) για να έχω όλη τη γκαμα εσόδων εξόδων και έτσι να μπορώ να προγραμματίζω καλλίτερα τη ζωή μου


Τελευταία επεξεργασία από Ρανια - Τρίτη, 20-12-2011, 12:23
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 20-12-2011, 21:38 | Δημοσίευμα # 5
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Φυσικά κάναμε,'οχι όλοι βέβαια, και πολλές σπατάλες ,που θα μπορούσαμε να τις αποφύγουμε,αλλά κανείς δεν μπορούσε την κατάσταση που φθάσαμε....
Προσωπικά δεν πιστεύω οτι έκανα κάτι περισσότερο από το να κάνω την ζωή μου κάπως καλύτερη....Τα κακά της κρίσης είναι αφάνταστα για τον πολύ κόσμο και το βλέπουμε όλοι μας. Το μόνο καλό που βλέπω στην κρίση είναι η σύσφιξη τηε οικογένειας ξανα biggrin
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ - ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ » ΧΡΗΜΑΤΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats