Πέμπτη
18-04-2024
15:40
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Είμαστε κατά του ρατσισμού!!! - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Είμαστε κατά του ρατσισμού!!!
Είμαστε κατά του ρατσισμού!!!
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 17-02-2013, 12:26 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Τον έδιωξε ο ρατσισμός

Υποχρεώθηκε να φύγει από τη χώρα έπειτα από 16 χρόνια. Οχι επειδή του έλειπε η άδεια παραμονής, ούτε γιατί είχε κάποια εμπλοκή με τις αρχές. Ηταν τα «φαινόμενα ρατσισμού και επιθέσεων από ομάδες φανατισμένων και ακραίων προσωπικοτήτων» στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα που οδήγησαν τον ίδιο και την οικογένειά του να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.


Πριν μαζέψει τα ελάχιστα πράγματά του όμως, φρόντισε να καταγγείλει όσα του συνέβησαν στη Δικαιοσύνη, η οποία διεξάγει προκαταρκτική εξέταση.

Ο Μοκμπούλ Κ. από το Μπανγκλαντές κατέθεσε πριν από μερικούς μήνες μήνυση-έγκληση κατά παντός υπευθύνου για τα όσα διαδραματίζονται στους δρόμους της Αθήνας με κύριο στόχο μετανάστες. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διεξήγαγε έρευνα και τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν τελικά θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Βία

Αυτόπτης μάρτυρας πολλών περιστατικών βίας, ο 33χρονος αποφάσισε να στραφεί δικαστικά κατά αγνώστων, καθώς «εξαιτίας της αυξημένης παρουσίας αλλοδαπών και της υψηλής εγκληματικότητας, παρατηρούνται πολλά φαινόμενα ρατσισμού και επιθέσεων κάθε μορφής σε αλλοδαπούς από ομάδες φανατισμένων και ακραίων προσωπικοτήτων».

Ο ίδιος και η σύζυγός του βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοιες ομάδες τουλάχιστον δύο φορές. Οπως καταγγέλλει στην έγκληση, και στα δύο περιστατικά αναγκάστηκαν να φύγουν μόλις αντιλήφθηκαν τις «άγριες διαθέσεις» των ανδρών οι οποίοι ξυλοκοπούσαν ανθρώπους και πέταγαν φυλλάδια ρατσιστικού περιεχομένου.

Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρονται στη μήνυση:

* «Καθόμασταν μαζί με τη σύζυγό μου, για αναψυχή, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, οπότε ξαφνικά μία ομάδα δεκαπέντε Ελλήνων εισήλθαν στην πλατεία και χωρίς καμία προειδοποίηση και κανέναν απολύτως δικαιολογητικό λόγο ξυλοκοπούσαν όσους βρίσκονταν εμπρός τους και ήταν αλλοδαποί, υβρίζοντάς τους και ταυτόχρονα σκορπίζοντας ρατσιστικά φυλλάδια. Σε αυτά τα φυλλάδια αναγράφονταν διάφορα συνθήματα, όπως "Να φύγουν τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες" και "Για μια Ελλάδα για τους Ελληνες". Ευτυχώς, καταφέραμε να φύγουμε εγκαίρως από την πλατεία, αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε τις άγριες διαθέσεις των δραστών, και έτσι δεν υπήρξαμε και εμείς θύματα ξυλοδαρμού».

* «Παραμονές της 25ης Μαρτίου 2012, βρισκόμασταν με τη σύζυγό μου κοντά στο σπίτι μας πεζοί, όταν ξαφνικά μια ομάδα πέντε ατόμων βρέθηκε εμπρός μας, ανέκοψε την πορεία μας και μας φώναξαν: "Να φύγετε από εδώ! Να γυρίσετε στη χώρα σας! Αλλιώς, θα σας κυνηγάμε μέχρι να φύγετε!", γεγονός το οποίο μας προκάλεσε μεγάλο φόβο, καθώς ανησυχούμε για τη σωματική μας ακεραιότητα και τη ζωή μας. Στη συνέχεια, τους προσπεράσαμε και αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε με ταχύ βήμα, χωρίς να απαντήσουμε το παραμικρό. Τότε, ένας φώναξε: "Σηκωθείτε να φύγετε", ενώ ταυτόχρονα έτεινε στη σύζυγό μου το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του. Εμείς συνεχίσαμε να απομακρυνόμαστε σχεδόν τρέχοντας».

Τα δεκαέξι συναπτά έτη που ζούσε εδώ, διαθέτοντας την απαραίτητη άδεια παραμονής αορίστου χρόνου, ο 33χρονος μηνυτής δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές. Οπως δήλωνε στην έγκληση πριν αναχωρήσει, «μοναδική μου επιδίωξη είναι η ήρεμη διαβίωση η δική μου και της οικογένειάς μου σε αυτή τη χώρα που μας έδωσε πολλές ευκαιρίες και κυρίως μας έδωσε τη δυνατότητα να ζήσουμε απλά και φυσιολογικά πράγματα, μας έδωσε τη δυνατότητα να ονειρευτούμε ξανά».

Σήμερα όμως δεν κατοικεί στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Ηλία Σίδερη, υποχρεώθηκε να φύγει και προσθέτει: «Δυστυχώς άνθρωποι με αναπτυγμένους βιωτικούς δεσμούς με την Ελλάδα, επαγγελματίες, με οικογένεια, που μόνο προσέφεραν, αναγκάστηκαν να φύγουν μετά από επιθέσεις αγνώστων. Δυστυχώς, φεύγουν όσοι εισφέρουν και δεν ενοχλούν, ενώ παραμένουν τα εγκληματικά στοιχεία και οι περιθωριακοί».

www.enet.gr


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Δευτέρα, 18-02-2013, 11:07 | Δημοσίευμα # 2
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Δυστυχώς τα φαινόμενα ρατσισμού πληθαίνουν όλο και περισσότερο sad

Λες και για ότι συμβαίνει στην Ελλάδα φταίνε οι αλλοδαποί.
Το χειρότερο απο όλα είναι ότι το κράτος είναι απλός θεατής σε όλες αυτές τις άδικες επιθέσεις σε μετανάστες.
Θλίβομαι και ντρέπομαι για όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μου που γέννησε την δημοκρατία και τον πολιτισμό.
 
Eva-D

Ημερομηνία: Τρίτη, 19-02-2013, 15:46 | Δημοσίευμα # 3
Ζωηρό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 129
Δωράκια: 2
Σεβασμός: 0

Offline
Δυστυχώς έχει χαθεί πλήρως η αγάπη και η καλοσύνη απο τις καρδιές των περισσότερων ανθρώπων.
Οταν κάποιος δεν μπορεί όχι απλώς να αγαπήσει αλλά έστω να κάνει μια όμορφη σκέψη για έναν κοντινό του άνθρωπο είτε είναι γείτονας , είτε συνάδελφος είτε ακόμη και φίλος τότε πως θα αγαπήσει και θα πονέσει κάποιον που ήρθε απο μακριά?
Λυπάμαι τόσο πολύ.
Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με ευαισθησίες και ελπίζουμε!
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21-02-2013, 21:41 | Δημοσίευμα # 4
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Προκλητική επίθεση Χρυσαυγιτών κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο Ναύπλιο

Με σύλλογο που μοίραζε δωρεάν τρόφιμα σε απόρους τα έβαλε την Τετάρτη ομάδα Χρυσαυγιτών στο Ναύπλιο, η οποία απαίτησε να σταματήσει η διαδικασία υποστηρίζοντας ότι μέρος των προϊόντων θα δινόταν σε αλλοδαπούς.

Η νέα προκλητική ενέργεια των Χρυσαυγιτών σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Σύλλογο Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου που συνηθίζει να μοιράζει δωρεάν τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το paratiritis-news.com, η ομάδα απαίτησε να σταματήσει η διανομή τροφίμων, γιατί τους ενοχλούσε το γεγονός ότι πιθανότατα θα δινόταν φαγητό και σε αλλοδαπούς.

Τα μέλη της Πύλης Πολιτισμού εξηγούσαν πως για να πάρει κάποιος τρόφιμα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως το εάν έχει παιδί ή αν εμφανίζει χαμηλό εισόδημα στη φορολογική του δήλωση, όμως οι Χρυσαυγίτες δεν έκαναν πίσω και απαίτησαν να σταματήσει η διανομή ενώ ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα.

Όταν η κατάσταση πήγε να εκτραπεί, τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου κάλεσαν την αστυνομία και με την έλευσή της τα πνεύματα ηρέμησαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.

Μετά τα γεγονότα αυτά η Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Μια κίνηση πολιτών που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων της δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να φοβηθεί αντιδράσεις μεμονωμένων ομάδων που ως σκοπό τους έχουν μόνο να προσελκύσουν την προσοχή.

Η Πύλη Πολιτισμού θα συνεχίσει το έργο της προάγοντας πολιτισμό στην εποχή της κρίσης που όλοι βιώνουμε.

Εχουμε τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και τους ευχαριστούμε γι΄αυτό.

Η Πύλη Πολιτισμού είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε ιδιώτη έχει πραγματικά τη διάθεση να βοηθήσει και να στηρίξει το έργο μας ανιδιοτελώς».


Πηγή: iefimerida.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 21-02-2013, 21:44 | Δημοσίευμα # 5
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Με στεναχωρούν αφάνταστα τέτοιου είδους ειδήσεις, αλλά πρέπει να τα ξέρουμε γιατί συμβαίνουν γύρω μας και δεν αναφέρονται πάντα στην τηλεόραση.

Ελπίζω πως όλοι όσοι τα διαβάζουν να γίνονται λίγο καλύτεροι άνθρωποι, με λίγο μεγαλύτερη ψυχή και κατανόηση.
Πάνω απ' όλα είμαστε Άνθρωποι!


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 28-03-2013, 17:27 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας!


Εικόνες: 1868662.jpg (20.3 Kb)



Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 03-04-2013, 18:17 | Δημοσίευμα # 7
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Λυπηρό το φαινόμενο του ρατσισμού.Δυστυχώς διατηρείται ακόμα και σε βάρβαρη μάλιστα μορφή...Ξέρω από ρατσισμό ,τον έζησα στα παιδικά μου χρόνια έντονα.Οι παπππουδογιαγιάδες μου ήταν Ελληνες Μικρασιάτες από τα περίχωρα της Σμύρνης.Ηλθαν πονεμένοι ,κατατρεγμένοι, βιαίως διωγμένοι απο την εστία τους και ηλθαν στην μητέρα Ελλάδα...Και όμως αντιμετωπίστηκαν σαν κακοποιοί. Οχι βέβαια σε όλα τα μέρη της πατρίδας μας αλλά σε αρκετά...Σήμερα κάποιος με μια ανάρτησή του τα παραδέχτηκε μετα από πολλά χρόνια...Και αυτό γιατί όλοι εκείνοι ''οι κατώτεροι πολίτες'',όπως τους ονομάζει ,είναι σήμερα τρανταχτά ονόματα στο μέρος που ζουμε...Δεν ξέρω πόσοι-ες το νιώσατε αυτό φίλες μου.
 
martzak51

Ημερομηνία: Τετάρτη, 03-04-2013, 18:18 | Δημοσίευμα # 8
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Βλέπετε τα παιδάκια με τις αθώες ψυχούλες με ποση αγάπη βλέπουν όλους τους συνανθρώπους μας; Μακάρι να τα μοιάσουμε...
 
virginie

Ημερομηνία: Παρασκευή, 05-04-2013, 11:48 | Δημοσίευμα # 9
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Είναι ακόμη αθώες ψυχούλες.
Δεν έχουν δηλητηριαστεί ακόμη απο τις κακίες και τις προκαταλήψεις των μεγάλων Μαρία μου.
 
rika

Ημερομηνία: Σάββατο, 06-04-2013, 20:06 | Δημοσίευμα # 10
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε ακουστά την φράση "Από μωρό (και τον τρελό) θ' ακούσεις την αλήθεια".
Ιδού είναι η αλήθεια. "Μόνο παιδάκια έχουμε" δηλαδή όλοι μας άνθρωποι είμαστε... άσπροι, μαύροι, κόκκινοι, κίτρινοι... αλλά άνθρωποι!
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 08-02-2014, 13:18 | Δημοσίευμα # 11
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το βίντεο που τσακίζει το ρατσισμό

Η ταινία διαρκεί μόνο 2,5 λεπτά και δίνει αποστομωτική απάντηση στους ρατσιστές.



Το φιλμάκι – γροθιά στο ρατσισμό σκηνοθέτησε η Νάνσυ Σπετσιώτη και πρωταγωνιστούν οι: Waseem Aktar, Ναταλία Δραγούμη, Βλαδίμιρος Κυριακίδης, Νίκος Ψαρράς, Χαρά Τσιόνγκα και Γεωργία Κατσικονούρη. Το σενάριο είναι της Κατερίνας Κουτσομύτη.


Woman-Life
 
Eva-D

Ημερομηνία: Κυριακή, 09-02-2014, 15:03 | Δημοσίευμα # 12
Ζωηρό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 129
Δωράκια: 2
Σεβασμός: 0

Offline
Το πιο αισχρό είναι να ακούς στο όνομα της ελευθερίας(!) και της δημοκρατίας τάχα (!!!) να φέρεται άσχημα και να κακοποιεί αυτούς που είναι διαφορετικοί από αυτόν.
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 18-02-2014, 11:16 | Δημοσίευμα # 13
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Έτσι ακριβώς είναι Εύα μου!

Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Τρίτη, 18-02-2014, 11:17 | Δημοσίευμα # 14
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Κανένας δε γεννιέται ρατσιστής!!!


Εικόνες: 2517917.jpg (76.5 Kb)



Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 08-03-2014, 14:28 | Δημοσίευμα # 15
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Όλοι χαμογελάμε στην ίδια γλώσσα!!!


Εικόνες: 9677577.jpg (60.9 Kb)



Woman-Life
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ - ΠΑΙΔΙ » ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ » Είμαστε κατά του ρατσισμού!!!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats