Κική μου πολύ υπάρχουν περιοδικά που σου δείχνουν βήμα -βήμα πως να μάθεις πλέξιμο με το βελονάκι ή τις βελόνες....Είναι εύκολη η διαδικασία αρκεί να το θέλεις...όπως με οτιδήποτε και να κάνεις φυσικά....Ημουν πολλά χρόνια (10)αρνητική στο να κάνω κάτι χειροποίητο γιατί δεν είχα διάθεση...Αρχισα όμως να πλέκω ζακετάκια και γιλεκάκια στην εγγονούλα μου και ξαφνικά μου ήλθε η διάθεση να κάνω και άλλα πράγματα.Ξεχνιέμαι κυριολεκτικά και μου αρέσει πάρα πολύ να βλέπω τα σχέδια να ολοκληρώνονται.Προσπάθησε και θα δείς Καλά η Αdmin μας είναι άπιαστη ....κάνει πράγματι καταπληκτική δουλειά...
Κική μου,δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να κόψεις το τσιγάρο.Με το πλέξιμο απασχολείς και τα χέρια και το μυαλό σου.'Ασε που καμαρώνεις μετά με αυτά που φτιάχνεις.Μην κάθεσαι, μαλλί και βελόνες
Περαστικά στον πατέρα σου Βιργινία, με το καλό τα εγγόνια των γιαγιάδων, ότι πρόλαβα και διάβαα δλδ
Μεταφέρω εδώ τια απορίες μου για το πλέξιμο.
Με εδνιαφέρει το πλέξιμο ρούχων, όχι οι δαντέλες με το βελονάκι το ψιλό προς το παρόν.
Και ερωτώ τις παλαιότερες και εμπειρότερες: πως μου προτείνετε να ξεκινήσω? Δλδ τι βελόνες πρέπει να πάρω? υπάρχει συγκεκριμένο νούμερο, είδος κτλ? (είμαι άσχετη, συγγνώμη ) και αν υπάρχει συγκεκριμένο είδος μαλλιού που πρέπει να πάρω πχ.
ftiaxto Κική μου ριξε μια ματιά εδώ θα βρεις πολλές πληροφορίες Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσεις πλέκοντας ένα κασκόλ μακρυνάρι εύκολο για να μάθεςι να χειρίζεσαι τις; βελόνες και τις στάνταρ πλέξεις καλή , ανάποδη . Στο κατάστημα που θα πας να παρεις μαλλι, θα σε κατευθύνουν για βελόνες που μάλλον θα πρέπει να είναι λίγο πιο χονδρές όπως και το μαλλάκι για να γλιστράει εύκολα Το βράδυ που θα μπει και το μαράκι εδώ, θα σου πεί κι αυτή σαν πιο ειδική
Ράνια μου έδωσες τις καλύτερες συμβουλές στην Κική....Πρέπει να μάθει πρώτα με τις χονδρές βελόνες πλέκοντας ένα κασκόλ και με τις πιο απλές πλέξεις Κική μου θα μάθεις αν έχεις θέληση...Μην απογοητευτείς αλλά θα πρέπει πρώτα να πλέξεις κάτι απλό ...θα ξηλώσεις- θα πλέξεις αλλά θα τα καταφέρεις... Είναι εύκολο ,πρώτη φορά έπιασα βελόνες σε ηλικία 6 χρόνων γιατί έβλεπα όλες να πλέκουν (γιαγιά-μαμά-θείες) και φαγώθηκα να μάθω και εγώ.
Κική, επειδή κι εγώ κάποτε έψαχνα βίντεο με οδηγίες για αρχάριους μιας και μου έμειναν πολλές βελόνες και μαλλιά από τη γιαγιά μου. Και βρήκα ένα πολύ βοηθητικό με όλες τις λεπτομέρειες.
Πράγματι πολύ καλό.Υπάρχουν τόσα μέσα σήμερα που μπορεί να μάθει κανείς τα πάντα .Μπορείς Κική βλέποντας το βιντεάκη να ξεκινήσεις και δεν θα έχεις κανένα κριτικό απο πάνω σου να σε αγχώνει....Προχώρα θα τα καταφέρεις