Σάββατο
20-04-2024
00:48
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Η ταινία HOME - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ » Η ταινία HOME
Η ταινία HOME
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 04-06-2010, 13:31 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Στις 5 Ιουνίου, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσιάζει μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή για τον πλανήτη. Η ταινία HOME, μια εναέρια απεικόνιση για την ομορφιά και τη μαγεία της Γης θα παρουσιαστεί ταυτόχρονα σε πάνω από 50 χώρες.

Στα 200.000 χρόνια πάνω στη Γη, η ανθρωπότητα, έχει αναστατώσει ανεπανάληπτα την ισορροπία του πλανήτη, που προέκυψε μετά από 4 δισεκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Το τίμημα είναι βαρύ, και είναι πολύ αργά να είμαστε απαισιόδοξοι: Η ανθρωπότητα έχει λιγότερα από 10 χρόνια στη διάθεσή της να αντιληφθεί την έκταση της καταστροφής που έχει προκαλέσει και της εκμετάλλευσης της γης που έχει καταναλώσει και να βρεί νέες οδούς άντλησης αγαθών.

Η ταινία HOME του Yann Arthus – Bertrand μας προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε φωτογραφικό και τηλεοπτικό υλικό εξ’ολοκλήρου εναέριο. Ο Yann Arthus – Bertrand επισκέφτηκε 54 χώρες και μας παρουσιάζει τα θαύματα αυτού του πλανήτη αλλά και τις ανησυχίες του, θέτοντας την βάση στην προσπάθεια αναδόμησης της Γης. Κύριο θέμα του ντοκιμαντέρ είναι η παρουσίαση των φυσικών τοπίων και οι ομορφιές της Γης καθώς επίσης και οι αντιθέσεις που προκαλεί η ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτή. Τα γυρίσματα κράτησαν 217 ημέρες και το υλικό που συγκεντρώθηκε ήταν 488 ώρες.

To ΗΟΜΕ δεν είναι απλά μια ταινία, είναι μια μεγάλη παγκόσμια εκδήλωση για τη Γη που για πρώτη φορά θα προβληθεί ταυτόχρονα σε πάνω από 50 χώρες.

Στις 5 Ιουνίου 2009, την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, η ταινία HOME θα παρουσιαστεί σε κάθε format: Κινηματογράφο, Τηλεόραση, DVD, και Internet (www.youtube.com/homeproject) ταυτόχρονα και δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Στόχος του έργου είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να ευαισθητοποιήσει όλους για την ατομική και συλλογική ευθύνη τους προς τον πλανήτη.

«Αν μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις εικόνες του κόσμου, ίσως να μπορέσουμε να βελτιώσουμε και τον ίδιο τον κόσμο» Wim Wenders

Σε συνέχεια του έργου του Al Gore, “An Inconvenient Truth”, το Home, θέτει ερωτήματα και περνά μηνύματα που στόχο έχουν να αλλάξουν την αντίληψη του θεατή και στη συνέχεια να τον παροτρύνουν να δράσει. Αν και υπάρχει μια τάση κινητοποίησης προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, δυστυχώς δραστικά μέτρα ακόμα δεν έχουν παρθεί και ο χρόνος αποκατάστασης όλο και στενεύει.

Κάθε πλάνο δείχνει την Γη – το σπίτι μας – έτσι όπως δεν την έχουμε δει ποτέ ως τώρα. Κάθε εικόνα μοιάζει να λεει «Κοίτα πόσο όμορφη είναι η Γη, κοίτα τί είναι αυτό που καθημερινά καταστρέφουμε, αλλά κυρίως, κοίτα όλα αυτά τα θαύματα που μπορούμε ακόμα να περισώσουμε»

Τα πλάνα είναι αποκλειστικά εναέρια και αυτό γιατί η εικόνα που έχει ο θεατής είναι πιο άμεση και αυτόματα προκαλεί έντονα συναισθήματα. Στόχος του Home είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και νοιώθουμε για την Γη και να ευαισθητοποιηθούμε στην προσπάθεια διάσωσής της.


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Παρασκευή, 04-06-2010, 13:35 | Δημοσίευμα # 2
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε αυτήν την καταπληκτική ταινία.
Την είδα πριν ένα μήνα περίπου και ακόμα δεν έχει φύγει από το μυαλό μου.
Πιστεύω πως οι σκηνές που δείχνει θα κάνει οποιονδήποτε άνθρωπο, ακόμα και τον πιο αδιάφορο, να σκεφτεί λίγο για το μέλλον της Γης, για το μέλλον του σπιτιού μας, για το HOME μας.


Woman-Life
 
rika

Ημερομηνία: Κυριακή, 12-02-2012, 20:15 | Δημοσίευμα # 3
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Την είδα κορίτσια!!! Είναι φοβερή!!!
Τελικά είναι πανέμορφος ο πλανήτης μας. Κι εμεις είμαστε μικρά τερατάκια που το καταστρέφουμε. Κι όμως η ταινία,στο τέλος μας δείνει μια ελπίδα και μας λέει ότι μπορούμε να σώσουμε την γη μας άρα και να σωθούμε.
Συνηστώ άφοβα σε όλους να την δουν!!!
Δε θα το μετανιώσετε
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 13-02-2012, 02:57 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Θα προσπαθήσω να την δώ.....δεν μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά τα τελευταία χρόνια...Με ενοχλεί η έντονη μουσική......Μου άρεσε πολύ παλιά τώρα....Λετε να πάσχω από κλειστοφοβία;;;
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 11:51 | Δημοσίευμα # 5
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Ρίκα μου προβάλλεται σε κάποιο κινηματογράφο ή μπορώ να την ενοικιάσω γιατί μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα ταινία και θα ήθελα να την δω smile
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 16-02-2012, 15:31 | Δημοσίευμα # 6
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Βιργινία μου, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα στο youtube >> HOME.
Όταν ανοίξει η σελίδα, εκεί στην οθόνη θα πατήσεις κόκκινο κουμπάκι СС και θα επιλέξεις "μετάφραση υποτίτλων". Αλλά έχω την εντύπωση ότι η μετάφραση δε θα είναι και πολύ σωστή γιατί γίνεται αυτόματα από το σύστημα.

Εναλλακτικά, πάλι στο youtube βρήκα την ταινία κομμένη σε 9 μικρά βίντεο. Εκεί η μετάφραση είναι σωστή αλλά έχει χάλια ποιότητα η εικόνα. Και την ταινία αυτή πρέπει να τη δεις με καλή ποιότητα γιατί δείχνει όλα τα μαγικά της φύσης μας!

Θα ψάξω κι άλλο. Αν βρω κάτι καλύτερο θα σας ενημερώσω!


Woman-Life
 
virginie

Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 00:57 | Δημοσίευμα # 7
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Σε ευχαριστώ πολύ Αdmin μου Θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου για την πρώτη επιλογή και ελπίζω να μην δυσκολευτώ στην μετάφραση smile
 
rika

Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:20 | Δημοσίευμα # 8
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 1

Offline
Βιργινία, εμένα μου την έφερε μια φίλι μου σε DVD. Αν βρω κι εγώ κάτι στο ίντερνετ θα ενημερώσω το θέμα smile
 
virginie

Ημερομηνία: Σάββατο, 18-02-2012, 01:30 | Δημοσίευμα # 9
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Αdmin και Ρίκα είδα μέρος της ταινίας και μαγεύτηκα surprised Τι όμορφος που είναι ο πλανήτης μας ,τι πλάνα είναι αυτά!!!Πράγματι σου δυναμώνει το αίσθημα να προστατεύσεις και να διατηρήσεις αυτή την ομορφιά γιατί όντως είναι το σπίτι μας.Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να μπεί άλλος τίτλος απο αυτόν HOME....Τουλάχιστον αν δεν μπορούν να διορθωθούν τα λάθη που έχουν γίνει ας πάψουν να γίνονται άλλα. sad Αυτή ηταινία έπρεπε να προβάλλεται καθημερινά σε γιγαντοοθόνες παντού....να γίνει η καθημερινή μας ρουτίνα ,να το εμπεδώσουμε και να μην ξεχνάμε τι πρέπει να κάνουμε για το σπίτι μας. biggrin
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΧΟΜΠΙ - ΑΣΧΟΛΙΕΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ » ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ » Η ταινία HOME
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats