Μανιτάρια και τσάι κατά του καρκίνου Το πράσινο τσάι και τα μανιτάρια όχι μόνο θωρακίζουν τις γυναίκες κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά μειώνουν και την επιθετικότητα του καρκίνου σε όσες γυναίκες παρουσίασαν τη νόσο.
Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 2.018 γυναικών από την πόλη Hangzhou της νοτιοανατολικής Κίνας οι μισές εκ των οποίων έπασχαν από καρκίνο του μαστού.
Ο λόγος που οι ερευνητές στράφηκαν στην Κίνα είναι ότι ενώ ο καρκίνος του μαστού είναι ο πλέον διαδεδομένος καρκίνος στις γυναίκες στην Κίνα τα ποσοστά γυναικών που πάσχουν από αυτόν είναι κατά πέντε φορές λιγότερα από αυτά των υπολοίπων ανεπτυγμένων χωρών.
"Διαπιστώσαμε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μανιτάρια φρέσκα ή αποξηραμένα, θωρακίζονταν κατά του καρκίνου του μαστού και αυτό ισχύει όχι μόνο για αυτές που βρίσκονταν σε αναπαραγωγική ηλικία, αλλά και γι' αυτές που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση", είπε η κ. Μιν Ζανγκ, εκ μέρους της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου.
Παρατηρήθηκε, επίσης, ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μανιτάρια κάθε μέρα και έπιναν πράσινο τσάι και έπασχαν από καρκίνο του μαστού είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες να αναρρώσουν γρήγορα από την ασθένεια ενώ ο καρκίνος ήταν λιγότερο επιθετικός από αυτόν των υπολοίπων.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το γεγονός ότι τα μανιτάρια και το πράσινο τσάι είναι βασικά διατροφικά συστατικά της κινεζικής δίαιτας, εξηγεί και τα χαμηλά ποσοστά της νόσου στην Κίνα.
skai.gr