Πέμπτη
28-03-2024
11:52
Καλωσόρισες Επισκέπτης
RSS
 

Main Publisher Registration Login
Να γιατί πρέπει να χαμογελάς! - ΦΟΡΟΥΜ »

· Αρχική σελίδα του site
· Αρχική σελίδα του φόρουμ
· Νέα δημοσιεύματα · Μέλη
· Κανόνες · Αναζήτηση · RSS


  • Page 1 of 1
  • 1
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Να γιατί πρέπει να χαμογελάς!
Να γιατί πρέπει να χαμογελάς!
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 10-03-2013, 14:19 | Δημοσίευμα # 1
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Να γιατί πρέπει να χαμογελάς!

Αν έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω απ’ το κεφάλι σου κι ένα μέρος για να κοιμηθείς, είσαι ο πλουσιότερος από το 75% αυτού του κόσμου.

Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία από όση αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν καν ως την αυριανή μέρα.

Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία του φόβου του πολέμου, της μοναξιάς της φυλακής, της αγωνίας του βασανισμού και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.

Αν μπορείς να προσευχηθείς σ’ έναν ναό, χωρίς τον φόβο της επίθεσης, της σύλληψης ή της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσους ζουν μέσα στην αμφιβολία και στην απόγνωση…

www.briefingnews.gr


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Δευτέρα, 11-03-2013, 12:25 | Δημοσίευμα # 2
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Πόσο δίκιο έχεις Admin μου,αν σκεφτόμαστε έτσι καθημερινά θα δοξάζαμε το Θεό...Υπάρχει τόση δυστυχία γύρω μας..Ξύπνησα πολύ άκεφη και ενιωθα ένα σφίξιμο στο στομάχι και τα λόγια σου καλή μου φίλη με επανέφεραν..Σε ευχαριστώ
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 11-03-2013, 18:22 | Δημοσίευμα # 3
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Έτσι είναι Μαρία μου. Αυτές οι 5 προτάσεις μπορούν κάλλιστα να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όσο κακοδιάθετη κι αν είσαι.
Γιατί συχνά απλώς δεν βλέπουμε αυτά που έχουμε.. κι αν το καλοσκεφτούμε.. όσο κι αν δυσκολευόμαστε αυτές τις μέρες, ζούμε σε πολύ καλύτερες συνθήκες από πολλούς άλλους ανθρώπους.
Με δύο λόγια έχουμε αρκετούς λόγους να νιώθουμε ευτυχισμένοι.


Woman-Life
 
martzak51

Ημερομηνία: Τρίτη, 12-03-2013, 00:46 | Δημοσίευμα # 4
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
Δωράκια: 7
Σεβασμός: 4

Offline
Έτσι είναι Admin moy, πρέπει να σκεφτώμαστε τους συνανθρώπους μας που δεν εχουν κάν τα στοιχειώδη για την διαβίωσή τους...... sad
 
Misou

Ημερομηνία: Τετάρτη, 13-03-2013, 01:07 | Δημοσίευμα # 5
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 1
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Όλα αυτά που γράφεις είναι σωστά! Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι, και πιο συγκεκριμένα, όλοι εμείς που βιώνουμε τα αποτελέσματα της κρίσης τους, έχουμε την τάση να μην σκεφτόμαστε όλα αυτά που θα έπρεπε να μας κάνουν χαρούμενους, αλλά όσα μας κάνουν ακόμα πιο απαισιόδοξους.
Προσωπικά, αποφασίζω ότι 1 ώρα στο 24ώρο ανήκει αποκλειστικά σε μένα. Γεμίζω νερό την μπανιερίτσα μου και χρησιμοποιώντας άλατα με άρωμα σανταλόξυλο (τα βρίσκω online), και χαλαρώνω.
Η ζωή είναι πολύ πιο όμορφη μετά ….
 
virginie

Ημερομηνία: Πέμπτη, 14-03-2013, 11:32 | Δημοσίευμα # 6
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
Δωράκια: 8
Σεβασμός: 2

Offline
Πρέπει να γράψουμε σε ένα χαρτί τις πέντε αυτές προτάσεις και να τις κολλήσουμε σε ένα εμφανές σημείο ώστε να τις διαβάζουμε καθημερινά.
Πολύ σοφά λόγια. book

Κι εσύ Μαράκι μου μην αφήνεις καμμία κακή σκέψη να σε παίρνει απο κάτω.
Εγώ το έζησα για λίγο αλλά αποφάσισα να αντισταθώ.
Όσο είμαστε υγιείς τίποτα δεν μας εμποδίζει να χαμογελάμε.
Και να μην ξεχνάμε ότι το χαμόγελο είναι μεταδοτικό happy
 
woman-life

Ημερομηνία: Πέμπτη, 14-03-2013, 23:28 | Δημοσίευμα # 7
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Quote (virginie)
Όσο είμαστε υγιείς τίποτα δεν μας εμποδίζει να χαμογελάμε.

Συμφωνώ απόλυτα! Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας. Η υγεία! Δική μας και των αγαπημένων μας ανθρώπων.


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Κυριακή, 16-02-2014, 22:56 | Δημοσίευμα # 8
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Από πού πηγάζει ένα χαµόγελο; Ποιος είναι ο σκοπός του και ποια η επίδρασή του στους γύρω µας;

Τι είναι αυτό που µας κάνει να συστέλλουµε τους µείζονες ζυγοµατικούς µυς και ν’ ανυψώνουµε τις δύο γωνίες του στόµατος;

Μία οµάδα επιστηµόνων αποφάσισε να µελετήσει αυτό που συνήθως θεωρούµε «αυτονόητο»: το χαµόγελο και τους διάφορους τύπους του, που έχουν την ικανότητα να επηρεάσουν τη διάθεσή µας στη στιγµή.

Η Πόλα Νίντενταλ και οι συνεργάτες της ανέλυσαν πλήθος µελετών, από µαγνητικές τοµογραφίες µέχρι κοινωνικές αναλύσεις, µε στόχο να δηµιουργήσουν ένα νέο επιστηµονικό µοντέλο για το χαµόγελο, εξηγώντας όχι µόνο την πηγή του, αλλά και το πώς το αντιλαµβάνονται οι άνθρωποι. Σε ένα πρόσφατο τεύχος της επιθεώρησης «Behavioral and Brain Sciences» (Συµπεριφορικές και εγκεφαλικές επιστήµες) κατέληξε στο συµπέρασµα ότι το χαµόγελο δεν είναι απλά η έκφραση ενός εσωτερικού συναισθήµατος, αλλά και το φανερό κοµµάτι της «συνάντησης» δύο ανθρώπων. Η Νίντενταλ κατηγοριοποίησε τα διαφορετικά είδη χαµόγελου ανάλογα µε διαφοροποιήσεις στην έκφραση του προσώπου, όµως επισηµαίνει πως αυτές από µόνες τους δεν µπορούν να δώσουν απαντήσεις στο µυστήριο του χαµόγελου. Κάποιοι ερευνητές προσπαθούν να φτάσουν στην πηγή, να κατανοήσουν την κατάσταση του εγκεφάλου που παράγει ένα χαµόγελο. Έχουν βρει για παράδειγµα, ότι όσο περισσότερο συστέλλονται οι ζυγοµατικοί µύες τόσο πιο ευτυχισµένοι λένε πως είναι αυτοί που χαµογελούν. Από την άλλη όµως, οι ίδιοι µύες συστέλλονται όταν αισθανόµαστε στεναχώρια ή αηδία. Γιατί όµως τα συναισθήµα τά µας «φαίνονται» στο στόµα µας;

Ο Δαρβίνος προσπάθησε για χρόνια να δώσει απάντηση σε αυτό το ερώτημα και εντόπισε κοινά µε τον άνθρωπο στοιχεία στους χιµπαντζήδες, οι οποίοι επίσης ανυψώνουν τις γωνίες του στόµατός τους. Ο Δαρβίνος θεώρησε ότι οι χιµπαντζήδες χαµογελούν κι αυτοί. Οι ειδικοί στα πρωτεύοντα θηλαστικά συµφωνούν και χωρίζουν τα χαµόγελα των χιµπαντζήδων σε κατηγορίες, ανάλογα µε την αιτία ή τη σκοπιµότητά τους. Μερικές φορές χαµογελούν από ευχαρίστηση, όπως όταν παίζουν τα µικρά µεταξύ τους. Άλλες φορές, χαµογελούν όταν προσπαθούν να συσφίγξουν τις κοινωνικές τους σχέσεις µε άλλους χιµπαντζήδες.

Τι δείχνουν οι εκφράσεις και οι κινήσεις του προσώπου

Οι επιστήµονες κατατάσσουν το ανθρώπινο χαµόγελο σε κατηγορίες ανάλογα µε τις εκφράσεις και τις κινήσεις του προσώπου. Όταν κάποιος χαµογελά από αµηχανία, για παράδειγµα, χαµηλώνει το σαγόνι, ενώ, όταν χαιρετά κάποιον, ανασηκώνει τα φρύδια. αντίστοιχα, ένα χαµόγελο από θέση ισχύος συνδέεται µε ανασηκωµένο σαγόνι. «αυτός που χαµογελάει κοιτάζει τον άλλο αφ' υψηλού. "είσαι ηλίθιος", του λέει µε αυτόν τον τρόπο, "κι εγώ είµαι καλύτερος από σένα"», εξηγεί η Πόλα Νίντενταλ. απεικονιστικές µελέτες έχουν δείξει πως ένα ευτυχισµένο χαµόγελο ενεργοποιεί τον κογχοµετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, ο οποίος συνδέεται µε τα συστήµατα λήψης αποφάσεων, ανταµοιβής και συναισθηµάτων. αντίστοιχα, όταν ένα χαµόγελο είναι ψεύτικο, ενεργοποιείται διαφορετικό τµήµα του εγκεφάλου, το οποίο µας βοηθά να αναγνωρίσουµε τι εννοεί αυτός που χαµογελά.

tanea.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Δευτέρα, 17-02-2014, 13:14 | Δημοσίευμα # 9
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Το χαμόγελο σας προσφέρει μακροζωία

Θέλετε να περνάτε πιο καλά; Θέλετε μακροζωία; Εάν ναι, υπάρχει ένας απλός, αλλά πολύ αποτελεσματικός τρόπος: Το χαμόγελο!

Να θυμάστε ότι το χαμόγελο είναι ένα ισχυρό όπλο, που βελτιώνει την υγεία και την ευεξία σας, ενώ ταυτόχρονα προσθέτει χρόνια στη ζωή σας.

Πώς βοηθά το χαμόγελο την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας;

1. Μειώνει το στρες: Όταν αισθανθείτε στρεσαρισμένοι, χαμογελάστε. Το χαμόγελο μειώνει το στρες και κάνει το πρόσωπο πιο όμορφο, με λιγότερη κούραση. Θα νιώσετε πιο καλά και θα φαίνεστε πιο ωραίοι.

2. Βελτιώνει την ψυχική διάθεση: Το χαμόγελο απελευθερώνει στον εγκέφαλο ενδορφίνες και σεροτονίνη, που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Χαμογελάτε για καλύτερη διάθεση.

3. Κάνει τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς: Το χαμόγελο προσελκύει τους ανθρώπους. Η συνοφρύωση και το κατσούφιασμα τους απωθεί.

4. Προσφέρει νεότητα στο πρόσωπο: Οι μυς που δημιουργούν το χαμόγελο κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο. Χαμογελάτε, για να νιώθετε καλύτερα και να φαίνεστε νεότεροι.

5. Ισχυροποιεί την άμυνα του οργανισμού: Το χαμόγελο σχετίστηκε με αποτελεσματικότερο ανοσοποιητικό σύστημα, που είναι η άμυνά μας εναντίον των μολύνσεων.

6. Ελαττώνει την ψηλή πίεση: Σε ανθρώπους που χαμογελούν η αρτηριακή πίεση μειώνεται.

7. Βοηθά και άλλους, διότι είναι μεταδοτικό: Το άτομο που χαμογελά φέρνει μαζί του ευτυχία. Χαμογελάτε και κάνετε και άλλους να νιώθουν πιο καλά.

8. Φανερώνει το αίσθημα της επιτυχίας: Το χαμόγελο φανερώνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Χαμογελάτε στις συναντήσεις σας και οι άνθρωποι θα είναι καλύτεροι μαζί σας.

psixologia.medlook.gr


Woman-Life
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 02-07-2016, 12:29 | Δημοσίευμα # 10
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Γιατί οι γελαστοί άνθρωποι είναι πιο αδύνατοι και υγιείς;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν με χιούμορ την ασθένειά τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιβιώσουν από τους απαισιόδοξους

Θα έχεις ακούσει ότι οι αισιόδοξοι, γελαστοί και γεμάτοι χιούμορ άνθρωποι έχουν λιγότερο άγχος και ξεπερνούν με μεγαλύτερη ευκολία τις δυσκολίες, ακόμη και τις αρρώστιες.

Το γέλιο έχει σημαντική επίδραση, όχι μόνο στην ψυχολογία και στο μυαλό μας, ακόμη και στο σώμα μας. Πρόσφατη έρευνα στη Νορβηγία που διήρκησε 7 χρόνια έδειξε ότι οι άνθρωποι που αντιμετώπισαν με χιούμορ την ασθένειά τους, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να επιβιώσουν από τους απαισιόδοξους.

Όπως υποστηρίζουν, λοιπόν, οι ειδικοί, το δυνατό γέλιο:

√ Μειώνει την έκκριση των ορμονών του στρες ( που οδηγεί σε κατακράτηση και δύσκολη απώλεια κιλών) και αυξάνει το αίσθημα της ευεξίας.
√ Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την αύξηση των αντισωμάτων.
√ Γυμνάζει τους κοιλιακούς και τους μυς του διαφράγματος.
√ Βοηθά στη γενικότερη χαλάρωση του μυαλού και του σώματος και απομακρύνει τα αρνητικά συναισθήματα που μας γερνάνε γρηγορότερα.


Woman-Life
 
Melisoula

Ημερομηνία: Σάββατο, 01-04-2017, 14:35 | Δημοσίευμα # 11
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 8
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Εγώ γενικά έχω ένα θεματάκι με το άγχος μου. Έτσι αποφάσισα από την αρχή αυτής της χρονιάς να δημιουργήσω ένα κουτάκι, που να γράφω θετικά πράγματα και θετικές σκέψεις, το οποίο θα το ανοίξω την επόμενη χρονιά. Θα γράψω και αυτές τις πέντε σου προτάσεις γιατί σίγουρα μου έφταιξαν τη μέρα, οπότε ας μου φτιάξουν και την επόμενη χρονιά. biggrin
 
woman-life

Ημερομηνία: Σάββατο, 01-04-2017, 18:09 | Δημοσίευμα # 12
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
Δωράκια: 6
Σεβασμός: 5

Offline
Melisoula, φοβερή η ιδέα σου!!!

biggrin


Woman-Life
 
EytuxiaPap

Ημερομηνία: Πέμπτη, 31-01-2019, 11:51 | Δημοσίευμα # 13
Αρχάριο Καινούριος

Δημοσιεύσεις: 11
Δωράκια: 0
Σεβασμός: 0

Offline
Έτσιιι πάντα χαμόγελα!!!
 
ΦΟΡΟΥΜ » ΟΜΟΡΦΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ » ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ » Να γιατί πρέπει να χαμογελάς!
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Καινούρια Άρθρα

(15-01-2017) Είναι και κάτι πρωινά ...!!! | Ψυχολογία
(23-06-2016) 5 Tips για οικονομικές καλοκαιρινές αποδράσεις | Χρήμα, αγορά, οικονομία
(20-06-2016) Τοματόσουπα με καπνιστό λουκάνικο | Σούπες - Ζωμοί
(17-06-2016) Τα 4 SOS τιπ για το μακιγιάζ της παραλίας | Μακιγιάζ και άρωμα
(14-06-2016) Δουλεύω στο σπίτι | Χτίζουμε καριέρα
(12-06-2016) Μην κάνετε αυτά τα λάθη μπροστά στα παιδιά σας | Γονείς και παιδιά

Κατασκευές βήμα βήμα
Μόνο για μέλη

Τέχνη Σερβιρίσματος
Μόνο για μέλη


Copyright MyCorp © 2024
Site managed by uCoz
website stats