Σπιτικά λικέρ
|
|
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 14-01-2012, 08:40 | Δημοσίευμα # 16 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| ωραία Μαρία μου θα δοκιμάσω μόλις βγουν τα τρυφερα φυλλαρακια της λεμονιάς
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 18:45 | Δημοσίευμα # 17 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Ράνια είχα φτιάξει λιμοντσέλο με μια συνταγή του Παρλιάρου.Είχε γίνει πολύ ωραίο αλλά δεν είχε το χρώμα που έχει το έτοιμο.Έπρεπε κάθε φορά να το ανακινώ.Αντι για οινόπνευμα έχει βότκα ,ξύσμα αντι για φλούδες και το διατηρείς τέσσερις μέρες στο αλκοόλ αντι δεκαπέντε ημέρες...κάτι που μου φάνηκε παράξενο γιατι ξέρω ότι τα λικέρ φρούτων θέλουν τον χρόνο τους.Το δικό σου λιμοντσέλο χρειαζεται να το ανακινείς;Το χρώμα του είναι κίτρινο;Ξέρεις το λιμοντσέλο το πίνουμε πολύ ειδικά μετά απο ένα καλό γεύμα και προτιμώ να είναι σπιτικό αφού είναι τόσο εύκολο να το φτιάξεις.Απλά δεν ξέρω μήπως κάνω κάτι λάθος
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 21:31 | Δημοσίευμα # 18 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Ρικα μου η δικιά μου συνταγή είναι από την Ιταλία και την κάνω χρ'ονια Οπως θα διάβασες πιο πανω λεω ότι βάζουμε τον φλοιό που τον ξεφλουδίζουμε προσεκτικά χωρίς να παίρνουμε το λευκό που πικρίζει Δεν με νοιάζει να είναι μεγάλα κομμάτια, ¨οπως κοπούν, αλλά όχι ξύσμα γιατί φεύγει όλο το σπίρτο Ειδες το βαζω σε αλκοολ και το κλε'ίνω Το ανακινώ κάθε μέρα το χρωμα του γίνεται ωραίο κιτρινο Οταν προσθετεις το σιρόπι τότε θαμπώνει λίγο Αλλά οταν είναι πια ετοιμο εχει το κιτρινοπ χρωμα Αυριο θα βγαλω φωτό να σας το δείξω δεν εχω δοκιμασει ποτε με βοτκα. Ξερω επίσης ότι μια αλλη ζαχαροπλάστης που κανει δικο της το φτειαχνει με αλλο ποστο .Αλλα εγω μενω πιστη στη γνησια συνταγη
|
|
| |
rika | Ημερομηνία: Παρασκευή, 17-02-2012, 22:49 | Δημοσίευμα # 19 |
Δυνατό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 243
| Quote (Ρανια) Ρικα μου η δικιά μου συνταγή είναι από την Ιταλία και την κάνω χρ'ονια Ράνια, εδώ μάλλον απευθύνεσαι στην virginie αλλά δεν πειράζει
Πάντως ανυπομωνώ να δω σε φώτο το λιμοντσέλο σου!
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 18-02-2012, 00:40 | Δημοσίευμα # 20 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Ευχαριστώ πολύ Ράνια μου.Θα προτιμήσω τον δικό σου τρόπο γιατί τον βρίσκω πιο σωστό.Θα δοκιμάσω μάλιστα να κάνω μία ποσότητα με οινόπνευμα και άλλη μία με βότκα για να δω ποιό μου αρέσει γευστικά
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 18-02-2012, 12:06 | Δημοσίευμα # 21 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| καλημερα κοριτσια μου Συγγνώμη για το μπέρδεμα ου γαρ έρχεται μόνο
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Κυριακή, 19-02-2012, 16:29 | Δημοσίευμα # 22 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Δεν πειράζει Ράνια μου σε όλες μας συμβαίνει αυτό.Εγώ πάντως κατάλαβα σε ποια απευθυνόσουν
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Πέμπτη, 23-02-2012, 03:17 | Δημοσίευμα # 23 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Κορίτσια να σας γράψω το λικέρ με φύλλα λεμονιάς.Είναι πανεύκολη και όταν δοκίμασα μαο άρεσε υπερβολικά.Θα την φτιάξω και ελπίζω να πετύχω το λικέρ να γίνει τόσο νόστιμο όσο της φίλης μου που φτάχνει κ α τ α π λ η κ τ ι κ ά λικέρ Λοιπόν: 30 φύλλα λεμονιάς 1/2 κιλού ζάχαρη 1/2 κιλού ούζο. Μεσα σε βάζω ρίχνουμε όλα τα υλικά (φύλλα λεμονιάς ,ζάχαρη, ούζο) και το τοποθετούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος. Ανακατεύουμε κάθε ημέρα με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη, Σε 15 ημέρες προσθέτουμε στο βάζο 3-4 γαρύφαλλα και ένα ξυλάκι κανέλλας.Σε 30 ημέρες (απο την αρχή που ξεκινήσαμε το λικέρ)Το λικέρ μας είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο μπουκάλι.Καλή μας επιτυχία
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 23-02-2012, 10:01 | Δημοσίευμα # 24 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| καλημερα κορίτσια Μαρακι ευχαριστώ πολύ για τη συνταγη Μολις βγουν τα τρυφερα φυλλαρακια θα την φτειαξω
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Παρασκευή, 24-02-2012, 01:55 | Δημοσίευμα # 25 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Και εγώ το ίδιο.ΑΧ πόσο ανυπομονώ να ανθίσουν οι λεμονιές ,να ανοίγω το παράθυρό μου και και να αναπνέω αυτό το υπέροχο άρωμα..
|
|
| |
virginie | Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 01:24 | Δημοσίευμα # 26 |
Λαμπερό Μέλος

Δημοσιεύσεις: 509
| Μαράκι μου να είσαι καλά που μας έδωσες την συνταγή. Τρελαίνομαι για συνταγές με λεμόνι.Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ακόμη και τα φύλλα της λεμονιάς μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Εμείς τα χρησιμοποιούμε μόνο όταν ψήνουμε στην ψησταριά γιατί όπως λέει ο πατέρρας μου δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο ψητό
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 25-02-2012, 02:29 | Δημοσίευμα # 27 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Και εγώ Βιργινία μου δεν μπορούσα να το φανταστώ αλλά μου άρεσε πάρα πολύ όταν το δοκίμασα.Αυτή η φίλη μου φτιάχνει καταπληκτικά λικέρ. Φανταστικό και το λικέρ μανταρινιού.Δεν έχω την συνταγή αλλά μπορώ να την βρω.Είδες τίποτα δεν πάει χαμένο
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 26-02-2012, 00:52 | Δημοσίευμα # 28 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μαρια μου αν βρεις τη συνταγη μαναρινιου θα την ηθελα Κι εγω έχω αδυναμια στο μανταρινι Κάποτε αγοράζαμε ενα λικέρ Mandarine Napoleon Ηταν υπέροχο
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 26-02-2012, 02:08 | Δημοσίευμα # 29 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Θα προσπαθήσω Ράνια μου να την βρω.Μα είναι φανταστικό το λικέρ μανταρινιού..!!!!!!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 01-03-2012, 17:41 | Δημοσίευμα # 30 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| σας είχα πει οτι θα φωτογραφίσω το λιμοντσέλο να δειτε το χρώμα Βεβαια η φωτογραφία δεν είναι πολύ καθαρή
|
|
| |