Σας αρέσει να μαγειρεύετε;
|
|
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 04-12-2011, 23:11 | Δημοσίευμα # 16 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| E Y T Y X Ω Σ !!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τρίτη, 06-12-2011, 18:12 | Δημοσίευμα # 17 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| σας γράφω εδώ μια ιδέα που δεν ξέρω πού αλλού να τη βάλω Αφορά τις συνταγές που κόβουμε από περιοδικά ή ακόμα τυπώνουμε από το ίντερνετ. Και φυσικά όταν πρόκειται για συνταγές που έχουμε δοκιμάσει, επαναλάβει και πετύχει. Αυτές συνήθως έχουν τα ίχνη από αλεύρι, βούτυρο και ό,τι άλλο Εχω ενα κλασέρ με 2 τρύπες όπου έχω βάλει θήκες διαφανείς. ΄Μέσα σε κάθε θήκη υπάρχουν 2 σελίδες συνταγών, μία σε κάθε πλευρά. Οπότε όταν θέλω να κάνω μια, τη βγάζω μαζί με τη νάυλον θήκη και δεν κινδυνεύει να καταστραφεί
|
|
| |
woman-life | Ημερομηνία: Τετάρτη, 07-12-2011, 22:33 | Δημοσίευμα # 18 |
Πλατινένιο Admin

Δημοσιεύσεις: 2513
| Πολύ σωστή παρατήρηση και ιδέα, Ράνια μου
Μήπως να μεταφέρω όμως αυτή τη συμβουλή στο θέμα " Διάφορα τρυκ"?
Woman-Life
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Πέμπτη, 08-12-2011, 00:25 | Δημοσίευμα # 19 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Οπως εσύ κρίνεις Μάλλον εκεί ταιριάζει
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Τετάρτη, 14-12-2011, 19:03 | Δημοσίευμα # 20 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Αν δεν σας αρέσει και τόσο το μαγείρεμα, δε σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε τη χαρά να δεχθείτε σπίτι σας τους φίλους σας. Και φυσικά δεν εννοώ να καταφύγετε στην πίτσα ή στο delivery. Μπορείτε ωραιότατα να κάνετε μια βραδιά με ποικιλία τυριών, ωραία ψωμιά. εκλεκτά αλλαντικά και΄πολλά είδη από ψωμιά. Εννοείται και ωραίο κόκκινο κρασί. Εάν θέλετε φτειάξτε και μια πλούσια σαλάτα Και ξεκούραστη θα είσαστε να απολαύσετε την παρέα των φίλων σας Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βραδιά ρακλέτας ή φοντύ αρκεί να έχετε την κατάλληλη κατσαρόλα Αν πρόκειται για τυρί θα χρειαστείτε και κάποια αλλαντικά για να πλουτίσετε το τραπέζι, αν πρόκειται για φοντυ κρέατος μια ωραία σαλάτα
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-12-2011, 09:49 | Δημοσίευμα # 21 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Οταν φτειάχνεις δικό σου γιαούρτι μπορείς να στάξεις και κάποιες σταγόνες από το μυρωδικό έλαιο (βρώσιμο προσοχή!) που αγαπάς πχ εγώ βάζω πικραμύγδαλο , βανίλια κλπ
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-12-2011, 16:37 | Δημοσίευμα # 22 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Πιστεύω πως θα είναι πολύ νόστιμο το γιαούρτι με πικραμύγδαλο και με τελείως ξεχωριστή γεύση....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Σάββατο, 17-12-2011, 17:28 | Δημοσίευμα # 23 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Ναι πραγματικά Ο άνδρας μου ενθουσιάζεται με αυτό Εγώ είμαι πιο πολύ του καθαρού και υπόξινου γιαουρτιού Το άρωμα που μου αρέσει πολυ είναι της βανίλιας Στο θέμα μαγειρική μου αρέσει συχνά και όταν βαριέμαι να βγω για ψώνια να προσπαθώ να βάλω τη φαντασία μου και να δημιουργήσει με ό,τι έχω στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, κάτι σαν απόψε αυτοσχεδιάζουμε. Μπορώ να πώ ότι πάντα βγαίνουν ωραίες εκπλήξεις
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 00:32 | Δημοσίευμα # 24 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Αρα σου αρέσει πάρα πολύ η Μαγειρική Ράνια,φαίνεται εξ άλλου απο τις τόσες γνώσεις σου ,και σίγουρα κάθε ημέρα θα τούς έχεις και μία έκπληξη..... Δεν μπορώ να πώ ότι μου αρέσει, τώρα ,τόσο πολύ...Μόνο οταν έχω τα παιδιά σπίτι.Ολα θέλουν παρέα...διαφορετικά όταν είμαι μόνη πολλές φορές βαριέμαι και τότε κάνω ωμοφαγία ...
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 13:52 | Δημοσίευμα # 25 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Μαρία μου μάλλον μου αρέσει, απλά τώρα έχω κουραστεί, έπειτα είναι τα απλούστερα φαγητά που τρώμε για λόγους υγείας. Παλαιότερα μαγείρευα πολύ, συχνά 2 διαφορετικά τη μέρα είχα κουράγιο κι έκανα και πολλά τραπέζια. Αλλά μου αρέσει και η φιλολογία της κουζίνας. Εχω πολλά βιβλία σχετικά, τώρα παρακολουθώ και κάποιους ενδιαφέροντες ιστότοπους, έτσι για το γούστο όχι ότι τα δοκιμάζω Επίσης μου αρέσει ό,τι έχει σχέση με το καλό κρασί. Αλλά και με την τέχνη του τραπεζιού και της υποδοχής. Μπορεί κάποτε να αποφασίσω να γράψω κάτι σχετικό! Ποτέ δεν είναι αργά
|
|
| |
martzak51 | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 16:38 | Δημοσίευμα # 26 |
Ασημένιο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 1235
| Και γιατί Ράνια μου δεν το αποφασίζεις να αρχίσεις να γράφεις τις σκέψεις σου σήμερα κιόλας;Νομίζω ότι θα είναι ένα πολύ καλό βιβλίο και θα πλουτίσεις και τις δικές μας γνώσεις.Απο κρασιά δεν ξέρω απολύτως τ ί π ο τ α....Μου αρέσει και μένα να παρακολουθώ διάφορες τεχνικές αλλά μέχρι εκεί. Τώρα ακολουθώ συνήθως την κλασσική Ελληνική κουζίνα ,κυρίως την Κρητικομικρασιάτικη.Γεννήθηκα στην Κρήτη αλλα οι ρίζες μου είναι από τα παράλια της Σμύρνης και από τους δυο γονείς....
|
|
| |
Ρανια | Ημερομηνία: Κυριακή, 18-12-2011, 17:50 | Δημοσίευμα # 27 |
Χάλκινο Μέλος

Δημοσιεύσεις: 757
| Πολύ ωραίος συνδυασμός καταγωγής και στην κουζίνα πρώτος! Και Μαρία μου βρέθηκες στα βόρεια! Οχι πως είναι ασχημη η Θεσ/νίκη τη λατρευω ! απλά θα είσαι μακρια από Κρητη Τωρα που το λες μπορεί μεσα στη μαγειρική να κάνουμε ένα τόπικ κρασιών γιατί όχι;δε νομίζω νάχει αντίρρηση η Admin μαε Οσο για το βιβλίο είμαι πολυτεχνίτισσα και θέλει προσπαθεια να καθήσω να αφοσιωθώ σε μια προσπάθεια!!
|
|
| |